Hasvik, NO
temperature icon 9°C
slabý déšť
Trondheim, NO
temperature icon 8°C
slabý déšť
Oslo, NO
temperature icon 10°C
déšť
Bergen, NO
temperature icon 7°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno

Havoya 2012

Živě si pamatuji jak jsme si na srazu počítali kolik nám jeeeeeeeeeeeště zbývá dnů do odjezdu na sever :-D Bylo to naprosto nekonečné , vybaveni novými zkušenostmi,vybavením vyrážíme zítra ve středu 18.7 v O.OO směr Havoya . Letos jedeme opět v pěti lidech ve složení Kristián Kozák (kikibut),Jan Kozák (honzak),Jindřich kozák náš admirál :D, Petr Hlaváček náš ředitel :D, a náš nováček Ladislav Plochý .Novinkou letos bude,že nám odpadá jeden trajekt,jelikož se na Havoyu dá dojet po pevnině .Všichni se moc těšíme a doufáme,že letos se nám snad konečně splní přání jako partě Šroubka 8-)8-)8-)Budeme podávat každý den info a bude i nějaké videjko.

Odpovědět

Kayakování v pohodě, s plovoucí kotvou i při 6-7 m/s větru můžu nasadit 300 - 400g giant a jsem OK. Jen ryby trochu zloběj - školej mě - na můj vkus příliš často jim to vyrvu z huby, takže docházím k názoru že jim budu muset začít dávat víc času.

Jedna zřejmě placatá potvora mi odhryzla ocas na 22 cm gumě, tak jí to tam příležitostně naservíruju znovu a uvidíme, když ji trefím a bude nějaká zajímavá projížďka tak dám vědět ;-)

Jendův halibut vypadá moc hezky, gratuluju - co míra, hmotnost ?

to Kikibut:vidím,že halibut byl chycen na Roybait??Je to tak,že..

Pěkná práce gratuluju...

Míry??

[citace]sroubek282 napsal:

to Kikibut:vidím,že halibut byl chycen na Roybait??Je to tak,že..

Pěkná práce gratuluju...

Míry??[/citace]

Jo jo 8-)8-)8-) 142cm 40Kg. Boj trval 35min . Poté jsme znovu najeli na stejné místo a já jsem dostal na Savage takovou ránu ,že mi prut málem vyletěl z ruky a po 90m co mi vymotal tak se vypnul :-?:-?:-? Byla to obrovská ryba :-x:-x:-x:-x:-x:-x:-x

Jo, jo, škoda.:-( Kdyby jsi měl na konci šňůry něco co má víc než jeden hák mohl jsi mít větší šanci přemluvit ho aby si přistoupil do lodi.

Taky tu mám cutbait, je pokousanej, ale rybu jsem na něj ještě nevytáhnul, možná mu ještě dnes dám šanci, ale vážně přemýšlím o tom že 1 hák je málo.

[citace]northwolf napsal: Jo, jo, škoda. Kdyby jsi měl na konci šňůry něco co má víc než jeden hák mohl jsi mít větší šanci přemluvit ho aby si přistoupil do lodi.

Taky tu mám cutbait, je pokousanej, ale rybu jsem na něj ještě nevytáhnul, možná mu ještě dnes dám šanci, ale vážně přemýšlím o tom že 1 hák je málo.[/citace]

Tak to mě mrzí,ale na tyto velké ryby je opravdu jedno hák málo.Potom to člověka mrzí,že mu spadne trofejní-ryba udělá výpad,šňůra se trochu prohne a uvolní se jí to v tlamě a je to...Mi taky letos spadlo pár pěkných ryb z jedno háku a mrzelo mě to.Troj háček je jistota a ryba jde taky pustit..Tímto,nechcu rozvířit debatu-jedno háček a nebo troj háček..-pouze je to můj názor..

Tak debata jestli trojháček nebo jednoháček nenastala,ale můj názor je,že jednoháček pronikne hlouběji do tlamy než trojháček.U dlouhých ,velkých nástrah můžeme přidat další jednoháček,já to dělám pomocí silonu 0,80mm,ale zabere-li větší ryba,bývá to většinou zbytečné(ryba nástrahu "vcucne") a spíš na závadu,protože dva háčky proniknou do tlamy méně než jeden.Ukousnuté ocásky jsou od malých ryb.Taktéž nezaseknuté záběry na velkou nástrahu bývají od malých ryb.Ty co spadnou,nemusejí tedy být ty největší.Také je třeba se zamyslet nad tím,co po záseku děláme,není dobré hned zbytečně povolovat,ale spíš držet rybu trochu "zkrátka".

to kikibut: Moc pěknej halík a škoda Tvého záběru

Můj názor na téma háku je jasný a souhlasim se ZM, jednohák je určitě mnohem lepší, pokud sedí, rybě v tlamě nepřekáží další dva háky a jen tak se ho nezbaví. Samozřejmě je třeba rybu držet a ne jí zbytečně moc povolovat, sklonit prut atd. Další věc, že jednohák rybě nezpůsobí téměř žádné zranění, tudíž i když se vám vyhákne, nemá z toho téměř žádné pozůstatky. Jen můj názor :-D

Atˇse všem daří;-)

Hoši máte pravdu,ale třeba tu gumu netrefil a měl to třeba pod hubou nebo za bok. Dneska jsem přidal jeden trojhák a záběrů nebylo tolik ,nevím proč jestli se tak třeba výrazně změnil chod nebo co . Ale i přesto jsme nachytali krásné tresky 1m a víc a jednu kočku 8-)

Savage Gear Salt Stick 45g s Okuma Raw 40. Úžasně lehký a měkký proutek 8-)

Dnešní vláčka :-D:-D

Zítra jedeme naposled na halíky a ve středu jedem :-?:-?:-?:-?:-?

[citace]kikibut napsal: 5 mích nejlepších barev[/citace]

gratulace k úlovkům ....

Takto jsem to neprezentoval, ale CB fungujou a pořizovací cena je přeci jen jinde než RB ....

Ještě jednou pěkný:-D

Tak hoši dneska poslední den rybolovu a řekli jsme ,že skusíme štěstí na halibuty .... Přijeli jsme a já už ani nedoufal a pak to přišlo.....

Tak se pochlub :-D ať vidíme zase parádní plachtu,hihi jestli se nemílím:-P:-P8-)

stejné míry jako Honzův 143cm 4Okg !!!!! Na tatranku !

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Červnová soutěž o Daiwa Sealine v hodnotě 3 950 Kč!

VYHRAJ multiplikátor Daiwa Sealine 30 LWLA! – zapoj se do soutěže ještě dnes!