Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Halibut do lodi?
- Toto téma obsahuje celkem 48 odpovědí. Do diskuze (14 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Kikibut a poslední změna proběhla před 12 roky a 9 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#17308 7.2.2011 v 19:32#17309 7.2.2011 v 19:47
Cena Honzo?
#17310 7.2.2011 v 19:57kikibut napsal:
Miloši jaké jigy vyrábíš(barvy,gramáže,tipy) ?
Akorát k mým gumám. Kamarádi a honiči rekordů tak dlouho poptávali trojúhelníčkový hlavičky s očičkama, že když se k nim Honza tak dlouho neměl, že jsem je začal dělat sám. 20 a 30 gramům k měkčím na pomalé vedení a 35 a 55 k tvrdejm na rychlé vedení. Větší dělat nebudu – Jendovy BigJig jsou v téhle hmotnosti lepší řešení. Barvy – vpodsatě cokoliv, ale clear, červená, černá, bílá, žlutá … asi stačí.
#17313 7.2.2011 v 20:28..já radši BALTICY, 60gr..:)
#17316 7.2.2011 v 21:46Ahoj Honzo,už jsem taky odzkoušel dost jig hlaviček,protože naše rybaření je téměř jen o vláčce.Snad nejvíc se mi osvědčili hlavy Dragon V-Point BIG GAME v gramáži 50g a potom červenorůžové 70-ti gramovky od Michala. Hlavně musí mít pevný háček a pevné uchycení v olovu hlavy. Těším se na 18.2.do Ořechova a dáme zase řeč jako letos ve Žďáru.
Ahoj Naki
#17318 7.2.2011 v 22:14Miloši,to lano tam samozřejmě bude.Bude se halibut točit?Nevím,má-li Langford gaf otočný,asi ne,nebyla by tam žádná stabilita,takže bych se přimlouval buď ho zpacifikovat harpunou či ocasní smyčkou,a pak teprve vytáhnout na loď.Ruce nemusí lámat jen tobě,můžeme předpokládat,že ho budeš tahat ty a já vylovovat.Až budeme spolu na lodi…Luboš si gaf Langforda objednal,tak ho posoudíme..Navléknutí ocasní smyčky-lana není tak jednoduché jak je vidět na vylovování halibuta Pavla Brázdy.Určitě by se vylovování nemělo uspěchat,zkusíme to letos.Vylovování halibuta – viz výše,bylo dost naivní,což beru na sebe,no nic jiného jsme neměli. U barev gum jsem nezaznamenal modrou. ?
#17319 7.2.2011 v 22:16Kolego Kime,díky a ať se Vám daří !
#17320 7.2.2011 v 22:32Ahoj, Miloši krátký není vubec problém,háček že na něm škubneš vagon, ale musíš ho jednou rankou trefit.A sahat krátkým z téhle lodě a trefit jednou rukou takové vrtidlo,,,,,
#17321 7.2.2011 v 23:09Bílé perleťové bříško a modrý hřbítek.
Zdenci, ono to trefit jde. Jen je na to málo času – tedy když je u hladiny poprvé. Navíc je příliš těžkej na to, aby se nechal navést k lodi bokem, tak aby si nechal nasadit smyčku na ocas a pokud ano tak musí být natolik unavenej, aby když mu lanem zavadím o ocasní ploutve se nelekl a nemazal zpátky ke dnu. Pro mě je ten krátkej pohodlnější a na laně je to v podstatě rybí háček. Akorát už ne do huby – sice je to „předpisové“, ale proseknout mu kebuli bylo nakonec nejjistější.
K harpuně mám nějaký odpor – čert ví proč – moralismus za tím není 😀
#17322 7.2.2011 v 23:18Když se podíváš na některá videa,tak mu smyčky na ocas navlékají a nejsou to jen předpisové smyčky.Záleží,jak je unavený.V délce gafu by neměl být problém.Zkrátka se to musí vyzkoušet.
#17323 7.2.2011 v 23:44No dobře, ale do lodi se stejně nedá jen tak vytáhnout. Vždycky to bude přes zábradlí a halibut je dlouhej a těžkej, takže kdybych ho tahal, tak bych gaf musel stejně držet co nejníže a v tomhle případě za drát a to se blbě drží. Fakt je, že loni adrenalin fungoval a tak se loňskej gaf za drát tahat nechal, jen skončil zmuchlanej.
#17326 8.2.2011 v 1:05tohle je problem vzdy u velky ryby…mam takovou skusenost ze lano na vocas je nejlepsi(musi se to ovsem umet).Podle mne je gaf vhodnej tak do 40kg ryby,u vetsi to muze bejt i nebespecny(klidne zlomi ruku)
S halibutama skusenosti nemam,ale vseobecne je hooodne dulezity o jakou rybu se jedna.
Takovej zralok je i 100kg v pohode…ovsem tarpon vas prozene i 30ti kilovej.Kazdopadne s hakem vzdy opatrne!
#17342 8.2.2011 v 14:04Já nechápu nad čím tady teoretizujete. Každý kdo chytil velkého halibuta ví že gaf není to pravé na jeho vylovení do lodi. A ty co ho nechytli by je měli pozorně poslouchat. Já osobně považuji za nejbezpečnější ocasní smyčku. Smyčka je potápivá a nečiní problém ji rybě navléknout na ocas. Po uvolnění se sama stáhne a rybu je možno bez problému ovládat.
#17344 8.2.2011 v 14:41Zde je množství vylovovaných halibutů,někteří rekordních hmotností,českými rybáři dosud nechycených,bohužel většinou bez ocasní smyčky
[yt=X-gOo611NcM=yt]X-gOo611NcM[/yt]
#17367 9.2.2011 v 7:35Tady je dobře vidět chycení za ocas. Jenda
[yt=PRjZtKQoMNA=yt]PRjZtKQoMNA[/yt]
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Halibut do lodi?