Hasvik, NO
temperature icon -4°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -5°C
oblačno
Bergen, NO
temperature icon 1°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Dobrá loď

Odpovědět

Záchranáři to jsou borci do toho bych nešel :o

A tady máme jednu z Bregstatu přímo v akci.

Poučné video, je vidět, že ikdyž budeme najíždět kolmo na vlnu, tak když už toho bude příliš, tak se moře bude bránit. Mrazí z toho v zádech.

Zaujímalo by ma, ako sa kurtuje posádka záchranárskej lode, keď sa pokúša o toho eskymáka
Na vlnu sa nemá nabiehať úplne kolmo ale v trocha šikmo 45°. (p. ZAPA - Pravidla bezpečné plavby)

Taky jsem se ihned zarazi nad tím - i když budem najíždět na vnu kolmo ...... to vypadalo jako by to tak mělo být. Kdo to tak dělá, tak druhou nebo třetí vlnou si pěkně nabere. Ááá tak hlavně proto by měl být na lodích kyblík na vylévání vody...... Já vím, že to tak neni, trochu šprýmuju.

Až se mi tady někde svírá, když to vidím. Zdaleka ne takové, ale pořádné vlny nás chytly a donutily nouzově "parkovat" ve fjordu na prdítku 5,5 kW. To jsem  byl v Norsku poprvé. Přes kopce kolem nic nebylo vidět, najednou průvan fjordem a stáli jsme ve vlnách na místě s motorkem na plno. Tak tak jsme se dostali ke břehu. Prdel nám cvakala pětku drát.  Podle mne je trestuhodné půjčovat takováto plavidla na moře. 

Shodou okolností mne s jinou partou chytlo to samé na okružní jízdě kolem ostrova Murter v Chorvatsku. Na začátku jízdy krásné bezvětří, po hodince plavby piknik v zátočince. No a když jsme vyjeli ze zátočiny, nestačili jsme se divit. Byli jsme strachy zakousnutí do lavice a modlili se, abychom se nepřevrhli. Nejvíc stresující bylo, že kolem se válela po skalách spousta opalujících se nahých bab a my nemohli přirazit, to bysme přirazili asi naposledy, protože by nás to o ty skály rozmlátilo. Jeden nikdy neví, co Vás kde zaskočí ...

Dobrá loď se slušným motorem je základ.

Záchranářům kolikrát asi nic jiného nezbývá a hlavně vědí co si můžou dovolit.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!