Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Jak dlouhá je Vaše cesta za dobrým rybolovem???
- Toto téma obsahuje celkem 22 odpovědí. Do diskuze (10 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Holzby a poslední změna proběhla před 11 roky a 11 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#4529 2.12.2012 v 0:27
Máme za sebou jednu výpravu do Aure. Příští rok jedeme na to stejné místo. Pro další roky bychom chtěli trochu severněji.
Jaká je podle Vás ideální vzdálenost z Prahy, pokud nebudeme chtít jet až na úplný sever (Nordkap, Soroy nebo Lofoty), ideální z pohledu poměru cena/zážitek.
1) Kolik km jste ochotni ujet, aby délka trasy a cena dopravy byla ještě únosná?
2) Je už 2600 km moc? Našel jsem jedno místo, které se nám jak cenově tak i podle možných lovných míst celkem zamlouvá, konkrétně je to oblast Bodo.
3)Máte někdo zkušenosti s lovem v těchto lokalitách nebo dobrý typ pro další výpravy?
Díky za Vaše postřehy a rady.
#48272 2.12.2012 v 2:04Ahoj, zvláštně položené dotazy. Míra “únosnosti” cestování je přeci individuální, dost pravděpodobně můžeš dostat odpovědi od Averøy po Nordcap, ale záleží na tom co je únosné pro Tebe/Tvoji partu – a na to by sis měl umět odpovědět nejlíp sám, ještě můžeš porovnávat auto a letadlo.
Pokud považuješ Lofoty za úplný (nedostupný) sever a Bodø se Ti zdá být vhodné místo tak bych Ti doporučil se podívat na mapu – trajekt vyplouvající z Bodø je v Moskenes (tzn. na Lofotech) za 4 hodiny.
Lofoty jsou na ryby výborná destinace, mají však vysokou návštěvnost a tomu odpovídající ceny. Pokud Ti peněženka umožní Lofoty tak super, nemyslím že bys litoval, když se rozhodneš zůstat na Saltstraumen, nebo jinde v oblasti kolem Bodø jistě si taky skvěle zachytáš.
#48274 2.12.2012 v 2:30,,Jak dlouhá je Vaše cesta za dobrým rybolovem,, u mne to je 5 kroku z obejvaku,a i to jsem nekdy linej absolvovat:-D
#48275 2.12.2012 v 2:37shark napsal:
,,Jak dlouhá je Vaše cesta za dobrým rybolovem,, u mne to je 5 kroku z obejvaku,a i to jsem nekdy linej absolvovat
Dostal jsi mě – jsem si myslel že to mám nejblíž – dokud neopustím letní sídlo, tak od vchodových dveří na molo mám těch kroků asi tak 40
😀
#48277 2.12.2012 v 3:29tak u mne asi takhle:-D
#48278 2.12.2012 v 3:42takove mesto ,,na vode,, kazdej dum ma z jedny strany pakovisko na auto a z druhy boat dock:-D
A treba na vanoce pak takhle blbnem8-O[yt=MnHI2gwCpN4=yt]MnHI2gwCpN4[/yt]
#48279 2.12.2012 v 4:00Ohromna vyhoda jsou supr lidi kolem a naprosto zadna kriminalita…policajty potrebujes jen kdyz ti vleze takova potfora do garaze8-O
#48280 2.12.2012 v 5:46To Shark: To je můj sen takto bydlet přímo u vody. Protože bydlím u lesa, tak je mě moře velmi vzácné a hrozně mě přitahuje. Na fotky moře a úlovků dovedu čumět celé hodiny.
#48326 2.12.2012 v 12:41northwolf napsal:
Ahoj, zvláštně položené dotazy. Míra “únosnosti” cestování je přeci individuální, dost pravděpodobně můžeš dostat odpovědi od Averøy po Nordcap, ale záleží na tom co je únosné pro Tebe/Tvoji partu – a na to by sis měl umět odpovědět nejlíp sám, ještě můžeš porovnávat auto a letadlo.
Pokud považuješ Lofoty za úplný (nedostupný) sever a Bodø se Ti zdá být vhodné místo tak bych Ti doporučil se podívat na mapu – trajekt vyplouvající z Bodø je v Moskenes (tzn. na Lofotech) za 4 hodiny.
Lofoty jsou na ryby výborná destinace, mají však vysokou návštěvnost a tomu odpovídající ceny. Pokud Ti peněženka umožní Lofoty tak super, nemyslím že bys litoval, když se rozhodneš zůstat na Saltstraumen, nebo jinde v oblasti kolem Bodø jistě si taky skvěle zachytáš.
Na míru únosnosti jsem se ptal proto, protože v naší partě (celkem 9) jsou tři kluci 65, dva přes 55, a 4 těsně pod 50. Ti nejstarší na to dlouhé cestování už moc nejsou, ale pokud se mi je podaří přesvědčit, že je to výš na sever opravdu o něčem jiném (a já o tom přesvědčen jsem), bude to super. Motivace je důležitá, sám jet nemůžu a partu se mi trhat nechce.
Já bych jel za rybou světa kraj…….. proto jsem se ptal, jestli vy ostatní také.
#48345 2.12.2012 v 18:48Jezdíme cca 3390km na Soroya, chce to pohodlné auto s postelí, aby cesta nebyla utrpení,ale zábava. Mám super lidi v týmu, takže se těším i na cestu.
#48346 2.12.2012 v 18:48#48364 2.12.2012 v 23:06Sim napsal:
To Shark: To je můj sen takto bydlet přímo u vody. Protože bydlím u lesa, tak je mě moře velmi vzácné a hrozně mě přitahuje. Na fotky moře a úlovků dovedu čumět celé hodiny.
Sakra na co ty si stěžuješ 😀
V Norsku máš už pomalu přechodnej pobyt a jezdíš si tam jako do práce 😀
Teď už jen přesvědčit manželku, že tam vyděláš víc než když budeš doma a mužeš se tam přestěhovat na jaro-podzim. No a v zimě zase na Maledivy. Ale pak ti doporucuji ji vzít sebou, aby zas tak moc nebrblala :-D:-D:-D:-D
#48365 2.12.2012 v 23:11Jinak Romane ohledně té vzdálenosti
Naše parta jezdí cca 2500 km a pro nás je to ještě v pohodě a dalo by se zvládnout i kousek dál. Ale s těma staříkama (sory za ten výraz) nevím. To si asi každý musí aspoň jednou zkusit a říct jo to je v pohodě, nebo tak to už nikdy víc.
Ovšem platí čím víc nahoru tím větší ryby. Podívej se do rekordů kde se chytají největší úlovky 😉
#48367 3.12.2012 v 5:59Těmi staříky myslíš ty pod padesát nebo nad šedesát?
Dá se letět letadlem a cesta se zkrátí na půl dne.Také se dá spát cestou,není to ve Švédsku,Norsku problém a není to drahé.A jde také o zdravotní stav,zvyk na dlouhé trasy.Když jsem před 20-ti lety jel poprvé do Skandinávie a bylo to “jen” do severního Dánska,připadalo mně to jako hrozná dálka.Stejné další rok nad Stockholm na jezera nebo poprvé k Aure.Teď mně to připadá jako legrace ve srovnání s nonstop cestami do severního Norska a třeba letos jsme jeli ve dvou řidičích 3000km a to spadáme do Mífákem blíže neurčené kategorie staříků.Důležité také je,čím jedete a s kým…kolik máte peněz.
Letadlem se dá vézt 2x 20kg + příruční zavazadlo 10kg.Kg navíc stojí 60 -65NOK.Něco stojí odvoz z letiště,to je různé podle ubytování.
Některé druhy ryb se chytají větší jižněji – mníci,polaci,tresky tmavé,makrely,štikozubci.Sever je ale výzva a větší dobrodružství a ta cesta je toho součástí.
#48373 3.12.2012 v 7:542 ZM
Staříkama myslím ty co romariolt píše že je jim 65 let 😀
Letadlem je to asi pohodlné a rychlé, ale opravdu nákladnější. Jedna standardní zpáteční letenka (ta nejlevnější co jsem našel) cca 10.000 Kč + jak píše ZM odvoz a poplatek za nad váhu. A to už se v celkových nákladech na výpravu dost promítne. Nevím jak jste na tom s financema, ale předpokládám, že když hledáte nějaký slušný “poměr zážitek/cena”, tak také hledíte na celkové náklady na osobu.
Zkus napsat čím plánujete jet, nebo jak jezdíte do toho Aure, případně hodit sem fotku. Já jen vím, že na osobák (nebo 2-3 ve vašem počtu osob) taková vzdálenost jakou uvádíš v prvním příspěvku to 100% ve Vašem věku není (pokud nevyužijete ubytování po cestě v některém z motelů).
😉
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Jak dlouhá je Vaše cesta za dobrým rybolovem???