Hasvik, NO
temperature icon -5°C
sněžení
Trondheim, NO
temperature icon -0°C
sněžení
Oslo, NO
temperature icon -1°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon 2°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 28°C
polojasno

HITRA – Dolmoya podzim 2012

Pokud máte někdo chuť si zkrátit chvíle čekání na svůj odjezd do Norska, zveřejnil jsem celý film z naší loňské podzimní rybařiny na Dolmoya.

Dolmoya - podzim 2012

Dolmoya - podzim 2010

Solvag - podzim 2009

Roan - květen 2011

Fister - podzim 2008

Hitra - jaro 2010

Soroya - květen 2013

SOROYA - květen 2014

Odpovědět

2 Husky zajimal by me ten recept na ty uzle z makrel,mam par kousku jeste v mrazaku,slo by to nekam hodit do receptu?dik

Recept?

No jasně, tady je:

Makrely vyfiletovat. Jednotlivé filety hodně nasolit. Když píšu hodně, myslím hodně. Díky soli rybí maso pustí vodu a fileta je pevná a nerozpadá se. V soli nechat 1-2 dny. Pustí tolik vody, že se budou vlastně koupat ve slaném nálevu.

Vyndat ze soli a vložit do neředěného octa. (myslím, že má 8%) Opět nechat 1-2 dny. potom svařít nálev prakticky stejný jako je na okurky, nebo sterilovanou zeleninu. Prostě dle chuti. Někdo má rás sladší, někdo kyselejší, někdo má rád více divokého koření, pro někoho je to potom moc voňavé. Prostě podle chuti.

Nálev nechat úplně vychladnout.

Cibuli překrojit na 2 poloviny a nakrájet na velmi jemné plátky. Takové ty cibulové "vlasy", které máte vždy i v kupovaných zavináčích.

Nakonec mrkev oloupat a nakrájet na kolečka. Mrkev je dobré povařit, neboť je dlouho tvrdá. Já to někdy dělám tak, že ji dám povařit už do připravovaného nálevu.

Nu a potom cibuli a pár koleček mrkve balím do připravených makrelích filet a zajistím párátkem. Skládám do velké sklenice, nebo kameninové nádoby na zelí. (podle toho kolik jich mám).

Pokud jsem lenivý, nebo jich dělám hodně, tak jen prokládám filety cibulí a mrkví.

Nakonec zalejvám studeným nálevem a nechám tak dlougo, jak to vydržím. :-D:-D:-D

V každém případě minimálně 2 dny. Vydrží v lednici ale i měsíc. (Tedy pokud je někdo nezhltne) :-D:-D:-D

To je víborný recept:-)

Něco podobného dělám z Kelerů nezkoušel jsi to? Jen nálev dělám trochu jiný, ale tenhle určitě vyzkoušim:-)

Kelery jsem nezkoušel, ale pokud děláš jiný recept, rád také vyzkouším něco nového ;-)

Jasný najdu recept a dám ho sem:-)

2 husky dik testnu mozna donich jeste nacpu kousek kysaneho zelý

2 ladík: zelí určitě nebude špatná volba.

2husky podam za tyden reference,jinak dik za recept

To Husky a pp: Mám dotaz, ty filety jsou s kůží a nebo bez???:-|

Tak pánové, jak s tou kůží prosím a čistíte ji od šupin ???:-(

Já to z kůže stahuji.

Díky za odpověď.:-P

ja to na zavinace nechavam s kuzi tak jak jsou z obchodu. Mam z makrel jeste par lonskych a jsou porad dobry.Ve ctvrtek odjezd na Hogset tak snad bude z ceho udelat cerstve.za 2!!!:-P:-P:-P

dobrej napad zkusim taky udelat zavinace z makrel

null[citace]rostak napsal:

ja to na zavinace nechavam s kuzi tak jak jsou z obchodu. Mam z makrel jeste par lonskych a jsou porad dobry.Ve ctvrtek odjezd na Hogset tak snad bude z ceho udelat cerstve.za 2!!![/citace]

Tak to v Hogsetu rybářsky pořádně rozhýbejte, ulovte trofeje a podej po návratu zprávu. My jedeme od 10.tého srpna. Apropo, makrely na zavináče také jedině s kůží.

  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

V Kvanvaeru na Hitře sekají teď...
Nové skupině se velmi daří,  včera...
Sim napsal: Dnes vyrazil...
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mpF1SY-QVm8?si=bZ0Sm2P3hgTU58p_" title="YouTube video...
Když už jsme u této výroby...
Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!