Pokud máte někdo chuť si zkrátit chvíle čekání na svůj odjezd do Norska, zveřejnil jsem celý film z naší loňské podzimní rybařiny na Dolmoya.
Pokud máte někdo chuť si zkrátit chvíle čekání na svůj odjezd do Norska, zveřejnil jsem celý film z naší loňské podzimní rybařiny na Dolmoya.
2 Husky zajimal by me ten recept na ty uzle z makrel,mam par kousku jeste v mrazaku,slo by to nekam hodit do receptu?dik
Odpovědět
Recept?
No jasně, tady je:
Makrely vyfiletovat. Jednotlivé filety hodně nasolit. Když píšu hodně, myslím hodně. Díky soli rybí maso pustí vodu a fileta je pevná a nerozpadá se. V soli nechat 1-2 dny. Pustí tolik vody, že se budou vlastně koupat ve slaném nálevu.
Vyndat ze soli a vložit do neředěného octa. (myslím, že má 8%) Opět nechat 1-2 dny. potom svařít nálev prakticky stejný jako je na okurky, nebo sterilovanou zeleninu. Prostě dle chuti. Někdo má rás sladší, někdo kyselejší, někdo má rád více divokého koření, pro někoho je to potom moc voňavé. Prostě podle chuti.
Nálev nechat úplně vychladnout.
Cibuli překrojit na 2 poloviny a nakrájet na velmi jemné plátky. Takové ty cibulové "vlasy", které máte vždy i v kupovaných zavináčích.
Nakonec mrkev oloupat a nakrájet na kolečka. Mrkev je dobré povařit, neboť je dlouho tvrdá. Já to někdy dělám tak, že ji dám povařit už do připravovaného nálevu.
Nu a potom cibuli a pár koleček mrkve balím do připravených makrelích filet a zajistím párátkem. Skládám do velké sklenice, nebo kameninové nádoby na zelí. (podle toho kolik jich mám).
Pokud jsem lenivý, nebo jich dělám hodně, tak jen prokládám filety cibulí a mrkví.
Nakonec zalejvám studeným nálevem a nechám tak dlougo, jak to vydržím. :-D:-D:-D
V každém případě minimálně 2 dny. Vydrží v lednici ale i měsíc. (Tedy pokud je někdo nezhltne) :-D:-D:-D
Odpovědět
To je víborný recept:-)
Něco podobného dělám z Kelerů nezkoušel jsi to? Jen nálev dělám trochu jiný, ale tenhle určitě vyzkoušim:-)
Odpovědět
Kelery jsem nezkoušel, ale pokud děláš jiný recept, rád také vyzkouším něco nového ;-)
Odpovědět
2 husky dik testnu mozna donich jeste nacpu kousek kysaneho zelý
Odpovědět
To Husky a pp: Mám dotaz, ty filety jsou s kůží a nebo bez???:-|
Odpovědět
Tak pánové, jak s tou kůží prosím a čistíte ji od šupin ???:-(
Odpovědět
ja to na zavinace nechavam s kuzi tak jak jsou z obchodu. Mam z makrel jeste par lonskych a jsou porad dobry.Ve ctvrtek odjezd na Hogset tak snad bude z ceho udelat cerstve.za 2!!!:-P:-P:-P
Odpovědět
null[citace]rostak napsal:
ja to na zavinace nechavam s kuzi tak jak jsou z obchodu. Mam z makrel jeste par lonskych a jsou porad dobry.Ve ctvrtek odjezd na Hogset tak snad bude z ceho udelat cerstve.za 2!!![/citace]
Tak to v Hogsetu rybářsky pořádně rozhýbejte, ulovte trofeje a podej po návratu zprávu. My jedeme od 10.tého srpna. Apropo, makrely na zavináče také jedině s kůží.
Odpovědět
Sim napsal: Dnes vyrazil...