…dovolím si taky přidat svou trošku do mlýna. Při výrobě formy postupuji navlas stejně jako Míra Sta. Akorát perlinku nepřidávám. Musím říct, že po odlití několika ks z jedné formy, nechávám formu odpočinout a leju třeba jinou gramáž,zvláště když přidávám do taveniny antimon, který má vyšší bod tání a celá směs má vyšší teplotu. Na druhou stranu pak odlitky mají vyšší tvrdost, krásně se opracovávají pilníčkem a hezky zvoní (nepodstatné) Svorky a prkénka, uchytit do svěráku. Na druhou stranu musím říct, že jsem do jednotlivých forem odlil stovky pilkříků a ani jednu jsem nemusel vyhodit pro nefunkčnost. Maximálně vyhazuji formy z raných začátků pro svoji morální zastaralost a hlavně už nevím kde bych je skladoval. Ještě jedna rada- je opravdu lepší si na malé pilkříky 30-100g koupit perka (odkohokoliv) buď od D.Křivanka a nebo na Bleigussformen.de tam to vyjde přeci jenom levněji. Ať se dílo daří…