Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Info. na BANAX KAIGEN 500s

• Toto téma obsahuje celkem 21 odpovědí. Do diskuze (12 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Vojtko a poslední změna proběhla před 4 roky a 9 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 22)
  • Autor
    avocado
    Účastník
    (2 odpovědí)

Ahoj všem vše nejlepší do nového roku,hodně zdravíčka a hodně pěkných ulovku. Chtěl bych info o zkušenostech z multikem Banax. Děkuji za každe info.

Jindrich a Renata
    Účastník
    (92 odpovědí)

S navijákem bys neměl mít problém.Já Banax používal několik let a byl jsem s ním spokojený.Jen bych vyměnil nabíječku.S tou co dodávají v balení ti bude nabíjení trvat zbytečně dlouho.Já sebou vozím nabíječku z Lidlu a je to mnohem lepší.

Pepek Blahu
    Účastník
    (30 odpovědí)

Měl jsem Banax 3roky. Po každém Norsku jsem řešil záruční opravu. Loni jsem se ho zbavil a koupil Tanacom 750. Od té doby mám klid a vím, že se na to mohu spolehnout.

Aleš Zeman
    Účastník
    (25 odpovědí)

Věc názoru, mám BANAX 500 čtyři roky jsem druhý majitel a nemám sním problém 😁,zdolal i mnika 154 cm ,25 kg.🦈

meky
    Účastník
    (293 odpovědí)

Kamoš ho měl, ale dlouho nevydržel. Jistota je asi Daiwa.

Horak
    Účastník
    (94 odpovědí)

Měl jsem první generaci Banaxu cca rok 2008, po 2 dnech chytání odešel řadič. Nasraný jsem to dochytal s manuálem. Opravili to v záruce, ale další rok zase odešel řadič. Musel jsem ho prodat, protože po dvou letech už mi ho nechtěli vzít zpátky. Prodělal jsem na prodeji 6tis a koupil Shimano. Od té doby 100% spolehlivost, ale posílám ho každý rok na servis. S mauálem už chytat na 100m nechci.

os
    Účastník
    (412 odpovědí)

No daiwa je asi trochu lepší, ale já mám Kaigen 500tm a kdybych ho nepoškodil svojí blbostí (přišlápnutý kabel při záběru a vytržená zásuvka), tak nemám jediný problém. Mám ho 5 sezón na Soroya a v pohodě zvládá. Nicméně ta 500tm stála tenkrát skoro stejně jak Daiwa leobritz, takže dnes bych asi volil daiwu, hlavně kvůli případnému servisu.

Apnea
    Účastník
    (131 odpovědí)

No daiwa je asi trochu lepší, ale já mám Kaigen 500tm a kdybych ho nepoškodil svojí blbostí (přišlápnutý kabel při záběru a vytržená zásuvka), tak nemám jediný problém. Mám ho 5 sezón na Soroya a v pohodě zvládá. Nicméně ta 500tm stála tenkrát skoro stejně jak Daiwa leobritz, takže dnes bych asi volil daiwu, hlavně kvůli případnému servisu.

A vytrhla se skutečně zásuvka z těla navijáku nebo povolil kabel ze zesílené plastové koncovky? To se u Banaxů údajně stává. Známý elektrikář mně říkal, že (obecně) u dražších provedení je to svařeno z jednoho kusu a u levnějších se kabel jen zasune do plastové (gumové) silnější části a spojí lepením nebo tepelně. To potom stačí nějáký čas zatěžovat ani ne moc silně a … už koukají barevné drátky.  Jestli patří Banax v daném segmentu mezi levné nebo drahé výrobky lze snadno na netu dohledat 🙂  Ale já sám jsem s ním byl  2x na Soroyi, kde téměř výhradně pilkrujeme na hloubkách (půjčený od tchána, který ho dostal jako dárek, aniž ho chtěl) a kromě zmíněných potíží, které vyřešila elektrikářská páska, fungoval bez výhrad. Je pravda, že bráchovo Shimano za více než dvojnásobnou cenu a Daiwa půjčená od Sima u třetího parťáka na lodi zvládly vytažení prázdného kilového pilkru z cca 120 metrů o pár vteřin rychleji. Ale skutečně jen o pár. Ostatně – se svým mechanickým Penn Spinfisher SSV 7500 jsem byl ve vložené soutěži, když jsme zrovna hořeli na okounících, 2x za sebou z 200 metrů nahoře dříve, než oba zmínění “elektrikáři” 😀  Ale asi to bude jako u spousty jiných výrobku – nové fungují celkem dobře, kvalitu prověří až čas.

os
    Účastník
    (412 odpovědí)

opravdu jsem vytrhl zásuvku z těla navijáku. 🙁 přišlápl jsem kabel, záběr, zásek a bylo to. Teď je v opravě u Sima, tak uvidíme jestli se bude opravovat nebo koupím nový. Jinak si nemůžu stěžovat, s tou rychlostí nevím, ten 500tm ma “twin motor”, jakési turbo a to jede prázdný nahoru v pohodě. My máme v partě můj Kaigen, 4x leobritz a 1x daiwa 500 (nebo tak něco). Daiwy se už opravovali dvě, ale je fakt, že my jim dáváme dost na prdel, tresky 25kg jsou na denním pořádku na Soroya, kde jsme byli již 5x za sebou. Letos je prověříme na Senje v červnu!

Apnea
    Účastník
    (131 odpovědí)

opravdu jsem vytrhl zásuvku z těla navijáku. 🙁 přišlápl jsem kabel, záběr, zásek a bylo to. Teď je v opravě u Sima, tak uvidíme jestli se bude opravovat nebo koupím nový. Jinak si nemůžu stěžovat, s tou rychlostí nevím, ten 500tm ma „twin motor“, jakési turbo a to jede prázdný nahoru v pohodě. My máme v partě můj Kaigen, 4x leobritz a 1x daiwa 500 (nebo tak něco). Daiwy se už opravovali dvě, ale je fakt, že my jim dáváme dost na prdel, tresky 25kg jsou na denním pořádku na Soroya, kde jsme byli již 5x za sebou. Letos je prověříme na Senje v červnu!

Hmmm, tak to je blbý. Aby se oprava neblížila ceně nového, jak to v těchto případech často bývá … V každém případě já osobně doporučuju před připojením kabelu udělat 3-4 závity kolem prutu. Sníží se sice trochu akční rádius v lodi (pokud nemáš akumulátor v kapse), ale zase eliminuješ  “štos” přímo na zásuvku, když se stane to, o čem píšeš. Jinak Banaxem jsem normálně tahal tresky kolem 15 kil “na motor” – tedy bez pumpování . Jak měly přes 20 kg, tak už motor skučel a raději jsem pěkně postaru dobíral 🙂

kasandra
    Účastník
    (1 odpovědí)

Ahoj já mám banax a jsem spokojen , jen trochu problém s kabelem po 5 letech , neví někdo kde za rozum koupit nový?

díky za případné info.

os
    Účastník
    (412 odpovědí)

Sláva už mám svého Banaxe zpět ze servisu od Sima a oprava vypadá super, po vytržené zásuvce ani památky. Uvidíme jak bude držet, v červnu na Senje ho vyzkouším!

Sime díky  moc!

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

Ahoj já mám banax a jsem spokojen , jen trochu problém s kabelem po 5 letech , neví někdo kde za rozum koupit nový? díky za případné info.

kabel na Banax koupíš tady

• Odpověď byla upravena před 5 roky a 9 měsíci uživatelem Sim.
    Vojtko
    Účastník
    (325 odpovědí)

Ahojte  milí kolegovia. Nepatri to celkom do tohoto vlákna, ale mám prosbu  o Manuál (ČJ,SJ) na Banax Keigen 1000. Ďakujem za vašu ochotu.     veselovsky@renovia.sk

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

Ahoj, mám manuály na Banax 500XP a 500TM, ta velikost 1000 je větší nebo menší?

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 22)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Info. na BANAX KAIGEN 500s

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...