Hasvik, NO
temperature icon 9°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 19°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 21°C
oblačno
Bergen, NO
temperature icon 17°C
zataženo
Malé, MV
temperature icon 32°C
oblačno

Filetování ryb

[yt=CKCqay082g0=yt]CKCqay082g0[/yt]

Odpovědět

[citace]otapa napsal:

Já mám od nožíře , materiál Elmax , maximální spokojenost!

[/citace]

Moc pekna prace mate nejakeho dobreho znameho nozire

Co tohle?

[citace]cenda napsal:

Co tohle?[/citace]

Je to moc malý a 170 000,- za to málo kdo dá.

http://www.rybicka.cz/rybicka/eshop/1-1-Nuz-Rybicka-Mikov/0/5/25-Nuz-Mikov-RYBICKA-130-DI-1-INVESTICNI

Tato diskuse tu již byla. A na doporučení jsem koupil SWIBO. : https://varuste.net/Wenger+Swibo+fileerausveitsi+20+cm+Suora+(25020)?_tu=29148

Zatím jsem s tím dělal 10 ryb, některé byli kapři od Tábora. ( ty , co mi Doršák dal ) protože neumím chytat a jako rybolovec by jsem umřel hlady. Nůž lepší, než výše zmiňované Rapaly a Martini. ( ty mám také ). Padne do ruky, ještě jsem ho nebrousil. Snad ho vyzkouším naplno v 2016 na podzim na Sule. Ale doporučuji.

:-)pěknej....

007, navnadil jsi mě na ten WENGER SWIBO, hned jsem ho objednal v pražském e-shopu. V tom švédském není skladem a díky dopravě vyjde na double. Tak doufám, že na tebe při filetování budu vzpomínat v dobrém:-D

[citace]mira.sta napsal:

otapa napsal:

Já mám od nožíře , materiál Elmax , maximální spokojenost!

Moc pekna prace mate nejakeho dobreho znameho nozire

[/citace]

Známý můj to není ale nožíř to asi známý je -:)

Kupoval jsem od něho celkem 3 kousky i pro kolegy , byly různě dlouhé dle přání a všechny jako břitvy. Jenom třebo pro ilustraci - týden filetování v Norsku bez naprosté újmy a ztráty ostří. Maximálně jednou denně obtáhnout vhodným nástrojem ..... Hlavy a podobně s tím samozřejmě neřežu-:)

Nevím jak je to tady s případným odkazem na stránky (aby to někdo nebral jako reklamu ) když tak ti je do sz pošlu nebo i telefon. A nebo zkus do googlu dát pana - myslím že se jmenuje Bareš.....

ahoj kluci,hrozně rád čtu toto vlákno,máte bezva nástroje .myslím a vidím,že máte dobré noře z oceli tř.17243,17243.5.pokusím se vyfotit čím filetuji já po mnokých zkušenostech.Budete krouti hlavu jak papoušek.Samozřejmně nechci nikomu pak vnucovat moje teorie (proč a jak).Mohu říct, že na Titranu a u Brenta (sund)padli na zem.trochu se mi nezdají ty ocílky.Jinak fajn.:-);-):-P

[citace]otapa napsal:

mira.sta napsal:

otapa napsal:

Já mám od nožíře , materiál Elmax , maximální spokojenost!

Moc pekna prace mate nejakeho dobreho znameho nozire

Známý můj to není ale nožíř to asi známý je -:)

Kupoval jsem od něho celkem 3 kousky i pro kolegy , byly různě dlouhé dle přání a všechny jako břitvy. Jenom třebo pro ilustraci - týden filetování v Norsku bez naprosté újmy a ztráty ostří. Maximálně jednou denně obtáhnout vhodným nástrojem ..... Hlavy a podobně s tím samozřejmě neřežu-:)

Nevím jak je to tady s případným odkazem na stránky (aby to někdo nebral jako reklamu ) když tak ti je do sz pošlu nebo i telefon. A nebo zkus do googlu dát pana - myslím že se jmenuje Bareš.....[/citace]

Bareš je Bareš,taky ho mám,teda dva,a super drží ostří,nic lepšího jsem zatím neměl..... Když jsem ho poprvé kupoval tak jsem si poplet písmenko B,dal M, a nic mi ten strejda Google nenašel :-D

[citace]mikulcak napsal:

otapa napsal:

mira.sta napsal:

otapa napsal:

Já mám od nožíře , materiál Elmax , maximální spokojenost!

Moc pekna prace mate nejakeho dobreho znameho nozire

Známý můj to není ale nožíř to asi známý je -:)

Kupoval jsem od něho celkem 3 kousky i pro kolegy , byly různě dlouhé dle přání a všechny jako břitvy. Jenom třebo pro ilustraci - týden filetování v Norsku bez naprosté újmy a ztráty ostří. Maximálně jednou denně obtáhnout vhodným nástrojem ..... Hlavy a podobně s tím samozřejmě neřežu-:)

Nevím jak je to tady s případným odkazem na stránky (aby to někdo nebral jako reklamu ) když tak ti je do sz pošlu nebo i telefon. A nebo zkus do googlu dát pana - myslím že se jmenuje Bareš.....

Bareš je Bareš,taky ho mám,teda dva,a super drží ostří,nic lepšího jsem zatím neměl..... Když jsem ho poprvé kupoval tak jsem si poplet písmenko B,dal M, a nic mi ten strejda Google nenašel

Bareš je Bareš, to je pravda, ale dát tři litry za fileťák se mi zdá dost.

Sběratel jistě rád dá, ale myslím, že za polovic se sežene značkový profi, ve stejné kvalitě.

[/citace]

Tak to rozhodně ne. Těch nožů mám dost a co dokáže Bareš, tak zatím nic jiného

[citace]PEN napsal:

Tak to rozhodně ne. Těch nožů mám dost a co dokáže Bareš, tak zatím nic jiného [/citace]

Věc názoru.

Vycházím ze života. Mám kamarády, kteří se víceméně filetováním svým způsobem živí (řezníci, filetář v Nowacu, filetář v Makru) a určitě by si Bareše nikdo na šichtu nevzal.

Ale ten z Nowaca je zároveň myslivec a má Barešů šest - srdeční záležitost.

to viki:

Píšeš, že už 3 roky používáš nože, co jsou poslední na snímku. To jsi se po x letech propracoval k zavírací rybičce?:-?

Taky znám jednoho profi filetáře...

:-Djá taky...

  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.