Nazdar Norci,
už dlouho jsem sem nic nedal a tak si dovolím vložit sem pár fotek výrobků, které mě napadly. Přemýšlel jsem o tom, že když se dělají několika dílné woblery , tak proč ne pilkry.
Nazdar Norci,
už dlouho jsem sem nic nedal a tak si dovolím vložit sem pár fotek výrobků, které mě napadly. Přemýšlel jsem o tom, že když se dělají několika dílné woblery , tak proč ne pilkry.
Pánové, já Vás obdivuji a i trochu závidím, neboť na takové věci jsem kopyto.:-(
Jinak jsem maniak a Kim říká, že se v rybářském krámě chovám jako ženská ve zlatnictví:-P A bohužel má pravdu.:-x
Tak Vám přeji hodně skvělých nápadů a jejich realizací.:-)
Odpovědět
Jo kulíku to já to mám stejný a myslím že nás bude mnohem víc8-)8-)8-)
Odpovědět
Roas - 3 vrstvy laku by stačit měly, já mám namíchaný hodně řídký lak (2díly ředidla na 1díl laku), tam model namočím tak na 10 min., nechám okapat a zaschnout, přebrousím, znovu namočím a po zaschnutí znovu přebrousím. Pak dám 2vrstvy normálního laku a je hotovo.
A ještě jedna rada k výrobě formy. Pokud budeš ze začátku dělat jednodílnou formu (rybička bude mít rovný hřbet), tak si namíchej jen trochu lukoprenu a tím polij model tak, aby byl celý pokrytý tenkou vrstvou lukoprenu. Aby jsi se vyhnul bublinkám ve formě, tak je potřeba lukopren nalívat z výšky a pomalu slabým čůrkem. Tuhle první vrstvu nechat chvíli zaschnout a pak už lze do dalšího lukoprenu přidat něco,čímž se zvýší objem a ušetří lukopren (nepovedená forma, kousky dřeva, kuličky do airsoftu)
Odpovědět
Ty jo, ale to z toho modelu steče ne?:-| Já aspoň co používám na pilkry tak je dost řídkej a moc si neumim představit tím ten model polít tak,aby byla nějaká rozumná jednolitá vrtstvička. Jinak děkuju za typ s lakováním. To je kapitola sama pro sebe, prostřídal sem už mraky laků a konečně mám něco s čím sem spokojen. :)
Odpovědět
To Kulik - no myslím, že v rybářském krámě sme na tom všichni stejně a většina z nás se naučila chodit tam jen s takovým množstvím peněz, které sme ochotni utratit, protože, pokud si člověk vezme víc, nemá na konci měsíce co jíst:-S
Odpovědět
[citace]Roas napsal:
To Kulik - no myslím, že v rybářském krámě sme na tom všichni stejně a většina z nás se naučila chodit tam jen s takovým množstvím peněz, které sme ochotni utratit, protože, pokud si člověk vezme víc, nemá na konci měsíce co jíst[/citace]
no jo, ale co ty karty, tam to ani tolik nebolí:-D:-D:-D
Odpovědět
Roas - nějaký lukopren se tam zachytí, nemusí to být 1/2cm vrstva, tam stačí takový film cca 1mm aby byl opravdu hladký povrch a případný materiál zvětšující objem nezasahoval přímo na model.
Odpovědět
Ok, já sem právě nikdy tyhle pomocné materiály nepoužíval, ale s těma bublinkama si mi pomohl, ty se mi tam občas dělaly... Zkusím a uvidím, nějaký materiál bych měl mít ještě doma a v neděli snad půl dne čas,;-)
Odpovědět
[citace]Roas napsal:
Hornas budeš to dávat k pilkrům nebo chceš zkusit i muškařit? Můžu ti večer nafotit mouchu na kterou sem tahal 75ky polaky. Potápivá šňůra, 30 vlasec a dlouhej černej streamer. [/citace]Chtěl jsem to navázat s lehkým pilkrem8-)ale muškaření bych vyzkoušel taky,viděl jsem videa a četl články kde na moři muškařili taky a tahali docela pěkné kousky...koukám že se ti taky dařilo:-D:-D:-D
Odpovědět
[citace]kulik napsal:
To Hornas: Vidím, že tu má Pavel (Jigin) silnou konkurenci.
Loni jsem na výrobky od Jigina a na nějaké staré streamery chytal polaky a úspěšně. Blahopřeji pěkná práce.[/citace]Dík ale není to ještě ono,moc mi to ještě nejde...připravuji navázat peří na vlastnoručně vyrobené jigové hlavy pak se pochlubím8-)8-)
Odpovědět
Nazdar norci,
opravdu se neflákám, jak se mi někteří kamarádí snaží vnutit. a vzhledem k tomu, že se tady rozproudila opět diskuze o výrobě nástrah (i když zatím jenom gumových-ty přijdou určitě na přetřes později) dovolím si zde prezentovat několik výtvorů ze své kuchyně. Jedná se o pilkříky váhy 95 g a 65 g. Snad se budou líbit....
Odpovědět
Ahoj, sháníme 6-tého do naší...