Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Filetování ryb
- Toto téma obsahuje celkem 186 odpovědí. Do diskuze (53 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel janka a poslední změna proběhla před 8 roky a 8 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#124467 21.10.2015 v 15:51
otapa napsal:
Já mám od nožíře , materiál Elmax , maximální spokojenost!
Moc pekna prace mate nejakeho dobreho znameho nozire
#124481 21.10.2015 v 19:11Co tohle?
#124483 21.10.2015 v 19:17cenda napsal:
Co tohle?
Je to moc malý a 170 000,- za to málo kdo dá.
#124485 21.10.2015 v 19:34Tato diskuse tu již byla. A na doporučení jsem koupil SWIBO. : https://varuste.net/Wenger+Swibo+fileerausveitsi+20+cm+Suora+(25020)?_tu=29148
Zatím jsem s tím dělal 10 ryb, některé byli kapři od Tábora. ( ty , co mi Doršák dal ) protože neumím chytat a jako rybolovec by jsem umřel hlady. Nůž lepší, než výše zmiňované Rapaly a Martini. ( ty mám také ). Padne do ruky, ještě jsem ho nebrousil. Snad ho vyzkouším naplno v 2016 na podzim na Sule. Ale doporučuji.
#124491 22.10.2015 v 6:46:-)pěknej….
#124492 22.10.2015 v 7:12007, navnadil jsi mě na ten WENGER SWIBO, hned jsem ho objednal v pražském e-shopu. V tom švédském není skladem a díky dopravě vyjde na double. Tak doufám, že na tebe při filetování budu vzpomínat v dobrém:-D
#124493 22.10.2015 v 9:09mira.sta napsal:
otapa napsal:
Já mám od nožíře , materiál Elmax , maximální spokojenost!
Moc pekna prace mate nejakeho dobreho znameho nozire
Známý můj to není ale nožíř to asi známý je -:)
Kupoval jsem od něho celkem 3 kousky i pro kolegy , byly různě dlouhé dle přání a všechny jako břitvy. Jenom třebo pro ilustraci – týden filetování v Norsku bez naprosté újmy a ztráty ostří. Maximálně jednou denně obtáhnout vhodným nástrojem ….. Hlavy a podobně s tím samozřejmě neřežu-:)
Nevím jak je to tady s případným odkazem na stránky (aby to někdo nebral jako reklamu ) když tak ti je do sz pošlu nebo i telefon. A nebo zkus do googlu dát pana – myslím že se jmenuje Bareš…..
#124495 22.10.2015 v 9:52ahoj kluci,hrozně rád čtu toto vlákno,máte bezva nástroje .myslím a vidím,že máte dobré noře z oceli tř.17243,17243.5.pokusím se vyfotit čím filetuji já po mnokých zkušenostech.Budete krouti hlavu jak papoušek.Samozřejmně nechci nikomu pak vnucovat moje teorie (proč a jak).Mohu říct, že na Titranu a u Brenta (sund)padli na zem.trochu se mi nezdají ty ocílky.Jinak fajn.:-);-):-P
#124496 22.10.2015 v 12:40otapa napsal:
mira.sta napsal:
otapa napsal:
Já mám od nožíře , materiál Elmax , maximální spokojenost!
Moc pekna prace mate nejakeho dobreho znameho nozire
Známý můj to není ale nožíř to asi známý je -:)
Kupoval jsem od něho celkem 3 kousky i pro kolegy , byly různě dlouhé dle přání a všechny jako břitvy. Jenom třebo pro ilustraci – týden filetování v Norsku bez naprosté újmy a ztráty ostří. Maximálně jednou denně obtáhnout vhodným nástrojem ….. Hlavy a podobně s tím samozřejmě neřežu-:)
Nevím jak je to tady s případným odkazem na stránky (aby to někdo nebral jako reklamu ) když tak ti je do sz pošlu nebo i telefon. A nebo zkus do googlu dát pana – myslím že se jmenuje Bareš…..
Bareš je Bareš,taky ho mám,teda dva,a super drží ostří,nic lepšího jsem zatím neměl….. Když jsem ho poprvé kupoval tak jsem si poplet písmenko B,dal M, a nic mi ten strejda Google nenašel 😀
#124497 22.10.2015 v 13:39mikulcak napsal:
otapa napsal:
mira.sta napsal:
otapa napsal:
Já mám od nožíře , materiál Elmax , maximální spokojenost!
Moc pekna prace mate nejakeho dobreho znameho nozire
Známý můj to není ale nožíř to asi známý je -:)
Kupoval jsem od něho celkem 3 kousky i pro kolegy , byly různě dlouhé dle přání a všechny jako břitvy. Jenom třebo pro ilustraci – týden filetování v Norsku bez naprosté újmy a ztráty ostří. Maximálně jednou denně obtáhnout vhodným nástrojem ….. Hlavy a podobně s tím samozřejmě neřežu-:)
Nevím jak je to tady s případným odkazem na stránky (aby to někdo nebral jako reklamu ) když tak ti je do sz pošlu nebo i telefon. A nebo zkus do googlu dát pana – myslím že se jmenuje Bareš…..
Bareš je Bareš,taky ho mám,teda dva,a super drží ostří,nic lepšího jsem zatím neměl….. Když jsem ho poprvé kupoval tak jsem si poplet písmenko B,dal M, a nic mi ten strejda Google nenašel
Bareš je Bareš, to je pravda, ale dát tři litry za fileťák se mi zdá dost.
Sběratel jistě rád dá, ale myslím, že za polovic se sežene značkový profi, ve stejné kvalitě.
#124506 22.10.2015 v 20:15Tak to rozhodně ne. Těch nožů mám dost a co dokáže Bareš, tak zatím nic jiného
#124508 22.10.2015 v 21:16PEN napsal:
Tak to rozhodně ne. Těch nožů mám dost a co dokáže Bareš, tak zatím nic jiného
Věc názoru.
Vycházím ze života. Mám kamarády, kteří se víceméně filetováním svým způsobem živí (řezníci, filetář v Nowacu, filetář v Makru) a určitě by si Bareše nikdo na šichtu nevzal.
Ale ten z Nowaca je zároveň myslivec a má Barešů šest – srdeční záležitost.
#124512 23.10.2015 v 5:48to viki:
Píšeš, že už 3 roky používáš nože, co jsou poslední na snímku. To jsi se po x letech propracoval k zavírací rybičce?:-?
#124520 23.10.2015 v 6:53Taky znám jednoho profi filetáře…
#124522 23.10.2015 v 7:02:-Djá taky…
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Filetování ryb