Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu HITRA – DOLMOYA_2023

• Toto téma obsahuje celkem 33 odpovědí. Do diskuze (8 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel husky19 a poslední změna proběhla před 1 rokem a 3 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 34)
  • Autor
    husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

Hned naproti Dolmsundet jsou na Dolmoy chaty Halvara Stadsvika. Byl jsem u něj už mockrát. Poslední roky jezdíme do baráků 212A a 212B. Je to na druhé straně ostrova kousek od kempu H. Dufka.

Konvajs
    Účastník
    (31 odpovědí)

Zdravim – norky -, a mám dotaz chlapi, máte někdo zkušenost s vodní nebo driftovací kotvou ? Díky , norek konvajs

Konvajs
    Účastník
    (31 odpovědí)

Jedu už potřetí angelamfi hitra, tak snad taky něco přidám, ahoj

Cesar
    Účastník
    (159 odpovědí)

Zdravim – norky -, a mám dotaz chlapi, máte někdo zkušenost s vodní nebo driftovací kotvou ? Díky , norek konvajs

Máme s tím velmi dobré zkušenosti. Brzdí to loď v silném větru cca o 50%. Jaký typ máš?

Konvajs
    Účastník
    (31 odpovědí)

Díky za odpověď. Zatim žádnou, objevil sem to nedávno, tak se ptám. Ale ssi si jí pořídim. Můžeš něco doporučit ? Díky

husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

Větrná kotva brzdí loď velmi dobře. Má ale také jednu nevýhodu. Při chytání stojíte běžně bokem na vlny. Pokud ale vyhodíte větrnou kotvu z přídě, okamžitě se stočíte čelem na vlny. Tři rybáři v lodi potom mají trochu problém. Řešením je uvázat kotvu na přídi i na zádi. Zase ale máte o jedno lano ve vodě víc. Takže rozhodnutí je na tobě.
    Já bych doporučil přibalit si počasí bez větru. :o)))

Konvajs
    Účastník
    (31 odpovědí)

Tak to s tim počasím je pravda, loni 4 dny na břehu 🤦‍♂️

husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

Byl jsem v Norsku více než 30x a posledních pár let nemám na počasí štěstí. Před dvěma lety jsme strávili na baráku 8 dní z 10. Naprosto šílená situace. Tak snad to letos vyjde alespoň na 80%.

Konvajs
    Účastník
    (31 odpovědí)

Tak to té prdel !

husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

Prý už se ve středním Norsku objevují větší hejna makrel. Jestli je to pravda, tak mi to připadá dost brzo. Snad to není známka nějaké “kapitální békoviny”.

Kapitán lipánek
    Účastník
    (489 odpovědí)

Loni touhle dobou na Hitře

Konvajs
    Účastník
    (31 odpovědí)

Tak přesně tohle s těma makrelama jsem tam zažil ve 2919, na moři ale i z mola, když sme nemohli vyjet. A to asi 20ks sem tam nechal němcům, co přijely. A z mola sem nachytal větší nez na moři. A to sem jim uřezával hlavy, abych je zabalil. Tak ahoj

Konvajs
    Účastník
    (31 odpovědí)

Joo, sem zapomněl, bylo to touhle dobou, červen _ červenec, zlom.

Kapitán lipánek
    Účastník
    (489 odpovědí)

Moje foto přesně 10 červen 2022.

husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

Tak snad to bude s makrelama v poho. Jednou jsem zažil v jižním Norsku (Fister), že makrely se na chvilku objevily v průběhu června a potom už se neobjevily. Byli jsme tam tenkrát až do 1. listopadu a nic.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 34)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu HITRA – DOLMOYA_2023

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...