Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Bazar Držáky,gafy,pilkry,atd…

• Toto téma obsahuje celkem 49 odpovědí. Do diskuze (14 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel mirecek a poslední změna proběhla před 7 roky a 9 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 31. až 45. (celkem z 50)
  • Autor
    Holzby
    Účastník
    (635 odpovědí)

Dřevo je dřevo. Všechny ty “voděodolné” desly jsou nic moc. Většinou se jedná o nějaký sendvič, který se časem rozjede působením vody a slunce.Další nevýhodou těchto desek je jejich poměrně velká povrchová tvrdost, což zase nedělá dobře nožům.

JAKABO
    Účastník
    (3006 odpovědí)

Kime- Na Vikne sme mali niečo,ako tvrdená guma.Ani tvrdý plast,ani

guma.Hrúbka 2cm váha toho tmavého plátu 3kg-približne.Fileťáku to neškodilo.

JAKABO
    Účastník
    (3006 odpovědí)

JAKABO
    Účastník
    (3006 odpovědí)

JAKABO
    Účastník
    (3006 odpovědí)

JAKABO
    Účastník
    (3006 odpovědí)

lacoh
    Člen
    (792 odpovědí)

JAKABO napsal:

Vyzerá to pekne, ale skôr na svačinku, alebo pstruhy. Neviem si však predstaviť ako bude na tomto kim za jazdy filetovať metrovky.:-D:-D:-D

JAKABO
    Účastník
    (3006 odpovědí)

Já len príklad,ako to môže vypadať.A keď to kúpi,tak je to originál plast.Ceny sú okolo 85,- eur.

JAKABO
    Účastník
    (3006 odpovědí)

JAKABO
    Účastník
    (3006 odpovědí)

JAKABO
    Účastník
    (3006 odpovědí)

lacoh- Metrovky Kim bude isto púšťať späť do vody.Musí filetovať

ryby podľa dosky- 25-35 cm.Alebo väčšie,Kim?

kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

Myslím, že minimální délka by měla být asi 70 – 80 cm, šířka 40 cm a tloušťka nejvíce 2 cm. Ještě jeden dotaz. Je možné, pokud použiji dřevěné prkno jej nějak povrchově ošetřit. Mám ny mysli nějaký ekologický lak, pokud něco takového vůbec existuje. Druh dřeva asi buk nebo jiný listnáč. Jinak Jakabo je inspirativní pro nějakého výrobce nebo domácího kutila což o sobě nemohu ani v nejmenším tvrdit.

007krivanek
    Účastník
    (917 odpovědí)

Kime, Prkno té velikosti by mohlo být i z Válu na těsto. Velikostí a sílou by odpovídalo tvému zadání. A natřít 2-3 x slunečnicovým olejem, aby nesálo vodu.

Ale nejlepší varianta bude asi nákupu velkého plastového prkna v Makru. Stojí 800,- a používají jej v kuchyních. Je i ve více barevných variantách. V Makru ho najdeě v regále s nožama úplně dole.

Červený Jndřich
    Člen
    (1078 odpovědí)

kim napsal: Kolegové. Vím, že se o filetování na lodi již psalo. Ale zajímá mě jaký použít materiál na filetovací desku. Dnes jsme to s kolegou probírali a on našel materiál z tvrdé umělé hmoty. Já jsem objevil vodovzdorné překližky. Jde mi o to, aby byl materiál praktický, dobře se ošetřoval, hygienicky nezávadný a hlavně netrpěl působením mořské vody a pod. Do loňska jsem používal dřevěné prkno z filetárny. Předem děkuji za info. Chceme si něco takého pořídit. Zatím neřešíme upevnění na člunu. Omlouvám se, že to píši na toto vlákno.

Ahoj na to ti stačí deska ze silonu.Používají se v masném průmyslu a pořídíš ji v jakémkoli obchodě s potřebamy pro řezníky.Stačí zadat řeznické potřeby.Jednu stranu zdrsníš hrubým smirkem,aby ti neklouzala na kolenou a je to.;-)

skroban5
    Člen
    (158 odpovědí)

S tím olejem má 007krivanek pravdu.Dělal jsem manželce vál na těsto z dubu, natřel jsem ho stolnim olejem a za dvacet let nikde nezmodralo.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 31. až 45. (celkem z 50)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Bazar Držáky,gafy,pilkry,atd…

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...