Hasvik, NO
temperature icon -3°C
slabé sněhové přeháňky
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon 0°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon 4°C
polojasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Gaff a Harpuna

Ahoj , dávám do diskuse téma gaff  a harpuna , máte někdo tipy a rady a hlavně osobní zkušenosti ?

Odpovědět

Ty už nebudeš chytat halíky?

Budu ale pořídil jsem si již zmiňovaný hák přímo do huby. :-)

A hlavne tento rok se budu hlavne venovat privlaci a polakum😅😅😅😅😅

Zamluveno. Honzak 😅😅😅😅

Já taky, už za týden. :)

Já taky, už za týden. :)

Ja taky 8 cervna uz se tesime

Prodám málo použitou org. halibutí smyčku za 1.499,-Kč

Prodano. Dekuji

Zrovna teď jsem hledám gaf na příští sezonu, náš bohužel zůstal i s rybou v moři. Preferuji gaf ze dřeva, než z hliníku, nebo z čeho sou ty gafy ve většině obchodů. Teď sem narazil na gaf Toníček, dle popisku by měl být gaf plovoucí, ale to se mě nezdá. Pokud si k němu nepřidám nějakej plovák, tak musí jít rychle ke dnu. Máte někdo osobní zkušenosti s tímto gafem, nebo doporučíte jinej prověřenej? Přece jenom jde o úlovek...

Zrovna teď jsem hledám gaf na příští sezonu, náš bohužel zůstal i s rybou v moři. Preferuji gaf ze dřeva, než z hliníku, nebo z čeho sou ty gafy ve většině obchodů. Teď sem narazil na gaf Toníček, dle popisku by měl být gaf plovoucí, ale to se mě nezdá. Pokud si k němu nepřidám nějakej plovák, tak musí jít rychle ke dnu. Máte někdo osobní zkušenosti s tímto gafem, nebo doporučíte jinej prověřenej? Přece jenom jde o úlovek…

Přesně tento gaf mám. Udělal jsem si ho z nerezu. Slouží mi už několik let. Někdo preferuje hák, někomu vyhovuje tento tvar. Je to o zvyku.

Podobným gafem jsme vylovovali ryby kolem 30ti kilo a pokud Ti jde jak píšeš o úlovek, tak si ho nekupuj. Na menší ryby možná, ale až budeš mít u lodi nějakou trofej, tak budeš ještě rád, že neni plovoucí až ho hodíš vzteky do vody. Chce to pořádnej hák.

ten gaf typu cepín na Monteverest mě přijde takový těžkopádný

Já používám vylovovací kleště. Přijde mě to humanější k rybám a když rybu chci vyfotit, tak z ní nechčije krev.

Nejlepší je pogumovaný podběrák.

Nejlepší je pogumovaný podběrák.

I přes úctu k tvým šedinám a vlastnímu malému nadšení z používání gafu, bych podběrák doporučil jen a pouze v případě lovu na jigovou hlavičku. Takovej pilker s přidaným trojháčkem a papričkou .... jako zkouška nervů a test šikovnosti v y n i k a j í c í  :-)

Zrovna teď jsem hledám gaf na příští sezonu, náš bohužel zůstal i s rybou v moři. Preferuji gaf ze dřeva, než z hliníku, nebo z čeho sou ty gafy ve většině obchodů. Teď sem narazil na gaf Toníček, dle popisku by měl být gaf plovoucí, ale to se mě nezdá. Pokud si k němu nepřidám nějakej plovák, tak musí jít rychle ke dnu. Máte někdo osobní zkušenosti s tímto gafem, nebo doporučíte jinej prověřenej? Přece jenom jde o úlovek…

Tento gaf používáme se Zerpíkem a dalšími kamarády asi patnáct let a vydrží hodně....vyzkoušený i na velké dorše a kelery....na polaky výborný...

No já byl teda příjemně překvapen používáním pogumovaného podběráku .Používá jej Jigin a jeho koně.Půjčil nám ho do lodi a já jsem se na to moc netvářil.Za mne tedy můžu říct, že super.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Když už jsme u této výroby...
Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!