Tak snad nám to vlákno bude letos k něčemu... :-)
Další info z Veiholmenu: včerejší den byl prý velký masakr, ryb je všude habaděj. Pár fotek bohužel už jen z filetárny.
Odpovědět
A teď dva příspěvky pro ty, co jezdí do Veiholmenu.
Tohle je kaskáda v místě, kde se asi kilometr od trajektu na Edoyu (a tím pádem i na Smolu) vlévá do moře říčka. Tři roky jsem si říkal, že se tam musím podívat, ale nikdy mi nikdo nezastavil. Až jsem si letos zastavil sám. :-)
Odpovědět
A tohle místo leží při cestě kousek od městečka Kvikne (řeka je Orkla). Vodopády a stará elektrárna z roku 1916. Dá se tam zastavit na odpočivadle asi jako u losa. Dobré místo na čůr/kuř pauzu.
Odpovědět
Ahoj Osprey. Super fotky. Můžeš sem dát mamku kde ořesně je to místo kde se to vlévá? Dekuji
Odpovědět
Mamku ti sem nedám, ta statečně pózovala s rybami o pár oken dřív. A je to tak skvělá mamka, že nejen nedám, ale ani nepůjčím:-))
A mapu nepotřebuješ. Odkud jezdí trajekt na Smolu, to víš. A kdybys stál u trajektu a koukal směrem ke Smole, tak asi kilometr po tvé pravé ruce ústí do moře říčka. Teče od těch velkých hor, co se na ně koukáme i z Veiholmenu. No a to je ono. Zastavit se dá asi 200 m od místa, kde ta říčka podtéká silnici. Zbytek dojdeš. Já to šel od trajektu.
Zjara je to plné vody, ale teď v létě se tam dá naboso courat, vyhřívat na kameni a podobné věci dle libosti.
Odpovědět
Já si chci ryby radši pamatovat takhle…
parádní fotky..čím je to foceno?
Odpovědět
Všecky fotky, co tu ode mě jsou, jsou focené něčím od Canonu. Většinou něčím starým, protože nemám na nové foťáky z profi třídy, ale líbí se mi ta robustnost a kvalita. A tak si kupuju vykopávky.
Ty hladinovky byl EOS 1D IV. Asi dvanáct let stará věc. Kdysi profi foťák na focení sportu a wildlife. Dnes už tak trochu šrot. Objektiv 70 - 200 mm/4.
Ale takovéhle fotky se dají dneska udělat kdečím. Fakt. Je to spíš o tom mít základní fotografické dovednosti - trochu citu pro světlo, práce s clonou a tak. Dál než k tomu základu jsem se nikdy nedostal. Ale ono to dělá hodně.
Dost dělá i úprava. Už to, že fotku dobře ořízneš, aby tam bylo jen to, co tam má být, s tím udělá zázraky.
Odpovědět
Asi poslední, co sem z poslední výpravy dám. Nějaké ty západy slunce a tak.
Tentokrát je to focené kompaktem, co ještě úplná vykopávka není. Ale zrovna tyhle fotky zvládne i kdejaký mobil.
Odpovědět
Ahoj, co mám informaci z Veiolmenu tak tam teď dva dny foukalo. Štikozubci a velcí keleři tam nejsou. Jinak prý se nachytalo hodně velkých jednoskvrnek.
Odpovědět
Ahoj,
zítra dorazíme na Veiholmen ,tak snad se počasí umoudří a o pořádné úlovky nebude nouze. A můžem sem doplnit nějakou fotodokumentaci ,kterou Míra začal ;-)
Odpovědět
Ahoj, zítra dorazíme na Veiholmen ,tak snad se počasí umoudří a o pořádné úlovky nebude nouze. A můžem sem doplnit nějakou fotodokumentaci ,kterou Míra začal
OK, budem rádi. Je tam poněkud mrtvo :-D.
Odpovědět
Ahoj, zítra dorazíme na Veiholmen ,tak snad se počasí umoudří a o pořádné úlovky nebude nouze. A můžem sem doplnit nějakou fotodokumentaci ,kterou Míra začal
Ahoj, nejsou tam keleři jo?? Ve středu podáváme report 😁😁
Odpovědět
Zdarec Naki, bylo by možné...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...