Hasvik, NO
temperature icon 6°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon 10°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon 15°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 13°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Elekronické placení cla v Norsku pomocí aplikace v telefonu

Zdravím. Nedávno tady proběhla informace o možnosti zaplacení cla za nadlimitní alkohol a cigarety pomocí mobilní aplikace Norwegian Customs App. Máte s tím prosím někdo zkušenosti? Díval jsem se na ní, vypadá jednoduše, ale chápu správně, že pomocí aplikace musím zaplatit nadlimit nejpozději před přejetím "čáry" a ne dříve než 2 hodiny před tímto přejetím?

Jak se na to tváří celníci?

Odpovědět

Ahoj,

poletíme do Norska letecky z Krakova (let trvá 2hod a 20min). Jak se proclíme piva navíc? Přes aplikaci nebo na letišti?

Děkuji za radu

Ahoj, poletíme do Norska letecky z Krakova (let trvá 2hod a 20min). Jak se proclíme piva navíc? Přes aplikaci nebo na letišti? Děkuji za radu

měla by tam být možnost zadat datum a čas překročení, max myslím 48 hod předem

Já bych tu aplikaci zase tak moc nechválil. Letos jsem s ní platil za 2 lidi, peníze se mi strhly z účtu, ale místo potvrzení se mi objevilo "Stránku nelze zobrazit, chyba připojení, zkuste se připojit později", když jsem dal refresh stránky, tak už to napsalo neplatný požadavek.

Takže jsem sice clo zaplatil, ale potvrzení jsem neměl. Těžko říct, jak by se na to tvářili celníci, kdyby nás zastavili (asi bych se dost hádal), ale naštěstí nás nestavěli.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.