Hasvik, NO
temperature icon 3°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 6°C
jasno
Oslo, NO
temperature icon 10°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon 13°C
polojasno
Malé, MV
temperature icon 30°C
oblačno

HITRA – DOLMOYA_2023

Kolegové, kamarádi.
Vidím, že je tu sice vlákno Hitra 2021 - 2023, ale nikdo tam nic nepíše. To vlákno je prakticky mrtvé. Proto jsem založil vlákno nové, pouze na letošní sezónu. Věřím tomu, že se snad rozběhne.

Odpovědět

Hned naproti Dolmsundet jsou na Dolmoy chaty Halvara Stadsvika. Byl jsem u něj už mockrát. Poslední roky jezdíme do baráků 212A a 212B. Je to na druhé straně ostrova kousek od kempu H. Dufka.

Zdravim - norky -, a mám dotaz chlapi, máte někdo zkušenost s vodní nebo driftovací kotvou ? Díky , norek konvajs

Jedu už potřetí angelamfi hitra, tak snad taky něco přidám, ahoj

Zdravim – norky -, a mám dotaz chlapi, máte někdo zkušenost s vodní nebo driftovací kotvou ? Díky , norek konvajs

Máme s tím velmi dobré zkušenosti. Brzdí to loď v silném větru cca o 50%. Jaký typ máš?

Díky za odpověď. Zatim žádnou, objevil sem to nedávno, tak se ptám. Ale ssi si jí pořídim. Můžeš něco doporučit ? Díky

Větrná kotva brzdí loď velmi dobře. Má ale také jednu nevýhodu. Při chytání stojíte běžně bokem na vlny. Pokud ale vyhodíte větrnou kotvu z přídě, okamžitě se stočíte čelem na vlny. Tři rybáři v lodi potom mají trochu problém. Řešením je uvázat kotvu na přídi i na zádi. Zase ale máte o jedno lano ve vodě víc. Takže rozhodnutí je na tobě.
Já bych doporučil přibalit si počasí bez větru. :o)))

Tak to s tim počasím je pravda, loni 4 dny na břehu 🤦‍♂️

Byl jsem v Norsku více než 30x a posledních pár let nemám na počasí štěstí. Před dvěma lety jsme strávili na baráku 8 dní z 10. Naprosto šílená situace. Tak snad to letos vyjde alespoň na 80%.

Tak to té prdel !

Prý už se ve středním Norsku objevují větší hejna makrel. Jestli je to pravda, tak mi to připadá dost brzo. Snad to není známka nějaké "kapitální békoviny".

Loni touhle dobou na Hitře

Tak přesně tohle s těma makrelama jsem tam zažil ve 2919, na moři ale i z mola, když sme nemohli vyjet. A to asi 20ks sem tam nechal němcům, co přijely. A z mola sem nachytal větší nez na moři. A to sem jim uřezával hlavy, abych je zabalil. Tak ahoj

Joo, sem zapomněl, bylo to touhle dobou, červen _ červenec, zlom.

Moje foto přesně 10 červen 2022.

Tak snad to bude s makrelama v poho. Jednou jsem zažil v jižním Norsku (Fister), že makrely se na chvilku objevily v průběhu června a potom už se neobjevily. Byli jsme tam tenkrát až do 1. listopadu a nic.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.