Hasvik, NO
temperature icon 9°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 14°C
déšť
Oslo, NO
temperature icon 19°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 14°C
polojasno
Malé, MV
temperature icon 30°C
oblačno

Halibut do lodi?

Chtěl jsem se zeptat jak nejlépe dostat halibuta do lodi jestli harpunou nebo gafem nebo nějakým jiným způsobem.

Odpovědět

Ono gafy a harpuny a smyčky je dobré mit,ale jěště tohoHalibuta!

a Kája mi povidá: "Tak těžkej zase nebyl!"

[yt=jzGHZMikR0o=yt]jzGHZMikR0o[/yt]

To Milos- pěkně se točil,pokračování nebude? Jonas.

Pěknej halibut mrskal se dobře a teď si vemte,když vám taková ryba uteče to musí být strašný!!!!!8-O

Ahoj Miloši.

Také by mě zajímalo jak to dopadlo.

A co jigové hlavičky,už jsi nějaké udělal?

Čau Miloš.

[yt=X8T_kMu5hJc=yt]X8T_kMu5hJc[/yt]

Nejlepší by bylo, kdyby se ZM přemluvil k tomu, aby si napsal něco sám - je to jeho úlovek :-D

Jigy - jo - ale furt to není úplně ono. Zatím mám k BH a pro Epiky čekám na dodělání formy.

Co by se stalo kdyby utekl? A tak ... asi bychom chvíli na sebe čučeli jak vejři a pak je chytali dál.

Miloši jaké jigy vyrábíš(barvy,gramáže,tipy) ?

Dva gafy z dílny kolegy gruvearbeidra.Musí vydržet !

Ne že bych chtěl kolegovi Kimovi za každou cenu odporovat,ale gafy se na lov sumců dávno nepoužívají.Sumci i přes dva metry se dají bez problémů vytáhnout ručně,musí být unaveni,stačí poklepat po hlavě a když neujede,můžete si s ním dělat cokoliv.U halibutů jsem to nezkoušel,podle všeho to nefunguje,protože na lodi řádí,zatímco unavený sumec je v klidu.Halibut prý vyskočí i z lodě.:-?

8-O zatím mně tam nejdou

Kolego ZM - přeji Vám letos pěkného halibuta a ne jednoho. Skutečně na lodi doslova vyvádí. Při zdolávání jezdí hodně do stran. Nemám ulovené velké halibuty jen 90 cm. Kolegové přes metr. Prohlížel jsem si na NETU lovy halibutů na Aljašce - je to boj. Navíc je hrozně kluzký. Skutečně ten gaf mi dělali rybáři, kteří loví sumce. Tím netvrdím, že jej používají.

Zdendo, tohle ale také není to pravé ořechové. Vyřešili jste lepší drát a protihrot, takže se halibut nevyvlékne – jenže takhle by mi akorát zlomil zápěstí nebo loket. Nebo bych ho stejně neudržel a odfičel by pryč i s gafem. Potřebuju zaseknout gaf a pak ho držet na laně. To už se může kroutit a mlátit sebou jak chce. V tom je ten Lanfordův dokonalej. Masivní těžkej hák, krátké topůrko a očko na lano co nejníž – kladivo na halibuty. :-)

...na halibuty na sever letošní novinka BigJig 120 s háčkem MUSTAD 8/0 který jen tak něco neohne...

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.