Chtěl jsem se zeptat jak nejlépe dostat halibuta do lodi jestli harpunou nebo gafem nebo nějakým jiným způsobem.
Chtěl jsem se zeptat jak nejlépe dostat halibuta do lodi jestli harpunou nebo gafem nebo nějakým jiným způsobem.
Ono gafy a harpuny a smyčky je dobré mit,ale jěště tohoHalibuta!
Odpovědět
a Kája mi povidá: "Tak těžkej zase nebyl!"
[yt=jzGHZMikR0o=yt]jzGHZMikR0o[/yt]
Odpovědět
To Milos- pěkně se točil,pokračování nebude? Jonas.
Odpovědět
Pěknej halibut mrskal se dobře a teď si vemte,když vám taková ryba uteče to musí být strašný!!!!!8-O
Odpovědět
Ahoj Miloši.
Také by mě zajímalo jak to dopadlo.
A co jigové hlavičky,už jsi nějaké udělal?
Čau Miloš.
Odpovědět
[yt=X8T_kMu5hJc=yt]X8T_kMu5hJc[/yt]
Nejlepší by bylo, kdyby se ZM přemluvil k tomu, aby si napsal něco sám - je to jeho úlovek :-D
Jigy - jo - ale furt to není úplně ono. Zatím mám k BH a pro Epiky čekám na dodělání formy.
Co by se stalo kdyby utekl? A tak ... asi bychom chvíli na sebe čučeli jak vejři a pak je chytali dál.
Odpovědět
Dva gafy z dílny kolegy gruvearbeidra.Musí vydržet !
Ne že bych chtěl kolegovi Kimovi za každou cenu odporovat,ale gafy se na lov sumců dávno nepoužívají.Sumci i přes dva metry se dají bez problémů vytáhnout ručně,musí být unaveni,stačí poklepat po hlavě a když neujede,můžete si s ním dělat cokoliv.U halibutů jsem to nezkoušel,podle všeho to nefunguje,protože na lodi řádí,zatímco unavený sumec je v klidu.Halibut prý vyskočí i z lodě.:-?
Odpovědět
Kolego ZM - přeji Vám letos pěkného halibuta a ne jednoho. Skutečně na lodi doslova vyvádí. Při zdolávání jezdí hodně do stran. Nemám ulovené velké halibuty jen 90 cm. Kolegové přes metr. Prohlížel jsem si na NETU lovy halibutů na Aljašce - je to boj. Navíc je hrozně kluzký. Skutečně ten gaf mi dělali rybáři, kteří loví sumce. Tím netvrdím, že jej používají.
Odpovědět
Zdendo, tohle ale také není to pravé ořechové. Vyřešili jste lepší drát a protihrot, takže se halibut nevyvlékne – jenže takhle by mi akorát zlomil zápěstí nebo loket. Nebo bych ho stejně neudržel a odfičel by pryč i s gafem. Potřebuju zaseknout gaf a pak ho držet na laně. To už se může kroutit a mlátit sebou jak chce. V tom je ten Lanfordův dokonalej. Masivní těžkej hák, krátké topůrko a očko na lano co nejníž – kladivo na halibuty. :-)
Odpovědět
...na halibuty na sever letošní novinka BigJig 120 s háčkem MUSTAD 8/0 který jen tak něco neohne...
Odpovědět