Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (3 diskutující) se naposledy zapojil uživatel bestik a poslední změna proběhla před 9 roky a 5 měsíci.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (celkem z 4)
  • Autor
    kloboukatej
    Účastník
    (201 odpovědí)

Jaké s tím máte zkušenosti? Nebylo by lepší dát sondu na záď? Někde jsem četl, že zvířená voda od motoru ruší sondu ??

Nedávno jsem na internetu narazil na nabídku držáku sondy, která je řešená jako přísavka. Myslím, že v tomto případě by zmizel ten problém s odporem vody při jízdě. Ale zase mám strach jestli by přísavka dobře držela na laminátovém povrchu lodi.

Sim
    Správce
    (10944 odpovědí)

Se sondou na přísavku nemám dobré zkušenosti. Stalo se mě, že po celodenním ježdění se přísavka odlepila a potom se nám namotala do vrtule a bylo vyděláno – přísavka už nikdy! Já bych volil připenění zásadně napevno. Ideální stav je, když je sonda nalepena na dno lodi, což s vlastním echolotem, který si bereš domů, nejde. 😕

kloboukatej
    Účastník
    (201 odpovědí)

Tak příští rok už pojedu počtvrté, k neuvěření jak to letí. A nemůžu se dočkat. Letos jsem vybavení vylepšil o černobílý echolot s GPS. Mimochodem velká spokojenost. Rybolov dostal nový rozměr a ještě víc mě baví. Ke spokojenosti jsem vyřešil před vodou chráněné umístení baterie do plastového kyblíku. Echolot v lodi jsem posadil nahoru na víko kyblíku a i s kyblíkem jsem tu sestavu přikurtoval gumicukem k sedáku. Nemělo to chybu.

Problém byl ale s držákem echolotu. Lovíme z laminátové lodi. Připevnit sondu vedle sebe na bok (sedím u motoru)anebo na záď vedle motoru. Připevnil jsem ji na bok. Při prvním vyzkoušení mi bylo jasné, že mohu s ponořenou sondou jet jenom pomalu (na brblačku), protože tlak vody na držák sondy je dost velký veliký. Když jsem potřeboval jet "normální" rychlostí povytahoval jsem sondu z vody. A to mě moc nebavilo. Stalo se, že jsem ji ve vodě nechal, svěrka se sesmekla a já za lodí táhl celý držák sondy na kabelu. Nic se nestalo, jen jsem se opotil. Při dalším "opomenutí" se svěrka nesesmekla, ale praskla plastová součást svěrky.

bestik
    Účastník
    (295 odpovědí)

Na nektere motory se to da pridelat dopredu pred vrtuli a pritahnout stahovaci paskou. Zalezi jak je motor staveny. Mel jsem to takhle kdysi na elektrickem motoru a fungovalo to dobre. Otazkou je, jestli by to slo i na neco vykonejsiho. Samozrejme je treba to dobre zajistit proti uvolneni…

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 1. až 4. (celkem z 4)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte rybolov v Norsku v roce 2022?

(29)
(128)
(35)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...