Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 21°C
jasno
Trondheim, NO
temperature icon 20°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 18°C
polojasno
Bergen, NO
temperature icon 14°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 28°C
zataženo
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Halibut do lodi?

1 2 3 4 Další »
Kikibut
05.02.2011 ID: 524381

Chtěl jsem se zeptat jak nejlépe dostat halibuta do lodi jestli harpunou nebo gafem nebo nějakým jiným způsobem.

0
Odpovědět
ZM
05.02.2011 ID: 1017219

Harpuna je na zabití ryby.Následně se vytáhne gafem.Je-li halibut ve velikosti kdy by mohl loď převážit(teď mluvím teoreticky,nemám s tím zkušenosti),je nutno ho zabít a táhnout na laně za lodí.Ocasní smyčka tady byla probírána i ve článku. Gaf by měl být dostatečně silný,běžný nevydrží,narovná se a ryba z něho spadne.Vylovení podběrákem či ručně není vhodné,ryby této velikosti uvolníme z háčku u lodě. Gaf je vhodný se zpětným hrotem.

0

Odpovědět

respi
05.02.2011 ID: 1017220

to:kikibut.Podívej se na videa s halibutem. Je jich hodně,tam jsou různé druhy vylovování,jak gafem i smyčkou,a slyšel jsem že rusáci aby jim neutekl je střelí pistolí nebo puškou...8-O:-(

0

Odpovědět

kim
05.02.2011 ID: 1017230

Vylovování gafem používám čím dál tím méně. Použiji jej zpravidla tehdy, kdy jsem si jist, že si ulovenou rybu ponechám. Jinak asi 80-85% ryb byndavám za pikr, nebo jinou nástrahu, která ji "kouká" z tlamy. Pokud se takto vylovovaná ryba vyvlékne tak se nic neděje. Naopak povoluji rybám o kterých vím, že je nechci. Někdy se mi daří a ona se vyvlékne a odpluje. Něco jiného je to u mníků, okouník a pod. kteří se hned tak nepotopí, pokud jsou taženy z hloubek. Používání gafu se mi jeví nehumánní. Tento rok si pořídím kleště - poraďte jaké- zkušenosti s nimi nemám. Těmi jak předpokládám rybu nepoškodím. Několikrát se mě a nebo kolegovi, který mi rybu gafoval, že se netrefil do skřelí a ryba byla poškozena tak, že jsem ji nemohl pustit. Zvláště mě bylo líto rejnoka, které pouštím, který s sebou mrskl a jeho poranění bylo fatální. Samozřejmě u velikých ryb se asi gafu nevyhneme. Ovšek mít gaf s protihrotem se mi nelíbí. Nechal jsem si svůj udělat a vím, že je schopen unést alespoň 100 kg. Nafotím a pošlu sem.

0

Odpovědět

kim
05.02.2011 ID: 1017231

Tento gaf mě vyrobili sumcaři. Je opravdu velmi silný.

0

Odpovědět

kim
05.02.2011 ID: 1017232

Vylovování gafem používám čím dál tím méně. Použiji jej zpravidla tehdy, kdy jsem si jist, že si ulovenou rybu ponechám. Jinak asi 80-85% ryb byndavám za pikr, nebo jinou nástrahu, která ji "kouká" z tlamy. Pokud se takto vylovovaná ryba vyvlékne tak se nic neděje. Naopak povoluji rybám o kterých vím, že je nechci. Někdy se mi daří a ona se vyvlékne a odpluje. Něco jiného je to u mníků, okouník a pod. kteří se hned tak nepotopí, pokud jsou taženy z hloubek. Používání gafu se mi jeví nehumánní. Tento rok si pořídím kleště - poraďte jaké- zkušenosti s nimi nemám. Těmi jak předpokládám rybu nepoškodím. Několikrát se mě a nebo kolegovi, který mi rybu gafoval, že se netrefil do skřelí a ryba byla poškozena tak, že jsem ji nemohl pustit. Zvláště mě bylo líto rejnoka, které pouštím, který s sebou mrskl a jeho poranění bylo fatální. Samozřejmě u velikých ryb se asi gafu nevyhneme. Ovšek mít gaf s protihrotem se mi nelíbí. Nechal jsem si svůj udělat a vím, že je schopen unést alespoň 100 kg. Nafotím a pošlu sem.

0

Odpovědět

kim
05.02.2011 ID: 1017233

0

Odpovědět

ZM
05.02.2011 ID: 1017234

Otázka byla o halibutech,kteří se těžko vyndavají za pilkr či za 15-ti cm ripper.Protihrot na gafu má svůj účel,kdo vylovoval velkého halibuta ví proč.Jestli nechceš poškozovat ryby - nechytej je.Mník,okouník a pod. se nepotopí,ať děláš cokoliv,nepřežijí.U dalších ryb vytažených z hloubky je jen iluze,že nejsou poškozeny,že zdánlivě odplouvají neporušeny,vždy je to radikální zásah do života ryby.Na háčcích ti protihrot nevadí?Gafovaná ryba se nepouští,zabíjí se.Když už chceš rybu pustit,ohni se k vodě,vyháčkuj ji a hlavně chytej na malých hloubkách a zbytečně neprodlužuj zdolávání.

0

Odpovědět

Kikibut
05.02.2011 ID: 1017235

Problém je bouhžel u opravdu velkých ryb,ale když chytnu halibuta 50+ tak asi nebudu uvažovat ,že ho pustím!!! V případě menších ryb je dobrá volba vylovovací kleště.

0

Odpovědět

Kikibut
05.02.2011 ID: 1017236

A ještě jestli i menší zdolaný halibutík ,poté co by byl vypuštěn zpět zda by přežil???

0

Odpovědět

Kikibut
05.02.2011 ID: 1017237

2 ZM Máš pravdu většina se chytá na gumy,já také na ně chytám a jsou to jigové hlavičky takže tam bych opravdu přemýšlel jak vyndat z vody ven.Ale Jig Head by asi vyržel pokud by se jednalo o rybay do 10kg,no ale taky aby se neviřízly! :-(

0

Odpovědět

ZM
05.02.2011 ID: 1017239

To by se těm pouštěným rybám musely dávat čipy,aby byl znám další jejich osud...Jenom tolik,že rybu kterou chci pustit,netahám do lodě.Kleště mně vhodné nepřipadají,na halibuty se nepoužívají,ryba se kroutí a různě otáčí.ve staré diskuzi je popsáno vylovování,vývoj šel dál,viz knihy R.Langforda,R.Korna,já bych si vzal pevný gaf,smyčku na ocas a harpunu a jsem připraven na velké kusy,také fajn a nehysteričtí kamarádi na lodi...

0

Odpovědět

Kikibut
05.02.2011 ID: 1017244

Mi máme vyrobený gafy i harpuny jestli si pamatuješ tak Honzak asi před rokem jsem dával fotky gafu.Tak jsem s ním mohl tenhle rok otestovat na Soroy a bouhžel taková ryba se nedostavila.Chtěl jsem se zeptat co si myslíte, že je lepší.

0

Odpovědět

ZM
05.02.2011 ID: 1017245

Tak my jsme měli možnost vyzkoušet dva běžné gafy,které nevydržely rybu nad 50kg a jeden na způsob norského s hřebem tl.cca 10mm,který vydržel.Teď máme připraven gaf aĺa Langford,ocasní smyčku,lano,asi i harpunu.Ještě jsou potřeba záběry.

0

Odpovědět

ZM
05.02.2011 ID: 1017246

Ještě ke gafu Kima.Podobný se nám natáhl.

0

Odpovědět

1 2 3 4 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

• Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

• Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

• SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.