Tak příští rok už pojedu počtvrté, k neuvěření jak to letí. A nemůžu se dočkat. Letos jsem vybavení vylepšil o černobílý echolot s GPS. Mimochodem velká spokojenost. Rybolov dostal nový rozměr a ještě víc mě baví. Ke spokojenosti jsem vyřešil před vodou chráněné umístení baterie do plastového kyblíku. Echolot v lodi jsem posadil nahoru na víko kyblíku a i s kyblíkem jsem tu sestavu přikurtoval gumicukem k sedáku. Nemělo to chybu.
Problém byl ale s držákem echolotu. Lovíme z laminátové lodi. Připevnit sondu vedle sebe na bok (sedím u motoru)anebo na záď vedle motoru. Připevnil jsem ji na bok. Při prvním vyzkoušení mi bylo jasné, že mohu s ponořenou sondou jet jenom pomalu (na brblačku), protože tlak vody na držák sondy je dost velký veliký. Když jsem potřeboval jet "normální" rychlostí povytahoval jsem sondu z vody. A to mě moc nebavilo. Stalo se, že jsem ji ve vodě nechal, svěrka se sesmekla a já za lodí táhl celý držák sondy na kabelu. Nic se nestalo, jen jsem se opotil. Při dalším "opomenutí" se svěrka nesesmekla, ale praskla plastová součást svěrky.