Hasvik, NO
temperature icon 18°C
slabý déšť
Trondheim, NO
temperature icon 14°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 20°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 14°C
polojasno
Malé, MV
temperature icon 29°C
polojasno

Držáky,gafy,pilkry,atd…

Po inventůře doplňků prodávám některé ,,udělátka,, ať mi to doma neleží...;-)Abychom se vyhnuli poštovnému, upřednostním předání ve Spálově.

Začneme nerezovým držákem do lodě zespodu podlepeným gumou se zajištěním, na tři pruty - 1200kč

[obrazek=]

EDIT - 1000kč

Odpovědět

Dřevo je dřevo. Všechny ty "voděodolné" desly jsou nic moc. Většinou se jedná o nějaký sendvič, který se časem rozjede působením vody a slunce.Další nevýhodou těchto desek je jejich poměrně velká povrchová tvrdost, což zase nedělá dobře nožům.

Kime- Na Vikne sme mali niečo,ako tvrdená guma.Ani tvrdý plast,ani

guma.Hrúbka 2cm váha toho tmavého plátu 3kg-približne.Fileťáku to neškodilo.

[citace]JAKABO napsal: [/citace]

Vyzerá to pekne, ale skôr na svačinku, alebo pstruhy. Neviem si však predstaviť ako bude na tomto kim za jazdy filetovať metrovky.:-D:-D:-D

Já len príklad,ako to môže vypadať.A keď to kúpi,tak je to originál plast.Ceny sú okolo 85,- eur.

lacoh- Metrovky Kim bude isto púšťať späť do vody.Musí filetovať

ryby podľa dosky- 25-35 cm.Alebo väčšie,Kim?

Myslím, že minimální délka by měla být asi 70 - 80 cm, šířka 40 cm a tloušťka nejvíce 2 cm. Ještě jeden dotaz. Je možné, pokud použiji dřevěné prkno jej nějak povrchově ošetřit. Mám ny mysli nějaký ekologický lak, pokud něco takového vůbec existuje. Druh dřeva asi buk nebo jiný listnáč. Jinak Jakabo je inspirativní pro nějakého výrobce nebo domácího kutila což o sobě nemohu ani v nejmenším tvrdit.

Kime, Prkno té velikosti by mohlo být i z Válu na těsto. Velikostí a sílou by odpovídalo tvému zadání. A natřít 2-3 x slunečnicovým olejem, aby nesálo vodu.

Ale nejlepší varianta bude asi nákupu velkého plastového prkna v Makru. Stojí 800,- a používají jej v kuchyních. Je i ve více barevných variantách. V Makru ho najdeě v regále s nožama úplně dole.

[citace]kim napsal: Kolegové. Vím, že se o filetování na lodi již psalo. Ale zajímá mě jaký použít materiál na filetovací desku. Dnes jsme to s kolegou probírali a on našel materiál z tvrdé umělé hmoty. Já jsem objevil vodovzdorné překližky. Jde mi o to, aby byl materiál praktický, dobře se ošetřoval, hygienicky nezávadný a hlavně netrpěl působením mořské vody a pod. Do loňska jsem používal dřevěné prkno z filetárny. Předem děkuji za info. Chceme si něco takého pořídit. Zatím neřešíme upevnění na člunu. Omlouvám se, že to píši na toto vlákno.[/citace]Ahoj na to ti stačí deska ze silonu.Používají se v masném průmyslu a pořídíš ji v jakémkoli obchodě s potřebamy pro řezníky.Stačí zadat řeznické potřeby.Jednu stranu zdrsníš hrubým smirkem,aby ti neklouzala na kolenou a je to.;-)

S tím olejem má 007krivanek pravdu.Dělal jsem manželce vál na těsto z dubu, natřel jsem ho stolnim olejem a za dvacet let nikde nezmodralo.

  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.