Aktuální zprávy od kluků z Dyrsfjordu. Za dvě odpoledne 11 halíků, největší 158cm 48 kg.
Když už tam musí čučet tak aspoň alou na ryby!
Aktuální zprávy od kluků z Dyrsfjordu. Za dvě odpoledne 11 halíků, největší 158cm 48 kg.
Když už tam musí čučet tak aspoň alou na ryby!
No také by bylo zajímavé popsat jak dostal sám těch 200 kg do lodě přesto vše obrovská gratulace
Jak psal Kuba byl na lodi sám,halíka zasekl a podařilo se mu ho dostat až k lodi.Jak dlouho mu to trvalo to musí říct sám ale v takovou chvíly nikdo moc čas neměří.Nám volal o pomoc že má u lodě pověšeného halibuta kde jsme a za jak dlouho můžem dojet na pomoc.Trvalo nám to asi 15 minut než jsme dojeli.No a to co jsme viděli vedle jeho lodi tak to byl pořádný kusanec.Kuba a tři chlapi měli co dělat dostat ho do lodě(Kvaerno).Halibut byl uvazaný na smyčce tak se tahal lanem a kamoš ho ještě v rukavicích bral za tlamu.V lodi jsme ho pouze změřily,vážení nepřicházelo jaksi v úvahu. No a potom začala anabáze puštění zpět.Celou dobu jsme jej polévali vodou tak bylo všude plno vody a pěkně to klouzalo.Pomocí smyčky a přes zadek lodě pomocí našeho kutru jsme ho dostali zpět do vody.Měl jsem možnost celou akci dokumentovat ale podařilo se jen pár fotek a dvě mizerná videa ta se ani Kubovi nelíbila,tak je nikam nedám.Celá tato akce trvala asi 10-15 minut.Halík to v pohodě přežil ,po odvázání se vůbec nezdržoval a mazal dolů.Co se týká vybavení na které ho ulovil to nechám na Kubovi zda to chce zveřejnit.
Odpovědět
V Dyrsfjordu se nic nemění. Stále zimní rybolov a halibuti...
Odpovědět
není to prcek co by se měl pouštět z5?
Neměl by se pouštět není to platýs obecný - halibut, ale platýs velký https://cs.wikipedia.org/wiki/Plat%C3%BDsi
Odpovědět
Jedná se platýse velkého /evropského/,a dle přiloženého srovnání s krabičkou cigaret i velmi slušné velikosti.
Odpovědět
Jo podbnou velikost jsem chytal v Halse z mola. Byly tak akorát do velké pánvičky, chuťově výborná ryba. Ale domu jsem je nevozil.
Odpovědět
díky za info...tohle jsem ještě nechytil....na co to bere?
Odpovědět
Před lety, když byly ještě srdcovky, tak na ně. Teď na ořezy z ryb, klasicky na těžko. Dva přívěsy cca. 20 cm, od sebe vzdálený zhruba 50 cm, na konci závaží. Někdo chytal na plolicajta, ale já na těžší feedrový prut.
Když byly na místě, tak bezva rybařina. Někdy jsme úmyslně vozily zbytky ryb cca. 30 metrů na jedno místo od břehu a po třech dnech prima relax.
Odpovědět
V Dyrsfjordu byla spuštěna na vodu nová loď Smartliner 21. Jinak halibuti a tresky jsou stále na denním pořádku.
Odpovědět
V Dyrsfjordu pokračuje krásné počasí a perfektní rybařina. Včera uloveno 16 koček na přívlač. Tresek kolem pyramidy kvanta.
Odpovědět
Zdarec Naki, bylo by možné...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...