Hasvik, NO
temperature icon 13°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon 12°C
oblačno
Oslo, NO
temperature icon 20°C
oblačno
Bergen, NO
temperature icon 15°C
polojasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
oblačno

Hitra-Grefsnesvagen

Ahoj zdravím vás z Gresnesvagenu.Počasí nádhera,ryby jdou.Velká ryba se musí hledat.

Odpovědět

Samozdřejmě,makrela je blázen,který skočí po všem ,co se pohne,nejlepší byly stříbrné střapce.Na vláčku se občas chytla i na tu pletenku na malého pilkříka,jak píšete kdyš se člověk trefí hejna,není co řešit.:-P

Makrelu na pilkrik, systémy hned zamotaj,jeden nebo maximálně dva střapce. Ale malej pilkrik bohate stačí a jestli je na vlasci a nebo pletence jim je asi jedno.

Samoztdřejmě ,že system zamotaji,je třeba kupované systémy rozvázat,a spojit max.po třech.Jinak souhlasím Miro s tebou.Ještě pro vzpomínku ,já jsem byl vloni s tebou na turnuse na Jostolenu,akorát vedle v chatě s Pepou Čadílkem a bordelbábou.Ty jsi byl se Salmonem a Jimmim.

Ano přesně tak

Ještě k makrelám,vyzkoušeli jsme způsob,jak je udržet pod lodí,pokud jezdí jen menší hejna.Při prvním záběru je třeba počkat,až se dostane do vody další návnada a takto se střídat.Vznikne pěkný mazec a udrží to hejno delší dobu pod lodí,pokud ještě svítí sluníčko a makrely jsou 40+ tak je to zážitek,dívat se na ně jak berou,tak se nám to letos dařilo.Pokud už je fjord plný,tak už je to jedno a spíš to obtěžuje.A peříček co nejmíň,nejlepší stříbrná,ale chytil jsem i na 10cm gumu.

Jo je to tak jak píšete. Předloni kousek od Kvenvaeru braly na vše co se ocitlo ve vodě, žádný háček jim nebyl dost malý. Odstranil jsem návazec a pustil dolů 500g pilkra se dvěma trojháky od Sima. Hloubka podle echolotu 90m. Sotva se odmotalo 40m propad přestal, dokonce se mi zdálo že jsem na dně nebo nějakém vrcholku, který tam ale neměl být. Vytáhl jsem ho a na něm visely samé makrelí děti. Velké trojháky měly měly skoro celé v hubě. Trochu jsme poodjeli a zkusili to ještě párkrát se stejným výsledkem. Noviny jsem neměl abych pilkra zabalil jak jsem to někde četl, prostě dostat se pod hejno nešlo.

Dneska se nám zadařilo na kelery, bylo jich kolem padesáti

Pěkně! Tak zase se udělalo hezky!

Barone ty tvoje firemní roláky jsou na sever fajn, taky si je tam vozím :-D

Díky, počasí bylo pěkné, ale jen tento den. Dnes byl vítr na devítce a tak jsme zkusily polaky a podařilo se....i nějaký doschky a jedna měla 70cm.

A ty roláky si vozíme s tátou a jsou docela dobré oblečení do plovoucího obleku

[yt=IRZbFMH978w=yt]IRZbFMH978w[/yt]

Menší FAIL :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

menší chuťovka :-D:-D:-D:-D

a ještě jedna......

Příprava před výpravou

Jak píše petras o udržení makrel u lodě,vloni jsme o tom kecali tak mám připravenej návazec nakterém jsem udělal 10 střapců a jsou bez háčků.Letos to skusíme,pokud se objeví hejno tak to tam pustíme a uvidíme jestli je to udrží,nechal jsem tam takové smyčky tak neni problem tam navléknout dvojháček/mám jich plno za starejch zásob/ty tam nakonec dám a jsem zvědavej na ten chumel až to vyndám.Proti zamotání je ten druhej sistem,ty dráty se před puštěnim do vody roztáhnou jako deštník a makrely nemaj šanci něco zamotat,je to okopčené-originál se jmenuje alabama rig,tak uvidíme jestli to bude fungovat8-O8-O8-O8-O

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.