Paradne nafoceno hosi!
Jak vidim ty slede, tak doporucuju zpracovat na svedsky zpusob. Idealni je po nachytani nahazet do site a poradne vymachat ve vode, aby se sledi co nejvic zbavili supin. Trochu docistit a vyfiletovat (nezajizdet moc k brichu, neni tam zadne maso, jen kosti).
Pak se to tu ji na 2 zpusoby:
1. Smazene - filety se obali bud v trojobalu nebo jen v mouce a osmazi. Ji se i s kostmi (jsou mekke, takze nevadi), k tomu idealne ranne brambory. Lepsi jsou mensi sledi, maji jemnejsi kosti.
2. Nalozene. Necha se zavrit 1-2-3 nalev slozeny z 1 dilu octa (ve svedsku 12%), 2 dilu cukru a 3 dilu vody plus cely cerny pepr a bobkovy list. Nalev se necha vychladnout a do sklenice se naskladaji filety, kolecka cervene cibule (nekdo dava i mrkev) a zaliva se nalevem. Sklenice se zavre. Po 1-2 tydnech v lednicce je hotovo. Kdo chce, ten si pak pred konzumaci dela jeste ruzne omacky - sledi se v obchode prodavaji asi v 30 variantach... :-)