Hasvik, NO
temperature icon 7°C
slabý déšť
Trondheim, NO
temperature icon 16°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 18°C
oblačno
Bergen, NO
temperature icon 15°C
slabé přeháňky
Malé, MV
temperature icon 32°C
oblačno

HasvagCamp 2018 (střední Norsko)

Ahoj přátelé,

Chtěl bych vám představit lokalitu Hasvag, nejedná se o úplnou novinku, je to místo s dalekou historií, nic méně nově tento kemp provozuji a tak mě napadlo, že bych vám mohl pomocí této diskuze poskytnout nějaké informace, fotky, videa a pozvat vás k návštěvě této nádherné lokality.

HasvagCamp se nachází v oblasti Flatanger, jedná se o velmi zajímavé místo, především z toho důvodu, že je zde členité dno, spousty různých hloubek a skvělých míst pro rybolov. Na volném moři jste za necelých patnáct minut plavby lodí, velmi dobrá místa jsou taktéž přímo před ostrůvky nebo kolem nich, a pokud počasí nebude úplně dokonalé, můžete se vydat do jednoho ze dvou okolních fjordů, kde jsem napočítal dohromady přes deset lososích sádek, u kterých jak je známo se vlivem propadaného krmení zdržuje spousta ryb.

Nejatraktivnějším místem pro rybolov zde je šelf, který se nachází již na otevřeném moři, kde z hloubek okolo tří set metrů se objevíte najednou na podmořských horách okolo třiceti metrů hloubky. V těchto místech lze ulovit opravdu všechny druhy ryb nemalých velikostí. Pravidelně se tu chytají velicí keleři, obecňačky, mníci a halibuti. Občas se ovšem na těchto podmořských horách chytne i metrový polak, který se jinak zdržuje většinou okolo pobřeží a ostrůvků, to jen dokazuje to, že se jedná o opravdu velmi atraktivní místo, kde se zdržuje dostatek přirozené potravy, do které z větších hlubin najíždí přirozeně větší predátoři.

Kemp je velmi šikovně krytý před větrem ostrůvky a tak tu lze vyplout na moře v téměř jakýchkoliv povětrnostních podmínkách, a pokud by přece jen nešlo vyplout na moře, velmi dobře si tu lze zachytat také ze břehu nebo na okolních pstruhových jezerech.

Více informací najdete na webu Hasvagcamp.com, pokud vás bude něco zajímat, neváhejte se na mne obrátit, rád vám odpovím na všechny otázky a to buď přímo tady v diskuzi nebo pomocí emailu, či facebook messengeru.

email: info@hasvagcamp.com
tel.: +420 734 816 970
Námořní mapa z naší oblasti 

Odpovědět

Dva dny jsem teď průvodcoval dvě různé posádky, každá měla jiný cíl a oba cíle splněny. Mám z toho radost, občas mě baví víc připravovat a sledovat, pak ale chytím zase tu správnou horečku a musím vyrazit taky.

Věk je jen číslo, tento pán má 83 let, ale polaky vláčet z lodě dokáže i celý den. Jedna posádka se na ně dnes zaměřila a dovezla dvě bedny, všechno polaci přes 70cm, největší kus 101cm. Nádherné ryby.

Na co byl chycený ten štikáč?

Ahoj, to je polak, nikoliv štikáč. Fotka mate, taky jsem si teď všiml náznaků. Každopádně štikouny na celé kelírky v hloubce 80 až 100 metrů.

Myslel jsem toho pána v modročerveném obleku. To je štikáč, ne?

Nene to je zase Mník.

I v Norsku si lze skvěle zachytat ze břehu s mušákem, většinou nachytáte kelírky a poláčky, občas se splete opravdu pěkný polak, který je jinak k jiným například gumovým nástrahám velmi nedůvěřivý. Zkrátka to má něco do sebe a je to skvělá zábava. Doporučuji vyzkoušet.

Nové video o letní přívlači je venku přátelé, tak koukněte jak nám to šlo. Vytáhl sem svého dědu, chtěl jsem mu udělat radost, což se doufám povedlo. :)  Rybky nyní spolupracují na výbornou. Nádherní polaci a keleři se drží na podmořských horách, ale i kolem ostrůvků. Občas jsou vidět nádherní keleři okolo metru jak najíždí do makrel, včera jsem toto divadlo dokonce sledoval z mola, odehrávalo se necelých sto metrů od přístavu. Posádky vozí nádherné ryby všech druhů, mezi nejúspěšnější místa patří podmořské hory, kde se drží hodně malých rybiček, do kterých z větších hloubek najíždí pochopitelně větší predátoři. I přes to, že je teď nádherné počasí a vysoké teploty, tak posádky vozí taktéž krásné mníky okolo 150cm, ti se zdržují nad posledními ostrůvky okolo dvou set metrové hloubky.

Ať to jezdí.

Nadherny video

Skvělé video nepamatuju si že bych si někdy zachytal tak jak vy ve videu. Tolik ryb a hlavně nádhernych ryb za jeden den neli za par hodin to je proste parada. Hold se ještě mam co učit ale v září se přiučím už se mi to krátí tka se těším Zdenále. Zatím čus

Díky za pochvalu borci. Posílám pár foteček z posledních pár dní.

Paráda,pěkné video,skvělá technika.Díky.

Palec nahoru pěkná chytačka.Jestli to není tajný co používáš na tom videu za vlas?

Ahoj, opět děkuji za pochvalu. Rosto-  Myslíš koncový vlas (návazec)? Vážu karabinku rovnou na pletenku, nepoužívám fluorcarbon nebo jen zřídka, například když se jdu opravdu soustředit jen na polaky.

Ahoj přátelé, příprava na ryby je bezesporu důležitá, takže ono to začalo již včera v naší malinké posilovně, kde jsme to napumpovali a pak vyjeli na moře a možná se nám z toho stane nový rituál, jelikož to stálo opravdu za to.  :)

Už předevčírem jsme viděli skákat obrovské kelery a polaky do rybiček jezdících po hladině a dnes to pokračovalo. Najelo se za podmořskou horu na větší hloubky, hrany, kde stáli nádherní keleři přes metr. Evžen byl tak napumpovaný, že jich vytáhl snad 5, pak mu odešel loket. A já byl taky mrtvý, mě pro změnu odešlo už celé tělo a tak jsme volili návrat zpět.

Dokonce mi Evžen řekl, že by si rád zahrál v jednom z nových videoklipů, takže na tom zapracujeme, tentokrát o kelerech.

Hezký pátek a víkend plný nádherných rybářských zážitků.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.