Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 106 odpovědí. Do diskuze (37 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel marap a poslední změna proběhla před 6 roky a 9 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 91. až 105. (celkem z 107)
  • Autor
    shark
    Člen
    (486 odpovědí)

to janka,tohle rozhodne neprectu:-D

Ale mam to chapat tak ze v Norsku muze vzit dvoulety batole svoji rocni segru,nalozit ji na 8m lod,zamavat mame a tatovy a vyrazit na vylet?8-O

janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

Google prelozi!

v podstate je to tak 😉 ale nesmi odjet moc rychle!! 😀

jooo jiny kraj – jiny mrav

😀

sroubek282
    Účastník
    (6210 odpovědí)

shark napsal:

To Beda jak to je o ty ,,trafeny huse,,?

Vis ono to ze vezmes dite na lod bez vesty,na lod kterou jezdis pod plnym plynem….To je jedna vec.

Ale ze to pokladas za spravny…to je teprve PRUSER!

Kdysi jak si začínal psát,tak si zval lidi ať si zajedou zachytat za tebou,bylo toho plno tady,potom si se odmlčel,ale asi to bylo tím,že vás svoukl uragán-to mě velice mrzí a nikomu to nepřeju!!!!!!

Tak začni rači psát znova o rybách a je to…

Beďu zán osobně a je to supr kámoš,byly jsme spolu jak v Norsku,tak v hospodě,tak na výšlapu a vím moc dobře,když bude s děckama v Norsku a veme je na loď, jak sa bude chovat a jaká bezpečnostní opatření pro ty děcka udělá!!!!!

shark
    Člen
    (486 odpovědí)

to sroubek282 , rad ctu to co jsi ted napsal.

Bedu neznam osobne a nemam duvod domnivat se ze to neni skvelej chlap.

V podstate jsem to nemyslel osobne,spis vseobecne…

Taky jsem jasne napsal ze zapomenout se muze a rozhodne nechci soudit nekoho podle jedny fotky…

Spis ze mi zustava rozum stat nad prispevkamy typu

,,kolikrát jste vypadli z lodě? ,,

,,je normální z lodí NEVYPADÁVAT,,

nebo ,,Kde je psáno, že se s ním zrovna převrátí loď?,,

cela tahle debata neni o tom jestli decka ma lod nebo ne…ale o tom za jakyvh podminek.A pokud Beda napise ze vestu netreba(pritom on ji deckam da) tak nekdo jiny to muze vzit vazne…a na vestu se vyprdne.

Na vode se muze stat cokoli,a to nejen tvoji chybou…treba nekdo jinej neco provede.Je ohromnej rozdil medzi vetsi lodi (vic nez 10m) nebo tim co se tady probira…pritom je jedno jestli na mori nebo jezeru(v sladky vode se dokonce plave hur)

To mas jako kdyz napises ze obcas si sednes za volant ozralej,ale jen kdyz jedes po meste(na dalnici ozralej nejezdis) davas bacha…tak se preci nic nemuze stat8-O

Beda tady dal fotku kde ,,upiji za jizdy z lahve rumu,,

A kdyz jsem rek ,,neblbni,, tak rek ze to jen ve meste a ze jsem blb.Ostatni se do mne pustili ze to je blbost ze kdyz chlastaj tak se nic nemuze stat…ze davaji bacha…:-D

shark
    Člen
    (486 odpovědí)

to janka nemuzu tomu uverit,ale patrne budu muset:-D

Tyhle eskimaci jsou opravdu zajimavy narod:-)(jen v tom nejlepsim to myslim)

Radyn
    Účastník
    (600 odpovědí)

Mám dotaz, jestli se vztahuje vývozní limit ryb i na děti?může mít stejné množství jako dospělý?Děkuji.

Salmon
    Účastník
    (603 odpovědí)

Vývozní limit na dítě je určitě stejný, akorát se nevztahuje na dovoz cigaret a alkoholu 😉

Radyn
    Účastník
    (600 odpovědí)

Salmon napsal: Vývozní limit na dítě je určitě stejný, akorát se nevztahuje na dovoz cigaret a alkoholu

Dík za odpověď.myslel jsem si že to tak je.ten alkohol a cigarety nám byly jasné.

denis
    Člen
    (1 odpovědí)

dobrý deň ja mam 14 rokou a chcel bi som isť do nórska na rybolov môžem isť? mam všetko i rybárski preukaz.

sroubek282
    Účastník
    (6210 odpovědí)

Rybářský lístek nepotřebuješ.Tebe pustí rodiče a nebo máš partu,která by tě vzala sebou?Nenapsal jsi,jaké máš vybavení,víš trochu co Norsko obnáší?

Jiran
    Účastník
    (1990 odpovědí)

Denisi,to že chceš vyrazit na ryby do Norska je chválihodné, ale jak ti odpovídal kolega, není to tak jednoduché, jak si asi představuješ.

1) to, že ti je teprve 14 let není problém, ale problém je kdo za tebe bude zodpovídat, když by tě rodiče samotného pustili

2) rybářské vybavení je trošku odlišnější proti chytání bílých ryb ve sladkých vodách – i když si pruty i s navijákem, multiplikátorem můžeš u slušných CK v Norsku půjčit

3)oblečení je také odlišnější od tuzemského rybaření a kdyby si neměl plovoucí oblek, tak si ho také můžeš půjčit nebo i plovoucí vestu.

4) s ostatním vybavením ti určitě zkušení norští harcovníci rádi poradí – opět záleží se kterou CK by si se “rozhodl” vyrazit

5) dále musíš počítat i s jídlem a pitím na celou dobu – není to pionýrský tábor(pravidelná strava,)protože se budeš stravovat i na lodi

6) každá sranda něco stojí – zájezd do středního Norska tě vyjde minimálně na 20 tis.korun

7) hlavně se nevzdávej po přečtení mých řádků – ten zážitek rozhodně stojí za to a budeš se rád do Norska vracet až budeš starší

Držím ti palce při tvém rozhodnutí

:-):-):-)

sroubek282
    Účastník
    (6210 odpovědí)

to jsem právě klukovi nechtěl psát,kdo za něj bude zodpovídat,když mu je 14 let a rodiče by s ním nejeli…,ale bylo to první na co jsem myslel..

Hodně štěstí..

Jiran
    Účastník
    (1990 odpovědí)

Denisi, nelámej si hlavu, s tím, co jsem napsal. Domluv se s rodiči, když by s tebou nejeli oni sami a kontaktujete a poté navštivte CK. Věřím, že ti ze začátku rádi ve všem poradí. Je spousta rybářů, kteří se tě ujmou za předpokladu, že je budeš poslouchat na slovo, když by za tebe převzali zodpovědnost za tvé rodiče!

Neloví se na rybníku, ale i na otevřeném moři, kde se neukázněnost nevyplatí.

Každá parta si stanovuje podmínky, které si dopředu všichni domluví a po té je všichni členi bez rozdílu dodržují!

Hodně štěstí kluku 🙂

Vlkous
    Účastník
    (484 odpovědí)

denis napsal:

dobrý deň ja mam 14 rokou a chcel bi som isť do nórska na rybolov môžem isť? mam všetko i rybárski preukaz.

Ahoj,

samozřejmě, že do Norska jet můžeš.

Uchop to trošku jinak. Zúčastňuj se tady tý diskuze a tím dokaž, že opravdový zájem máš a že se třeba dokážeš postarat sám o sebe a nejsi nějaké rozmazlené dítě. Nemyslím to zle, jen na moři si nemůže každý dupnout a nemůže být po jeho za každou cenu, když je mu zima nebo se mu chce ” čůrat ” atd. atd.

A pak, – spoléhám na to, že dnes se každý školák učí anglicky a i ty angličtinou jistě vládneš na solidní úrovni – tu svojí výpravu do Norska můžeš třeba navléknout tak, že nabídneš svojí angličtinu některé výpravě, která v tom trošku brouzdá a s jazykem se potýká a ráda využije někoho, kdo by se dokázal na cestě a i v Norsku domluvit.

Jedna věta, že tam chceš jet, zatím nestačí. Napiš víc, zajímej se, ptej se na vše co se Norska týká. A věř tomu, že se tam dostaneš.

Stojí to za to a držím ti pěsti.

marap
    Účastník
    (31 odpovědí)

Letos jedem do Norska s dětmi.

Hledal jsem nějakou aktivitu cestou.  Na místě je to jasné, tam budou chytat.

Nemáte někdo nějaký tip?

Zatím jsem našel toto:

akvarium

akvarium

polarpark

flodvik

hunderfosen

verden

labyrint

moosegarden

falugruva

magalaupe

maihaugen

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 91. až 105. (celkem z 107)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...