Hasvik, NO
temperature icon -6°C
sněžení
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
mírné sněžení
Oslo, NO
temperature icon -1°C
jasno
Bergen, NO
temperature icon 5°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 29°C
skoro jasno

internetové obchody

Ahoj poprosil bych někoho o radu s nákupem rybářských věcí na netu - jsedná se mi o zahraniční obchody a zkušenosti s nákupem

Odpovědět

Myslím, že se k tomu vyjádří I Kulík. Já osobně internetové obchody využívám především k inspiraci. Jeden kolega mě a dalšímu před rokem něco objednal ze zahraničí. Trvalo to asi 14 dní a došlo to. Týkalo se to nástrah a nějaké drobnosti. Raději však dávám přednost tzv. kamenným obchodům. Rád vidím věci na vlastní oči. Nástrahy ANO, ale další věci nevím. Je to věc každého. Nelze internetové obchody zavrhnout - rád si prohlížím jejich stránky a to jak tuzemské tak I zahraniční.

Ano, využívám nákupů přes internet a to v ČR i v zahraničí. Některé zboží, které je třeba vyzkoušet např. oblečení, boty, pruty a pod. nakupuji v kamenných obchodech, ale nástrahy, rybářskou bižutérii, navijáky, pokud je mám odzkoušené nakupuji přes internet. Ze zahraničních využívám nejvíce Čínu a to z důvodů ceny a dopravy zdarma. Problém je když to je nad limit a jde to přes celnici, proto objednávku dělám tak, abych byl v limitu a nebo jen mírně nad ním, pokud to není něco z elektroniky, to jde přes celnici téměř vždy. Doba dodání je různá, neboť se čeká na naplnění kontejnerů a pod., ale je od 14 dní tak do max. 4 týdnů.

Tak jak píše kulik, také využívám na drobnosti Čínu. Především háčky, karabinky a šnůry. Vše v naprostém pořádku a cena je opravdu neporovnatelná a ještě k tomu poštovné zdarma.

to Kulik: prosím tě kolik je ten limit? Díky

Tiež využívame nákupy v zahraničí (ČR, Nemecko, Rakúsko, USA a Čína)Skúsenosti máme prevažne dobré a ceny sa pohybujú na úrovni viac ako 50% nižšie ako u nás.

Skúsenosti mám z DE a FR obchodmi. Používam aj Japoncov, ale treba si prirátať cca 20% clo (platné pre SR). Aj s tým je to však o cca 30% menej ako u nás.

FR o cca 30-60% lacnejsie.

Nezabudaj ale ze mozu byt trable zo zarukou.

Na strane druhej - výpredaje sú skutočné výpredaje.

To os: úplně přesná odpověď je tady

http://www.androidtip.cz/jak-na-nakupy-v-cine/

Potvrzuji to co tam píšou. Věc za 100 dolarů proclena, věci do 20 dolarů v pohodě a dokonce i šnůry kde byla cena 43 dolarů také v pohodě. Dělám to tak, že si zadám vždy doprava zdarma a pak si nechám klidně poslat 3 x balíček po 15 dolarech.

[citace]os napsal:

to Kulik: prosím tě kolik je ten limit? Díky[/citace]

Nevím přesně, ale Piva psal, že to zjistí. Mělo by to být něco v rozmezí 20-25 EUR.

Je to prý od 22 Euro.

díky moc za info.:-D

[citace]igorko napsal: Na strane druhej - výpredaje sú skutočné výpredaje.[/citace]

Vlani koncom roku (medzi Vianocami a Novým rokom)som takto kúpil bivak zo zimným prehozom za 199€. U nás stál 450€, bez zimného prehozu a ešte som k nemu dostal ako bonus kaprársku stoličku a prívlačovku Shimano.:-D8-)

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Ahoj, sháníme 6-tého do naší...
Dnes je neskutečný den, za hodinku...
V Kvanvaeru na Hitře sekají teď...
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mpF1SY-QVm8?si=bZ0Sm2P3hgTU58p_" title="YouTube video...
Když už jsme u této výroby...
Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!