Hasvik, NO
temperature icon -4°C
sněžení
Trondheim, NO
temperature icon -0°C
skoro jasno
Oslo, NO
temperature icon 3°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon 4°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 30°C
oblačno

Finsko a Švédsko – pěkný kemp nebo chata s rybařením

Zdravím kolegové rybáři, nemůžu si pomoct a již plánuji letní cestu na Soroyu. Cestu tam pojímáme jako "dovolenou" a poznávání, po cestě spíme v kempech, a proto prosím zkušenější cestovatele o tip na nocleh po cestě - pěkný kemp nebo chatu s možností rybaření ve kterékoliv části cesty. Nějaká romantika u jezera nebo pěkné řeky, gril atd. Snažil jsem se něco najít fultextem, ale nic jsem nenašel.

Zajímá mne hlavně Finsko na trase Helsinki - Kemi - Kilpisjarvi

(Případně i Švédsko na trase Stockholm - Tore)

Pokud by někdo nechtěl prozrazovat veřejně, tak prosím SZ.

Díky moc Marek

Odpovědět

Zdar Norci. Po ceste na Loppu sme spali jednu noc vo Fínsku v kempe Särkijärven Majat. Je to kúsok z trasy Helsinky-Kilpisjärvi. Boli sme tam 15.5., a jazero bolo ešte zamrznuté. Celú chatu na jednu noc pre 6.tich sme mali za 144.-eur bez raňajok. Marin- nájdeš to aj na nete a dá sa to zabukovať.

Všetkým prajem veľa kilometrov bez nehody na cestách za rybami v Novom roku 2019. JAKABO

ahoj Jakabo, díky za tip. V našem termínu už maj vyprodáno, ale to se nedá nic dělat. Zkusíme něco jiného. M.

Marin - zkoušel jsi to přes Booking? Mám na příští rok zabukovanou poznávačku - 5x ubytko Dánsko, Norsko, Švédsko - určitě si vybereš jak v termínu, tak i ceně jsou na výběr zajímavé nabídky. Můžeš si vybrat s odloženým placením, třeba až dva týdny před příjezdem, nebo až na místě. Je třeba dávat pozor při výběru, jaké mají storno poplatky.

JIMMI jasný, Booking používám dlouho a už jsem přes něj jel na blind mockrát a vždycky to vyšlo. Proto doporučuju.

Některé kempy a chaty u vody práve nejsou na Bookingu a o těch se dozvíš jen, když projdeš Google mapu "kilometr po kolometru."

A taky jsem doufal v tip, kde se dá po cestě dobře zachytat :-).

Mnoho lidí tady tam na sever jezdí už dlouho a určitě někdo po cestě nějaká hezká místa objevil. :-) I když mnoho lidí jede nonstop, kdežto my si cestu užíváme jako dovolenou.

Neví někdo, zda se dá přespat přímo v Oksfjordu? Minule jsme tam dojeli nad ránem a Altafjord Camping už měl zavřeno (cca 40km od Oksfjordu) a není nic horšího, než spát v autě /pro mě./ Byl jsem rozbitej jak Varšava.

Nejlépe je přijet na Soroyu vyspanej a hned vyrazit na ryby, když moře dovolí.

Kdyby si někdo chtěl zarybařit ve Švédsku máme poslední volné místa zde https://rybolovnorsko.cz/lokalita/svedsko/

Zatím největší ryba tohoto týdne je štika 84cm.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Dubnová soutěž o Daiwa Legalis v hodnotě 2 190 Kč!

Vyhraj špičkový naviják na přívlač nebo feeder – zapoj se do soutěže ještě dnes!