Hasvik, NO
temperature icon -0°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 4°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 5°C
jasno
Bergen, NO
temperature icon 8°C
zataženo
Malé, MV
temperature icon 30°C
oblačno

Držák na udice

Nazdar chlapi, nemáte někdo zkušenosti s držákem na udice u obyčejných plasťáků (viz.fotka). Pokud možno nějaká vlastní výroba, tady ty držáky z e-shopu jsou jednak drahé a na to naše chytání nepotřebné. Viděl jsem to minulý rok u němců, jenže jsem se nestihl zeptat... Za každou radu nebo tip budu rád ;) Díky

Odpovědět

Jestli myslíš tyhle http://www.rybarskepotreby-eshop.sk/obchod/action/productdetail/oc/6925/product/drziak-prutu-rhino-alu-turn-a-tilt.xhtml

tak si pořád stojím za těmi co jsou zde v e-shopu mají jištění proti samovolnému pádu do moře. Jo jestli je kovový držák ten co je na fotce za zajímavou cenu, pak nevypadá špatně.

Zde Vám posílám můj držák na prut.Je zhotoven z Gebo spojek které používají instalatéři.Vyjde na 550 korun a můžete na něm tahat loď.

Tak tomu sa hovorí zlaté České ručičky.Výborný nápad.

tady je označení dílů:horní větší díl se závitem je Gebo 11/2" a dolní díl menší se závitem je Gebo 1/2" (přesné uchycení k lodi Kverno)k tomu je zapotřebí koupit oboustraný šroub s maticí uprostřed(také jsem to koupil u instalatérů) a plastovou odpadní trubku DN 50x1.8 , 25cm

také jsem dříve zkoušel různé držáky,tyto mám dva už třetím rokem a nemají chybu,nebojím se do něho vsadit svůj Nord 68 a Shimano Dendou-Maru 4000

Souhlasím s Tukym.Testovali jsem těch plastových víc než dost,různých značek a můsím říci, že bych žádnému z nich Z-line nesvěřil.Kov je zkrátka kov a ty nerezové co má Sim ve kšeftě jsou luxusní a na hodně let.

Já používám plastový "SCOTTY", který nemá na nastavení úhlu tisícihran, který se brzy omete, ale 5-ti milimetrové západky, které nepustí. Mám ho již mnoho let a ještě mne nesklamal. Pro jistotu mám ale část držáku ve které je prut, jištěn provázkem :-D

Niečo na inšpiráciu,dielne a šikovné ruky.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.