Ahoj zdravím vás z Gresnesvagenu.Počasí nádhera,ryby jdou.Velká ryba se musí hledat.
Ahoj zdravím vás z Gresnesvagenu.Počasí nádhera,ryby jdou.Velká ryba se musí hledat.
A tohle je Jindrova jehlice 82cm, chvílku to dalo práci než jsme odmotali pletenku z jejího zobáku namotanou jak na špulku.
Odpovědět
Ahoj všichni,
Tak za pár týdnů už zase začne sezóna v Grefsnu. Doufán, že bude lepší a hlavně ne tak větrná jako loni. Tak hlavně, aby tady bylo hodně aktuálních informací a fotek.
Odpovědět
Letos jsme se vypravili na Hitru do Grefsnesvagenu a to v termínu 1. 7. - 13. 7. 2025.
Tento kemp je prostě top. Prostorná, čistá a dobře vybavená chata, v kempu je možné využít zdarma vířivku a saunu, slušné lodě a dobré umístění kempu, kdy je možné chytat při špatném počasí ve fjordech, nebo při dobrém počasí zajet na otevřené moře, kde jste do 25 minut.
Letošní počasí bylo jak z pohádky. Ráno 13-15°C a odpoledne 18-22°C. Převážně svítilo sluníčko a foukalo snad jen jeden den.
Ryb bylo také dost. Převážně polaci, tresky obecné a kdo chtěl, nachytal si 10-15 makrel.
Přidal bych video, ale nedaří se mi vložit odkaz :-(
Odpovědět
My už do tohoto kempu jezdíme od r. 2010. Vždy to bylo v pohodě kemp je opravdu moc pěkný a dobře zařízený. Jezdíme většinou poslední turnus, tak že to máme za pár a bývá tam nejstálejší počasí. Už se moc těšíme jak na ryby tak na staré kamarády:-)
Odpovědět
Moc pěkný video. Dobře setříhané a zajímavé informace, které jsem ani nevěděl.
Odpovědět
Velmi hezky udělané. Jen jediné čoho jsem si všimnul z filetárny, že ani jedna ryba nebyla vykrvená a nebo se pletu.
Odpovědět
Velmi hezky udělané. Jen jediné čoho jsem si všimnul z filetárny, že ani jedna ryba nebyla vykrvená a nebo se pletu.
Ano, je to tak, ryby nevykrvujeme. Musím říct, že jsem nad tím nikdy nepřemýšlel. Příště ale určitě vyzkouším a porovnám, jestli je v něčem rozdíl.
Odpovědět
Ryby určitě vykrvuj. Krev ti zůstává ve filé a to není dobře. Nejlepší je rybu hned podříznout na vodě a hodit do bedny. Ve filetárně je umýt a vyfiletovat a potom už nenamáčet. Rybí maso je jako houba a natahuje vodu. Určitě si na mě vzpomeneš až doma vytáhneš balíček a vyteče ti z něj polévkový talířek vody. A tuto vodu ti započítali do vývozní kvóty. Norsku Zdar!
Odpovědět
Leoš má pravdu, opravdu je to lepší vykrvit na filetách je to pak znát.
Odpovědět