Hasvik, NO
temperature icon -4°C
polojasno
Trondheim, NO
temperature icon -2°C
sněžení
Oslo, NO
temperature icon -2°C
polojasno
Bergen, NO
temperature icon 3°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 30°C
skoro jasno

Domácí výroba pilkrů,pilkříků,jigových hlaviček

Nazdar Norci,

už dlouho jsem sem nic nedal a tak si dovolím vložit sem pár fotek výrobků, které mě napadly. Přemýšlel jsem o tom, že když se dělají několika dílné woblery , tak proč ne pilkry.

Odpovědět

:-D:-D:-D

Snad máme všechno:-|:-D:-P

[citace]otta napsal:

Pro meky:Jsou to popruhy a kaničky co prodávaj v galanterce,hlavně ty široké jdou dobře rozebrat.Vzal jsem tak 10-12 pramenů a přehnul napůl,vázal jsem to pletenkou.Bacha ale na délku,když je to moc dlouhé tak se to zamotává,skoušel jsem to u vody a zastříhával,ty červené se už nemotaly.Je to blbě poznat ale na těle háčku je přetažená průhledná hadička,můžeš dát bužírku,i to pomohlo proti motání.Vlákna jsem po svázání rozčesal drátěnym kartáčem.

[/citace]No Otto ty jsi hračička,to je skvělé:-Pjde vidět jak si do toho zapálenej.:-D:-D:-D

Tak už jsme doma:-(myslel jsem,že na ty svoje ručně vyrobené zázraky nic nechytnu,ale přeci:-D.Jeden z úlovků,sice žádný obr,ale i přes počáteční nepříjemnosti na cestě jsem z prvního rybolovu v Norsku,na vlastnoručně vyrobené nástrahy,maximálně nadšen:-D:-D:-D:-D:-Dpříště jedu zas.A teď hurá do další výroby,zjistil jsem nějaké nedostatky:-|tak zatím.S novými výrobky se samozřejmě pochlubím.

Sice to z mé strany není opět nic olověného, ale včera dokončena a hned vyzkoušena forma na twistery alá ZOOM 20 a 25cm

Tak jsem se pustil do výroby pilkrů.Zatím jsem vyrobil kopyta ze dřeva.Co to bude mít za váhu ví pánbůh:-D:-D:-D:-D

Hornas - To se dá aspoň přibližně spočítat. Vezmi si PETku, uřízni hrdlo, nalij do ní 1 - 1,5l vody a udělej si značku kam až sahá. Pak vodu vylij, napíchni model na nějaký drátek aby jsi ho udržel pod vodou a nalij opět vodu po rysku. Po vyndání modelu přes nějakou kuchyňskou odměrku vylij vodu a zjistíš rozdíl v objemu vody. Rozdíl v mililitrech vynásobíš 11,34g a máš hmotnost pilkeru.

A samozřejmě pěkná práce. Z čeho budeš dělat formu?

to MadMack:s tou vodou mě to taky napadlo,ale nechtělo se mi do toho:-D:-D:-D mám to spočítaný shruba,mělo by to mít něco kolem 100-125 gramů.Tu formu zatím udělám ze sádry,na zkoušku,jinak jsem si pořídil LUKOPREN 5541,prý je na tohle dobrý.Samozřejmě se přemýšlel ji udělat z cementu a jemnýho písku:-P ale naskytla se mi možnost od kamaráda,který pracuje ve slévárně,kde by mi pomohli formu vyrobit.:-D:-D

Tak už mám jednu půlku formy,dnes dodělám druhou.Pak se z výsledkem s vámi podělím:-D:-D:-Dasi to nebude pro některé z vás nic nového:-P:-P

Koukám, že sezona v Norsku se teprve přehoupla do druhé poloviny a spousta z nás už zbrojí na příští sezonu. Ani já nejsem vyjímkou a některé speciality co chystám ukážu až v zimě. Bude to alespoň pro některé kamarády překvapení.

Copak asi chystá Harty............????

To Roman1312: já si myslím, že se Harty modlí aby celníci neudělali limit na převoz olova do Norska 8-)

[citace]Piva napsal:

To Roman1312: já si myslím, že se Harty modlí aby celníci neudělali limit na převoz olova do Norska [/citace]

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

To Piva- To asi většina z nás, kteří vozíme vlastnoručně dělané olovo :D

MadMack : pak dej vědět jak to fungovalo, taky si chci začít na příští rok odlévat gumy.

Roas - budou muset fungovat, protože kromě jednoho balíčku černých Zoomů žádné jiné gumy mít nebudu :-D

A počítám s Tebou pozítří na převoz kontrabandu na Titran.

No ty černý to jistěj, na ty jsme nachytali opravdu mraky polaků i kolem 85 cm. 8-)

• Téma ‚Domácí výroba pilkrů,pilkříků,jigových hlaviček’ nepřijímá nové odpovědi.

Aktuálně v diskuzi

Od rána máme uloveno 5 krásných...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší...
V Kvanvaeru na Hitře sekají teď...
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mpF1SY-QVm8?si=bZ0Sm2P3hgTU58p_" title="YouTube video...
Když už jsme u této výroby...
Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!