Jáké máte zku?enosti s pou?íváním těchto nástrah? Technika lovu je velmi podobná, pořizovací cena v?ak značně rozdílná. Jak se vám osvědčily?
Jáké máte zku?enosti s pou?íváním těchto nástrah? Technika lovu je velmi podobná, pořizovací cena v?ak značně rozdílná. Jak se vám osvědčily?
Kup si nerezový, stříbrný ?védský pilker, udělá? líp. Těch záběrů na obě jmenované nástrahy je méně, pravdou je, ?e alespoň dle mých zku?eností to trochu eliminuje záběry men?ích ryb ale pilker zůstává nepřekonán.
Odpovědět
Já chytám na men?í gramá?e giantjigheadu, proto?e zatím rybařím jen ve stř. Norsku. To je cca 80-120g. Dávám je na vláčecí prut s twisterem 10cm a musím říct, ?e to funguje mnohem lépe, ne? hlavička s jednoháčkem. Ty dva trojháčky na vláčku jsou super a musím říct, ?e mě spadne velmi málo ryb a porovnání s kolegy, kteří mají jen jednoháček. Účinnost se ?védem nedovedu porovnat, proto?e s nimi se nedá vláčet.
Odpovědět
No musím se pozastavit nad padáním ryb z jednoháčku,to neznám.Tresky nejsou ?tiky s kostnatou tlamou.Nejde spí? o malé ryby,které z velké nástrahy spadnou?
Obě jmenované nástrahy mohou být příjemnou změnou,magická koule se dá pou?ít i na chytání s masem.Giantjighead je o dost dra??í ne? jednoduchý jig.Souhlasím s Vamorem,?védský pilker je lep?í a to i ve středním Norsku.Ripper na jednoháčku má (pro mě) lep?í chod .
Odpovědět
Často chytám ve Finmarku a mě se velmi osvědčil jighead na místech, kde je velmi mnoho ryb a často u? při spu?tění pilkeru se vám nabodne malá ryby na trojháček. Riper hlavičku hodně brzdí a dál si myslím, ?e malým rybám moc nechutná, tak?e na velkou rybu určitě ano. Je v?ak pravda, ?e s nerezákem toho nachytá? víc! Zkou?ím oboje. Magickou kouli nepou?ívám.
Odpovědět
Souhlas s Fishem.Mám vlastní zku?enost ?e docela dobře selektuje malé ryby.
Odpovědět
Osvědčilo se vám selektovat velikost nástrahy vzhledem k tomu, kde lovíte? Myslím vzdálenost lokality vzhledem k severu?
Odpovědět
Mám vyzkou?eno, ?e třeba Megajig funguje ve stř. Norsku daleko lépe s men?ím ryperem 15cm ne? s 22cm. Já megajig pou?ívám jako doplněk lovu. Mám prut v dr?áku a vlastně ho trollím za lodí. Jinak je pravda, ?e na nerez ?véda toho nachytá? víc, ale na megajig ti nebudou skákat malé ryby.
Odpovědět
Zdarec Naki, bylo by možné...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...