Nazdar Norci,
už dlouho jsem sem nic nedal a tak si dovolím vložit sem pár fotek výrobků, které mě napadly. Přemýšlel jsem o tom, že když se dělají několika dílné woblery , tak proč ne pilkry.
Nazdar Norci,
už dlouho jsem sem nic nedal a tak si dovolím vložit sem pár fotek výrobků, které mě napadly. Přemýšlel jsem o tom, že když se dělají několika dílné woblery , tak proč ne pilkry.
To MadMack, děkuji moc. Jen přemýšlím zda ten háček není krátky. Z nálitku kouká jen malá část a na větší gumu by to bylo asi malé
Odpovědět
[citace]Roman1312 napsal:
..i když to máme ještě minimálně za 150, myslím, že nastal ten pravý čas dát se znovu do díla. Sice dnes probíhaly jenom takové přípravné práce,přeci jenom jsem neodolal a inovoval jsem "makrelu" o váze 71 g. snad se to trošku rozjede...[/citace]
,,Makrelky,, naprosto bez chyby, perfektní práce. Jako živé.8-)8-)8-)8-)8-)8-)
Odpovědět
Ano romane1312správná řeč -do díla.tak tady je malá ukázka,jak si vyrobit formu na odlití pilkrů 150gr.jsou ještě dlouhé večery a až se nás Norsko zeptá ? co jsidělal v zimě.
nejprve musíme dětem odebrat pár kousků Lega na sestavení formy obrázek č 1.do tohoto nalijeme jeden cm Lukoprénu a necháme stuhnout obr. č 2.
Odpovědět
obr.3 po zatuhnutí přídáme Legové sajtny a vložíme kopyto pilkru bez oček a do poloviny zalijeme pilkr.necháme stuhnout.
Odpovědět
obr4.nyní musí být forma doře pevná .Vyjmeme kopyto vše dobře očistíme . Ostrým nožem vyřízneme centráže a vložíme kopyto do formy. vše namažeme nejépe sádlem (nepoužívat olej).Přidáme další sajtny ze stavebnice Lego.takto doronanou formu dolijeme lokoprénem tak že bude rovná.musi být nejnéně 1 cm.nad.
Odpovědět
obr 5.po dokonalém stuhnutí odstraníme "bednění" a formu krásně přepůlíme ,byla namazána sádlem.vyřízneme nalejvací otvor a u televize si naohýbáme očka nebo perka.používám nerez drát o průměro 0.8 - 1.2 mm podle pilkru.
všechy kutily zdravím slovy vše pro Norsko.
Jestli jsem vás ponudil-omlouvám se. VIKI.
Odpovědět
viki - pěkný, akorát nalévací otvor jsi zvolil na špatným místě. Teď se Ti tam bude blbě umisťovat očko. Kdyby jsi ho udělal na druhé straně, kde je ta silnější část pilkeru, tak tam by to tak nevadilo a očko by se dalo upevnit z boku, čímž by se i ochránilo před zdeformováním při bouchání o dno.
Odpovědět
Čau Lada,jelikož používám nejkvalitnější lukoprén,tak jich odleju bratru tak 50 - 80.pak odcházejí hrany a tak musíš více pilovat.Asi tak po pátém lití chladím formu a musí se vysoušet(třeba kompresorem).je to v pohodě.
Odpovědět
Čau Maku , velice správná připomínka kterou ti z mého pohledu trochu vyvrátím.Totiž já nepoužívám očka na koncích pilkrů ,z důvodů o kterých jsi se správně vyjádřil ale vždy buď-spodní očko nad konec pilkru ano,tím se neroztluče a závěsné tak 1-2cm pod.Někdy nedělám spodní vůbec a to na mníky.K hornímu závěsnému očku vážu pře obratlik delší masový návazec.potom je pilkr vbezpečí i co se vásky týče. JInak chlapci vyrábějte ať jim dáme za uši.4au Viki
Odpovědět
Ahoj, sháníme 6-tého do naší...