Minuly tyden jsem mel moznost videt gumy japonskeho vyrobce Keitech v praxi. Tady na foru jsem zminku zatim nenasel, tak informuju.
U mostu pres Bergsoysund (urcite vsem znamy pontonovy most pres 320m hluboky fjord) jsem na jeho severni strane (na skalach hned u odpocivadla mezi mostem a chatou u vody) potkal jednoho Nemce, ktery navecer s brasnickou pres rameno a lehkym proutkem rybaril – podle jeho slov pouze s keitech vyrobky. Pouzival 7-10cm velikosti, 10g hlavicku a vzhledem k jemnosti materialu lepidlo. Na konci snury asi metr silonu, aby pry mu ryby zubama necvakly snuru. Moc jsem nechapal, o cem to mluvi, kdyz z mostu (dle vypraveni jednoho z rybaru, kteri trvale okupuji odpocivadlo i most) za cely den nikdo nic nechytl – a ze se tam teda tezce pilkruje na maso a dokonce jsem tam zahlidl i nejake specialni konstrukce tak s 2mm silonem, ktere v pulce mostu musely jit nekam hodne hluboko ke dnu…
Vysledek byl asi nasledujici. Na 5 nahoz chytl krasnou berggyltu, vyfotil se s ni a zarizl ji. Jeho pritelkyne vypadala na okamzity rozchod a rikala neco o trapeni zvirat. Pak se presunul k pate mostu a po dalsich 5 minutach chytl krasneho 75 cm polaka. Po zabiti dalsi ryby jeho pritelkyne odesla smer auto a mel po chytani. 🙂
A protoze jsem delku ryby trefil na centimetr a dokazal to i metrem, tak mi za odmenu venoval uspesnou (lehce ojetou) nastrahu. K tomu dodal, ze za posledni 3 dny chytl takove polaky 4 (krome toho posledniho, ktereho bral na ukazku domu, sly vsechny zpet do vody). Uspesnost gumove nastrahy doplnil otevrenim igelitky, kde mel krasne 3 potocaky nekde z okoli troli stezky (pry sla jeho pritelkyne do marketu a on se nudil). Na stejnou nastrahu.
O par dnu pozdeji jsem na darovanou gumu ulovil peknou markelu a morskeho pstruha.
Takze pokud nekdo rad experimentuje, tak doporucuju… 🙂