docela jsem v soku,
bylo bi fajn kdyby neco napsal treba nejakej lekar...
Zejmena bych ocekaval znalosti od lidi ktery udajne maj neco jako papiry na lod...Predpokladal bych ze jisty zakladni ,,detaily,, by znat meli.
Je ohromnej rozdil medzi deckem co mu je 7 let a deckem 2 a min...
Je ohromnej rozdil medzi koupanim na nasvicene plazi(i v studene vode) a prevracenou lodi daleko od brehu!
Deti do dvou let maj velice spatnou termoregulaci,i ,,namoceni,, v studene vode je muze zabit...
Deti do 7mi let jsou na tom znacne lip...ale rozhodne ne dobre!
Tepla voda to je jina...ale co to je ,,tepla voda,,?
Neznam teploty v Norsku a verim ze v lete tam muze bejt relativne tepla voda...ale taky vim ze to bude spis na plazich.Na otevrenem mori vam jiste neuslo ze i v lete trafite na ,,arkticky proud,, kterej ma teploty znacne nizsi nez okoli...
Lidi naprosto nechapou rozdil medzi ditetem a dospelym...
Naprosto nechapou ze na mori rozhodne nejde o utonuti!
Osobne mam voci mori respekt a uctu(mam duvody i osobne skusenosti na to) a muzu jen doporucit ,,tatum,, malou diskusi s detskym lekarem na tuhle temu....
Tam kde dospelej prezije klidne ve vode dve hodiny dite do dvou let umre do MINUTY!Takove 7mi lete ma treba tech ninut 10....ale bude to pokazde stacit?!!!
Octnul se nekdo z tehle ,,tatu,, v studeny vode obliklej mimo lod?!!!
Nekdy to skuste v teplu vode jak je tezky neli nemozny se dostat na otevreny vode spatky do lodi!!!
Cesi jsou ,,proslaveni,, tim jak casto se topi ruzne po svete,drzej smutny rekordy v tatrach...a to jen kuli tomu ze radi podcenuji prirodu...tak prosim jestli chcete umirat ve veku kdyz uz mate nejake ,,motohodiny,, najete...tak OK ale svy deti nechte jeste zit!!!!
PS.videl nekdo z vas nekdy nejakyho ,,domorodce,, ze bi na malou lod vzal maly dite pri nizkych teplotach vody?!!!!