Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu IGO mapy do navigace

• Toto téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (4 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Vaclav T a poslední změna proběhla před 15 roky.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (celkem z 6)
  • Autor
    Jiří Richtr
    Člen
    (45 odpovědí)

Prosím kde bych mohl sehnat IGO námořní mapy Norska

Děkuji za každou radu.

jindra
    Člen
    (66 odpovědí)

Myslím, že nikde! iGo je autonavigace a s mořem nemá nic společného. Námořní mapy, pokud já vím(možná mě někdo opraví) má Garmin(Bluechart Atlantic), Magellan(Map Send Blue Nav) a také Navioncs na SD kartách v edicích Gold a Platinum map. Vše samozřejmě použitelné v kompatibilním zařízení.

indy
    Účastník
    (157 odpovědí)

iGO je software na navigaci, který běží buďto na kapesních počítačích (PDA) nebo v autonavigacích různých výrobců (evolve…). Do PDA i některých autonavigací iGO lze dohrát jednoduchý software, který umožní načíst mapové podklady stažené z internetu (http://kart.kystverket.no/). Pomocí tohoto SW je potom možné jezdit na moři, sledovat profil dna a navigovat.

jindra
    Člen
    (66 odpovědí)

No, tak jednoduché to zase není. Do PDA lze nahrát jiný navigační soft, jednoduchý, ale už není tak jednoduché do něj nahrát mapy. Aby bylo možné mapy pro GPS použít je nutné je zkalibrovat a převést do formátu, který daný soft umí přečíst. Je to hodně pracné a mapové podklady se shánějí těžko, kart.kystverket je v zásadě nepoužitelný a nakonec stejně jen jezdíš šipkou po mapě,kterou jsi vytvořil v nějakém měřítku a konec. Úplně chybí možnost zoomování, bez které je to celkem k ničemu.Místa, které si uložíš jako hotpoints přece potřebuješ najít s přesností na několik metrů a to takhle provizorně zkrátka nejde. Věř, že vím o čem mluvím, před léty jsem to zkoušel s OziExplorerem přesto, že jsem měl k dispozici velmi dobré mapy, bylo to o ničem. A pak hlavně – ani PDA ani autonavigace nejsou odolné vůči vodě, takže na lodi mají jepičí životnost. V současné době používám na moři Garmina a Humminbird s Navionics kartou a je to úplně o něčem jiném. Už žádné experimenty, nemá to cenu.

indy
    Účastník
    (157 odpovědí)

Používám software CompeGPS. Stáhnout mapu z kart.kystverket a převést ji je otázka asi 5 minut. Mapy z kart.kystverket (sjokart) se mi líbí mnohem víc, než základní mapy z garmina, protože obsahují spoustu místních názvů na moři, které využívám při rybaření. Zoom a hotpoints se dá dělat bez problémů. PDA vozím v originálním vodotěsném pouzdře. Pro moje potřeby mi to zatím stačí.

Vaclav T
    Účastník
    (11 odpovědí)

Nemáte prosím někdo zkušenost s Garmin Oregon 300 Na moři.Děkuji.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 6 příspěvků - 1. až 6. (celkem z 6)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu IGO mapy do navigace

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...