Hasvik, NO
temperature icon -4°C
jasno
Trondheim, NO
temperature icon -3°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -2°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 3°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Giant jighead VS Magická koule

Jáké máte zku?enosti s pou?íváním těchto nástrah? Technika lovu je velmi podobná, pořizovací cena v?ak značně rozdílná. Jak se vám osvědčily?

Odpovědět

Kup si nerezový, stříbrný ?védský pilker, udělá? líp. Těch záběrů na obě jmenované nástrahy je méně, pravdou je, ?e alespoň dle mých zku?eností to trochu eliminuje záběry men?ích ryb ale pilker zůstává nepřekonán.

Já chytám na men?í gramá?e giantjigheadu, proto?e zatím rybařím jen ve stř. Norsku. To je cca 80-120g. Dávám je na vláčecí prut s twisterem 10cm a musím říct, ?e to funguje mnohem lépe, ne? hlavička s jednoháčkem. Ty dva trojháčky na vláčku jsou super a musím říct, ?e mě spadne velmi málo ryb a porovnání s kolegy, kteří mají jen jednoháček. Účinnost se ?védem nedovedu porovnat, proto?e s nimi se nedá vláčet.

No musím se pozastavit nad padáním ryb z jednoháčku,to neznám.Tresky nejsou ?tiky s kostnatou tlamou.Nejde spí? o malé ryby,které z velké nástrahy spadnou?

Obě jmenované nástrahy mohou být příjemnou změnou,magická koule se dá pou?ít i na chytání s masem.Giantjighead je o dost dra??í ne? jednoduchý jig.Souhlasím s Vamorem,?védský pilker je lep?í a to i ve středním Norsku.Ripper na jednoháčku má (pro mě) lep?í chod .

Často chytám ve Finmarku a mě se velmi osvědčil jighead na místech, kde je velmi mnoho ryb a často u? při spu?tění pilkeru se vám nabodne malá ryby na trojháček. Riper hlavičku hodně brzdí a dál si myslím, ?e malým rybám moc nechutná, tak?e na velkou rybu určitě ano. Je v?ak pravda, ?e s nerezákem toho nachytá? víc! Zkou?ím oboje. Magickou kouli nepou?ívám.

Souhlas s Fishem.Mám vlastní zku?enost ?e docela dobře selektuje malé ryby.

Osvědčilo se vám selektovat velikost nástrahy vzhledem k tomu, kde lovíte? Myslím vzdálenost lokality vzhledem k severu?

Mám vyzkou?eno, ?e třeba Megajig funguje ve stř. Norsku daleko lépe s men?ím ryperem 15cm ne? s 22cm. Já megajig pou?ívám jako doplněk lovu. Mám prut v dr?áku a vlastně ho trollím za lodí. Jinak je pravda, ?e na nerez ?véda toho nachytá? víc, ale na megajig ti nebudou skákat malé ryby.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!