Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu HEKTOR & Ayashifishing

• Toto téma obsahuje celkem 210 odpovědí. Do diskuze (44 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Frenky a poslední změna proběhla před 3 roky a 9 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 61. až 75. (celkem z 211)
  • Autor
    Tomas-HEKTOR
    Účastník
    (785 odpovědí)

To jsem si myslel driv taky, ze je Jadran bez ryb. Opak je pravdou. Tunak Bluefin se tam premnozil. Lze ho chyt celoročně. Já vytáhl kus – 47 kg, ale jsou tam až 300 kg.

článek ještě není kompletní, ale už jsem aspoň něco sepsal 🙂 video se chystá,….

http://www.ayashifishing.cz/Foto-video/1/1450008935/Zimni-lov-velkych-ryb-amp-kalamaru-v-Chorvatsku/

Do Chorvatska se určitě na podzim vrátím. Rád bych 1 až 2x. V říjnu a prosinci, možná na konci listopadu, ale rád bych, aby se s tunakem dal lovit i amberjack a kalamar, což je prosinec ideální,….ale chce to aspon 3-4 dny chytat,…

Podle informací, které jsem získal jsem sestavil tabulku termínu lovu ryb v Chorvatsku..

Tomas-HEKTOR
    Účastník
    (785 odpovědí)

Jinak aktuálně: za 14 dní to rozjedeme na Dolmoy s Honzou Dufkem. 5 dní na velkejch mořskejch mníkách a polakách. Rádi bysme poridili nejaky pekny zabery a samozrejme povidani Honzy nebude chybet!

Fish
    Účastník
    (311 odpovědí)

2 Tomas: Ve staré diskuzi jsem viděl pěkné fotky s tuňáky. Teď máte jiného kapitána, nebo je to ten samý? Že se do nich teď nemůžete trefit a předtím to šlo. Chytali jste na chobotice?

Duke
    Správce
    (1401 odpovědí)

To jsem si myslel driv taky, ze je Jadran bez ryb. Opak je pravdou. Tunak Bluefin se tam premnozil. Lze ho chyt celoročně. Já vytáhl kus – 47 kg, ale jsou tam až 300 kg. článek ještě není kompletní, ale už jsem aspoň něco sepsal :) video se chystá,…. http://www.ayashifishing.cz/Foto-video/1/1450008935/Zimni-lov-velkych-ryb-amp-kalamaru-v-Chorvatsku/ Do Chorvatska se určitě na podzim vrátím. Rád bych 1 až 2x. V říjnu a prosinci, možná na konci listopadu, ale rád bych, aby se s tunakem dal lovit i amberjack a kalamar, což je prosinec ideální,….ale chce to aspon 3-4 dny chytat,… Podle informací, které jsem získal jsem sestavil tabulku termínu lovu ryb v Chorvatsku..

Tomáši, ty musíš být hodně zapálenej, když už si i tabulky tvoříš. Sem si jistej, že se někomu bude hodit…

Tomas-HEKTOR
    Účastník
    (785 odpovědí)

Jo, kapitan byl jinej, ale lovi se porad na tech samejch mistech, zadny jiny fleky tam nejsou. Kapitan z myho pohledu vedel co dela, koukal na ptaky, hledal sardinky v mori, hrany, krmil, sledoval okolni lode…. Co jsme tam ted byli tak sme je prakticky lovili jen jeden den, spis 5 hodin od cca. 10:00 do 15:00….jinak prvni den byl cil amberjack, to se jen jiggovalo, ale i tak tunaci u lode byli. Vim, ze uz bylo spis po sezone amberjacků, ale chtel sem to zkusit. Jelikoz nesli, tak kapitan zavelel, ze se pojedou druhej den jenom tunaci nic jinyho, ze si mame jiggovy pruty se vsim odnest do auta, ze je v lodi nechce 🙂 Pod lodi jsme tuny meli kazdej den (spis ale maly cca. 1m), ale zadnej to nevzal. Chce to sebou na lodi jeste vláčak a kdyz se objevi, tak to do nich hazet. Ten jsme bohuzel sebou nemeli. Kazdopadne cetnost vyskytu tunaku byla s podzimem o poznani horsi… nejvetsi sance na tunaky je urcite srpen-prosinec, nez jaro… Lovi se vyhradne na mrtvou sardinku, ktera se umistuje ve sloupci v nekolika urovnich, pak urcite privlac, kdyz sou u lodi…. Jadran je plnej tunaku, divim se, ze tady nikde o nich nikdo nepise,….. Na podzim jedeme znova. Jedna akce bude asi cilena jenom na tunaky, v prosinci pak pojedeme aspon na 3-4 dny a zkusime i amberjacka,….toho bych hodne chtel 🙂 jeste je to ale vsechno v jednani. Tahle posledni vyprava byla spis jenom poznávací na skok, bud a nebo 🙂

Pro DUKE: tu tabulku sem udelal po konzultaci s chorvatama a s tim, co jsem videl. Tak to tam nejak je 🙂 Treba to tam pojede nezávysle taky nekdo prubnout a podelime se o zkusenosti 🙂 Ted nas ceka leto a NORWAY, Chorvatsko ma do podzimu pauzu 🙂

ČUS

Tomas-HEKTOR
    Účastník
    (785 odpovědí)

Snad vyjde počasí……vercajk uz mame připravenej, za týden by to mělo propuknout. 5 dní intenzivního lovu a natáčení na DOLMOY s Honzou Dufkem! Lovit a točit budeme gigantický mořský mníky a velký polaky.

Tomas-HEKTOR
    Účastník
    (785 odpovědí)

Jedeme na vlně kvality PELAGIC s Radek Pelagic Talafous je naším novým módním partnerem. Pelagic nás bude při našich rybářských filmových a hudebních akcích doprovázet. Můj malej synek už se těší, jak vyrazí s tátou v květnu 2017 na ten nejtvrdší BIG GAME na Kapverdy 🙂 Zatím je všechno v jednání, ale jestli se to povede, tak to bude hoodně zajímavý.

Tomas-HEKTOR
    Účastník
    (785 odpovědí)
    Tomas-HEKTOR
    Účastník
    (785 odpovědí)

Naše novinka Plechovej koráb se Vám představuje v 5 verzích na novém Single CD 2016. Single si můžete stáhnout na http://www.hektor-rock.cz/MP3-Hektor/, nebo na http://www.ayashifishing.cz/MP3-Hektor/ Tato novinka bude pilotní písní nových videoklipů z Norska a Švédska, které se budou natáčet na podzim 2016. Vše běží, začínáme 10.9.2016. Je na co se těšit, bude to BOMBAA 🙂

Tomas-HEKTOR
    Účastník
    (785 odpovědí)

9.9.2016 vyplujeme s plechovým korábem a dronem na tour po kempech středního NORSKA.

Začneme 9.9. v Oslo kde na nás budou čekat norský kluci z Rapaly, se kterejma budeme lovit pstruhy a štiky na jezerech.

10.9. se přesuneme na SMOLA Jostolen za Doškym a Jiřanem, kde zapaříme, zahrajeme na kytaru a užijeme trochu srandy.

15.9. to vypadá, že lehneme do betle k Bernymu na Veiholmenu a 16.9. se přesuneme k Honzičovi Dufkovýmu, se kterým máme nekalé plány 🙂 Bude to nařachaný, spousta reportů. na všechny z vás, co potkáme se těšíme na pokec a drink 🙂 čus

Tomas-HEKTOR
    Účastník
    (785 odpovědí)

Další zajímavou akcí, která bude rozložená na 2 – 3 části (září-listopad-prosinec) je Big Game v Chorvatsku. S našimi chorvatskými kamarády máme v plánu lovit tuňáky, chobotnice a kalamáry. Ukážeme vám rybolov kolem národních parků Kornati a Krka. Pokusíme se ulovit tajemného amberjacka, kterému se díky špatnému počasí loňská sezóna moc nepovedla. Uvidíme, třeba nás po skončení sezóny v Norsku opět doplní i Honza Dufek, nebo jiná kapacita 🙂 Honza byl loni při chuti, ale kvůli nemoci a špatnýmu počasí si mooc nezachytal 🙂 Na dílčí části této akce se moc těšíme, bude to zajímavý,…

Tomas-HEKTOR
    Účastník
    (785 odpovědí)

Další potvrzenou, zajímavou adrenalinovou akcí, která nás v příštím roce čeká je bitva v Barentsově moři na ostvově Soroya, Havoya a NordKappu. Budeme lovit v místech, ze kterých mrazííí..

Tomas-HEKTOR
    Účastník
    (785 odpovědí)

Dneska jsme s mladym a Pelagic.cz poprve vyrazili na ryby,…. Příští týden vyrážíme s Hektorem Mazzym a holkama do Chorvatska zkusit tuňaky, dak dáme urcite echo, jinak uz brzy čau na Jostolenu, Dolmoy a Veiholmenu,….. T.

Tomas-HEKTOR
    Účastník
    (785 odpovědí)

Nase velká tour po strednim Norsku začíná ani ne uz za 3 týdny,….

Tomas-HEKTOR
    Účastník
    (785 odpovědí)
    Ahoj fishermani!
    Minulý týden jsme s Hektorem Mazzym vyvezli svoje přítelkyně za naším kamarádem Karlem na prodloužený víkend do Chorvatska s tím, že kromě plážové dovolené si nenecháme ujít ani Big Game. V pátek jsme si večer zajeli na kalamary a v sobotu jsme měli jet nejprve koupačka národní park Cornati a od 18:00 do 24:00 lovit tuňáky. Bohužel jsme dostali info z pevniny, že se kazí počasí a tak jsme asi v 17:00 rychle prchali na pevninu před silným větrem a mega vlnami. Trochu mě to připomínalo Gib Bame na Kapverdách 🙂 Jedinou možností jak si aspon na chvili zarybařit bylo vyrazit na tuňaky druhý den ráno v 5:00 hod. Holky a Mazzy byli unavený a tak trochu se báli vln, tak jsem nakonec ve 4:30 vstal a vyrazil sám s kapitánem Villim. Svítání na lodi bylo fantastický i celej lov mel skvelou atmosferu i napětí. Bohužel ale trval jen něco málo přes 4,5 hodiny, což není nic moc…. Při příjezdu na loviště tam zrovna rybáři stahovali plný sítě sardinek, co za celou noc ulovili. My jsme na nic nečekali a začali rychle nahazovat a krmit, tunaci byli blízko,…Někdy po 8:00 hodině jsem poprvé viděl tuňáky skákat nad vodu asi cca. 100 m od lodi. Asi o hodinu později, když kapitán odpočíval v kajutě se rozjela brzda u mého Spinfischera 7500. Rychle jsem přispěchal, ale po záseku jsem cítil jen lehký cuknutí a nic,…. Pak už se do 11:00 hod. nic nestalo, tak jsme to zabalili a spěchal jsem za přítelkyní. Nicméně jsme si celý pobyt skvěle užili. Karlo s Kapitánem Villim nám připravili skvělou grilovačku mořských plodů s domácím vínem a rakijí…
    Závěrem k lovu tuňáků asi takto! Ve střední Dalmácii se tuňáci loví na otevřeném moři na 140 – 200 m hloubkách. Pohybují se ve sloupci mezi cca. -90 m a hladinou, na ploše okolo 300 km2 ‘viz.mapka’, což vyžaduje neustálé hledání, krmení a zabere to prostě čas. Pochopil jsem, že při rekreační dovolené s přítelkyní a cca. 4,5 hodinovým fishingem je šance na otevřeném moři ulovit tuňáka opravdu malá. Na konci října se do Chorvatska vrátím s 2-3 členným týmem, obohacen o nové zkušenosti a budeme do nich šlapat 3 dny a noci v kuse a nepolevíme! S Chorvatskými kamarády už se přípravy rozběhli a tentokrát neponecháme nic náhodě od počasí po vytrvalost. Chce to odhodlání, nevzdat to a šlapat do nich, protože tam jsou a jejich sezóna právě začíná !!!! http://www.ayashifishing.cz/Foto-video/1/1450008935/Zimni-lov-amberjacku-tunaku-amp-kalamaru-v-Chorvatsku/
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 61. až 75. (celkem z 211)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu HEKTOR & Ayashifishing

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...