Několik praktických postřehů a rad k Humminbird Matrix 3D:
-zkušenosti mám pouze pozitivní, jelikož echolotů mám povícero můžu srovnávat, zkrátka funguje jak má a dělá to co se od něj očekává
-cena echa je dnes u nás cca 17.990 Kč -stačí se podívat, kdo za kolik nabízí
-cena GPS sondy cca 3400 Kč
-před případnou koupí doporučuji se důkladně přečíst manuál ať víte do čeho jdete
-má větší výkon tudíž i větší spotřebu, provozuji s GPS, mám gelovou aku 12V/22Ah-vydrží po nabítí cca 5 dní lovu, pro představu Matrix 37 stejnou dobu bez GPS vydrží s 9Ah aku
-napájení 10-20V DC
-v menu echa je dobré zadat signalizaci vybité aku,nastavit na 10V - gelové aku nemají rády hluboké vybití -pokud nezadáte a aku echo vybijete úplně až se vypne samo, pak již nemusíte aku nabít vůbec
-je třeba kvalitní nabíječku na gelové aku
-echo má základní a uživatelké-rozšířené menu -doporučuji zapnou rozšířené
-nezapomenou v NO přepnout na slanou vodu !!
-echo má signalizaci nejmenší hloubky-doporučuji aktivovat a nastavit na cca 1,5 ať někde neurazíte vrtuli motoru nebo sondu echa
-echo má přepínámí zobrazení různých obrazovek-používám obvykle zobrazení 3D i 2D na jedné obrazovce
-3D zobrazení a jeho rychlost lze různě nastavit aby třeba odpovídalo směru jízdy apod.
-3D zobrazuje do max.75 m - používá 6 paprsků 6x16 st. celký záběr 53 st.
-2 D zobrazuje do max.330 m -používá paprsek 83kHz
-separace cíle od 6,3 cm
-citlivost jednotlivých paprsků lze nastavit -používám na max.
-dále má růzmě fitry, povrchové rušení a pod.- používám vše na střední
-lze vybrat co se má zobrazovat v jednotlivých okrajích obrazovky-teplota,rychlost,hloubka ,napětí aku,deník cesty,při použití GPS datum,čas atd.
-má ID citlivost na ryby, lze nastavit jak se mají nalezené ryby zobrazovat- s hloukou
-zobrazuje 18 různých symbolů zachycení ryb, vpravo, vlevo od lodi,velikost dle intenzity zvuk.vlny, který paprsek zachytil atd.
-má vyrovnání teploty,hloubky,kalibrace rychlost atd.
-lze vybrat 3D styl zobrazení dna
-lze měnit zvuk echa-3 možnosti
-má alarm identifikace ryb
-lze přepnout pouze na čistý sonární signál
-koupený u nás ná češtinu
-má 3D přiblížení dna 1,5-3x
-když nastavíte něco špatně lze vrátit do továrního nastavení
Toť zhruba v kostce vše.
Kdo bude mít zájem pošlu mu kompletní manuál v pdf v CZ i eng.