Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Jak dlouhá je Vaše cesta za dobrým rybolovem???

• Toto téma obsahuje celkem 22 odpovědí. Do diskuze (10 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Holzby a poslední změna proběhla před 11 roky a 11 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 23)
  • Autor
    romariolt
    Člen
    (23 odpovědí)

Máme za sebou jednu výpravu do Aure. Příští rok jedeme na to stejné místo. Pro další roky bychom chtěli trochu severněji.

Jaká je podle Vás ideální vzdálenost z Prahy, pokud nebudeme chtít jet až na úplný sever (Nordkap, Soroy nebo Lofoty), ideální z pohledu poměru cena/zážitek.

1) Kolik km jste ochotni ujet, aby délka trasy a cena dopravy byla ještě únosná?

2) Je už 2600 km moc? Našel jsem jedno místo, které se nám jak cenově tak i podle možných lovných míst celkem zamlouvá, konkrétně je to oblast Bodo.

3)Máte někdo zkušenosti s lovem v těchto lokalitách nebo dobrý typ pro další výpravy?

Díky za Vaše postřehy a rady.

Northwolf
    Účastník
    (659 odpovědí)

Ahoj, zvláštně položené dotazy. Míra “únosnosti” cestování je přeci individuální, dost pravděpodobně můžeš dostat odpovědi od Averøy po Nordcap, ale záleží na tom co je únosné pro Tebe/Tvoji partu – a na to by sis měl umět odpovědět nejlíp sám, ještě můžeš porovnávat auto a letadlo.

Pokud považuješ Lofoty za úplný (nedostupný) sever a Bodø se Ti zdá být vhodné místo tak bych Ti doporučil se podívat na mapu – trajekt vyplouvající z Bodø je v Moskenes (tzn. na Lofotech) za 4 hodiny.

Lofoty jsou na ryby výborná destinace, mají však vysokou návštěvnost a tomu odpovídající ceny. Pokud Ti peněženka umožní Lofoty tak super, nemyslím že bys litoval, když se rozhodneš zůstat na Saltstraumen, nebo jinde v oblasti kolem Bodø jistě si taky skvěle zachytáš.

shark
    Člen
    (486 odpovědí)

,,Jak dlouhá je Vaše cesta za dobrým rybolovem,, u mne to je 5 kroku z obejvaku,a i to jsem nekdy linej absolvovat:-D

Northwolf
    Účastník
    (659 odpovědí)

shark napsal:

,,Jak dlouhá je Vaše cesta za dobrým rybolovem,, u mne to je 5 kroku z obejvaku,a i to jsem nekdy linej absolvovat

Dostal jsi mě – jsem si myslel že to mám nejblíž – dokud neopustím letní sídlo, tak od vchodových dveří na molo mám těch kroků asi tak 40

😀

shark
    Člen
    (486 odpovědí)

tak u mne asi takhle:-D

shark
    Člen
    (486 odpovědí)

takove mesto ,,na vode,, kazdej dum ma z jedny strany pakovisko na auto a z druhy boat dock:-D

A treba na vanoce pak takhle blbnem8-O[yt=MnHI2gwCpN4=yt]MnHI2gwCpN4[/yt]

shark
    Člen
    (486 odpovědí)

Ohromna vyhoda jsou supr lidi kolem a naprosto zadna kriminalita…policajty potrebujes jen kdyz ti vleze takova potfora do garaze8-O

http://www.bayouvista.com/gator.htm

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

To Shark: To je můj sen takto bydlet přímo u vody. Protože bydlím u lesa, tak je mě moře velmi vzácné a hrozně mě přitahuje. Na fotky moře a úlovků dovedu čumět celé hodiny.

romariolt
    Člen
    (23 odpovědí)

northwolf napsal:

Ahoj, zvláštně položené dotazy. Míra “únosnosti” cestování je přeci individuální, dost pravděpodobně můžeš dostat odpovědi od Averøy po Nordcap, ale záleží na tom co je únosné pro Tebe/Tvoji partu – a na to by sis měl umět odpovědět nejlíp sám, ještě můžeš porovnávat auto a letadlo.

Pokud považuješ Lofoty za úplný (nedostupný) sever a Bodø se Ti zdá být vhodné místo tak bych Ti doporučil se podívat na mapu – trajekt vyplouvající z Bodø je v Moskenes (tzn. na Lofotech) za 4 hodiny.

Lofoty jsou na ryby výborná destinace, mají však vysokou návštěvnost a tomu odpovídající ceny. Pokud Ti peněženka umožní Lofoty tak super, nemyslím že bys litoval, když se rozhodneš zůstat na Saltstraumen, nebo jinde v oblasti kolem Bodø jistě si taky skvěle zachytáš.

Na míru únosnosti jsem se ptal proto, protože v naší partě (celkem 9) jsou tři kluci 65, dva přes 55, a 4 těsně pod 50. Ti nejstarší na to dlouhé cestování už moc nejsou, ale pokud se mi je podaří přesvědčit, že je to výš na sever opravdu o něčem jiném (a já o tom přesvědčen jsem), bude to super. Motivace je důležitá, sám jet nemůžu a partu se mi trhat nechce.

Já bych jel za rybou světa kraj…….. proto jsem se ptal, jestli vy ostatní také.

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

Jezdíme cca 3390km na Soroya, chce to pohodlné auto s postelí, aby cesta nebyla utrpení,ale zábava. Mám super lidi v týmu, takže se těším i na cestu.

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

Sim napsal:

To Shark: To je můj sen takto bydlet přímo u vody. Protože bydlím u lesa, tak je mě moře velmi vzácné a hrozně mě přitahuje. Na fotky moře a úlovků dovedu čumět celé hodiny.

Sakra na co ty si stěžuješ 😀

V Norsku máš už pomalu přechodnej pobyt a jezdíš si tam jako do práce 😀

Teď už jen přesvědčit manželku, že tam vyděláš víc než když budeš doma a mužeš se tam přestěhovat na jaro-podzim. No a v zimě zase na Maledivy. Ale pak ti doporucuji ji vzít sebou, aby zas tak moc nebrblala :-D:-D:-D:-D

MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

Jinak Romane ohledně té vzdálenosti

Naše parta jezdí cca 2500 km a pro nás je to ještě v pohodě a dalo by se zvládnout i kousek dál. Ale s těma staříkama (sory za ten výraz) nevím. To si asi každý musí aspoň jednou zkusit a říct jo to je v pohodě, nebo tak to už nikdy víc.

Ovšem platí čím víc nahoru tím větší ryby. Podívej se do rekordů kde se chytají největší úlovky 😉

ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

Těmi staříky myslíš ty pod padesát nebo nad šedesát?

Dá se letět letadlem a cesta se zkrátí na půl dne.Také se dá spát cestou,není to ve Švédsku,Norsku problém a není to drahé.A jde také o zdravotní stav,zvyk na dlouhé trasy.Když jsem před 20-ti lety jel poprvé do Skandinávie a bylo to “jen” do severního Dánska,připadalo mně to jako hrozná dálka.Stejné další rok nad Stockholm na jezera nebo poprvé k Aure.Teď mně to připadá jako legrace ve srovnání s nonstop cestami do severního Norska a třeba letos jsme jeli ve dvou řidičích 3000km a to spadáme do Mífákem blíže neurčené kategorie staříků.Důležité také je,čím jedete a s kým…kolik máte peněz.

Letadlem se dá vézt 2x 20kg + příruční zavazadlo 10kg.Kg navíc stojí 60 -65NOK.Něco stojí odvoz z letiště,to je různé podle ubytování.

Některé druhy ryb se chytají větší jižněji – mníci,polaci,tresky tmavé,makrely,štikozubci.Sever je ale výzva a větší dobrodružství a ta cesta je toho součástí.

MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

2 ZM

Staříkama myslím ty co romariolt píše že je jim 65 let 😀

Letadlem je to asi pohodlné a rychlé, ale opravdu nákladnější. Jedna standardní zpáteční letenka (ta nejlevnější co jsem našel) cca 10.000 Kč + jak píše ZM odvoz a poplatek za nad váhu. A to už se v celkových nákladech na výpravu dost promítne. Nevím jak jste na tom s financema, ale předpokládám, že když hledáte nějaký slušný “poměr zážitek/cena”, tak také hledíte na celkové náklady na osobu.

Zkus napsat čím plánujete jet, nebo jak jezdíte do toho Aure, případně hodit sem fotku. Já jen vím, že na osobák (nebo 2-3 ve vašem počtu osob) taková vzdálenost jakou uvádíš v prvním příspěvku to 100% ve Vašem věku není (pokud nevyužijete ubytování po cestě v některém z motelů).

😉

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 23)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Jak dlouhá je Vaše cesta za dobrým rybolovem???

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...