Hasvik, NO
temperature icon 10°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 12°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 13°C
jasno
Bergen, NO
temperature icon 16°C
zataženo
Malé, MV
temperature icon 28°C
oblačno

Druhy ryb

Zdravím všechny norské nadšence. Občas se s kamarády dohadujeme, co se dá všechno na severu chytit a vysvětlujeme si rozdíly mezi jednotlivými druhy.Pokud někdo máte v el. podobě přehlednou stránku s obrázky a odbornými názvy ryb, kterých se toto téma týká, zavěste ji prosím na stránky,myslím, že sem rozhodně patří.V případě, že jsem blbě hledal a už tu někde je, tak předem děkuji za nasměrování. ;-)

Odpovědět

Na těchto stránkách nevim ale tady máš nějakej popis.http://www.rybareni-norsko.cz/norsko-ryby-druhy

Parádní ukázky, díky.:-)Až mě překvapilo, že jsem tu nic takového nenašel.

Zde je seznam ryb

Seznam ryb

Zde je Atlas ryb - když si sem zadáš název ryby ze seznamu můžeš zjistit, jestli tato ryba žije ve vodách Norska.

Atlas ryb

A zde je něco málo z mořské fauny a flóry Norska

Mořská fauna a flora v Norsku

Třeba tady najdeš odpovědi na své otázky.

Pro základní druhy ryb lovených v Norských vodách bych použil odkaz od otty.

Když jsem se učil poznávat základní druhy ryb lovených v Norsku, tak jsem používal tento odkaz ( další s obrázkama jsem už nenašel ) zajímavostí je i to, že je tam udávané % tuku ryb.

Seznam ryb

Používám tyto knihy. Pro tropická moře jsou jiné - např. Rudé moře a pod. Za zdařilou považuji 1000 ryb.

Tropy

Myslím, že tady jsou ty nejčastější - ale sakra, nejde mi to vložit, je to v nějakém divném formátu, zkusím to nějak předělat.

Ahoj,

každému kdo jezdí do Norska doporučuji minimálně jednou navštívit Mořské akvárium v Alesundu. Je to něco úžasnýho a člověk si aspoň udělá obrázek o tom, co má pod lodí :-)

dle informací co jsou tam uveřejněny :

Polack max 103cm 10kg

Dorsch max 180cm 55,6kg

Keller max 120cm 30kg

Koška max 125cm 20kg

Halibut max 356cm 266kg

ale osobně si myslím, že ty informace jsou dost staré :-)

Díky za tipy a náměty. Začnu shánět 1000 ryb, to se mi líbí. Nejčastěji lovené ryby samozřejmě znám,ale rád se o nich dozvím, co jsem třeba nevěděl. Kamarád mě nachytal s tím, že prý ulovil štítníka a já vůbec nevěděl, co to je :-| Jako první jsem hledal na RN a nic. A když jsme poprvé viděli hranáče, taky jsme z toho nebyli moudří.

Na příští Titran to máme asi za milion, tak bude čas studovat :-D

Taky tu mám jednoho mazlika vytaženého na přívlač :-)

[citace]Holzby napsal:

Taky tu mám jednoho mazlika vytaženého na přívlač [/citace]

Pyskoun růžový ;-) Dost častá rybka :-) A nádherná

Pyskounů je, hlavně dole na jihu, poměrně hodně, ale tomu pyskounovi na obrázku nebude na tom štěrku asi nejlépe :-|

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.