Hasvik, NO
temperature icon -3°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -7°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon -3°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Gumy Keitech

Minuly tyden jsem mel moznost videt gumy japonskeho vyrobce Keitech v praxi. Tady na foru jsem zminku zatim nenasel, tak informuju.

U mostu pres Bergsoysund (urcite vsem znamy pontonovy most pres 320m hluboky fjord) jsem na jeho severni strane (na skalach hned u odpocivadla mezi mostem a chatou u vody) potkal jednoho Nemce, ktery navecer s brasnickou pres rameno a lehkym proutkem rybaril - podle jeho slov pouze s keitech vyrobky. Pouzival 7-10cm velikosti, 10g hlavicku a vzhledem k jemnosti materialu lepidlo. Na konci snury asi metr silonu, aby pry mu ryby zubama necvakly snuru. Moc jsem nechapal, o cem to mluvi, kdyz z mostu (dle vypraveni jednoho z rybaru, kteri trvale okupuji odpocivadlo i most) za cely den nikdo nic nechytl - a ze se tam teda tezce pilkruje na maso a dokonce jsem tam zahlidl i nejake specialni konstrukce tak s 2mm silonem, ktere v pulce mostu musely jit nekam hodne hluboko ke dnu...

Vysledek byl asi nasledujici. Na 5 nahoz chytl krasnou berggyltu, vyfotil se s ni a zarizl ji. Jeho pritelkyne vypadala na okamzity rozchod a rikala neco o trapeni zvirat. Pak se presunul k pate mostu a po dalsich 5 minutach chytl krasneho 75 cm polaka. Po zabiti dalsi ryby jeho pritelkyne odesla smer auto a mel po chytani. :-)

A protoze jsem delku ryby trefil na centimetr a dokazal to i metrem, tak mi za odmenu venoval uspesnou (lehce ojetou) nastrahu. K tomu dodal, ze za posledni 3 dny chytl takove polaky 4 (krome toho posledniho, ktereho bral na ukazku domu, sly vsechny zpet do vody). Uspesnost gumove nastrahy doplnil otevrenim igelitky, kde mel krasne 3 potocaky nekde z okoli troli stezky (pry sla jeho pritelkyne do marketu a on se nudil). Na stejnou nastrahu.

O par dnu pozdeji jsem na darovanou gumu ulovil peknou markelu a morskeho pstruha.

Takze pokud nekdo rad experimentuje, tak doporucuju... :-)

Odpovědět

Ahoj, akej farby bola tá guma?

Swing Impact Gold Shad viz. webova stranka

Koupil jsem si potom v srpnu nekde na webshopu v Nemecku balik 10 velikost 3' za 7 EUR (neco se da najit na amazon.de) a pouziti je univerzalni. Chytam na to pred barakem stiky a okouny nebo na mori ze brehu vse, co se pohne... :-) Na vetsi hloubky to samozrejme chce neco vetsiho nez 3'.

Vcera jsem po par neuspesnych hodinach u dirky s osvedcenymi metodami lovu (na jaro to porad nevypada, led uz ma 45 cm...) vytahl Keitech (3" shad impact). Behem chvilky dva pekni duhaci. Japonci by meli radost... :-D

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!