Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Děti a Norsko
- Toto téma obsahuje celkem 106 odpovědí. Do diskuze (37 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel marap a poslední změna proběhla před 6 roky a 9 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#34381 4.4.2012 v 22:46
ten proutek na dirky musim zkusit. jinak deti bereme asi od jejich peti let a vzdy averoya a okoli. letos vikna a nejstarsim detem je uz 14 takze v zemi zaslibene uz budou po devate. jezdime vzdy koncem srpna takze pocasi byva ok a kdyz nebere nic jineho tak maji vzdy makrely. jinak letos beru o mladsiho syna -bude mu dva a pul. jezdime jako kompletni rodina vcetne bab a rodicu. nekdo jenom na ryby a nekdo za turistikou
#34396 5.4.2012 v 6:58Vlkous napsal: Ursus –
Jeden tip na zabavení bych měl. Jak píše Janka – děti stále koukají z mola do vody co se tam hýbe atd. Bez vesty v okolí vody ani ránu.
😀 nejen děti….
#34737 8.4.2012 v 16:15Hlavně to neposílejte nikam na sociálku.Je to z Oksfjordu z Února 2010. mému mladému bylo tehdy 6 měsíců a kamarád tam měl jen o dva měsíce starší děcko. No a o dva měsíce později se naučil u Britti na Lopě chodit. Myslím, že děti to cestování snášejí lépe než dospělí a není v tom podle mě žádna odvaha risk atd.
#34740 8.4.2012 v 16:18Ještě tedy ta Loppa 2010 a dětský tábor….
#34741 8.4.2012 v 16:18Ještě tedy ta Loppa 2010 a dětský tábor….
#34742 8.4.2012 v 16:21#34743 8.4.2012 v 16:22Ingoi Sjohus 2011
#34744 8.4.2012 v 16:23#34746 8.4.2012 v 16:36muj nazor
cestovani ano
lod NE!
osobne bych takhle male deti na vodu vevzal,opravdu jde o zivot!
do dvou let neni vesta moc platna ani v mnohem teplejsi vode…
Pokud ma voda 10-15 stupnu(podle fotek mozna min)tak smrt nastava v prubehu vterin,nanejvis nekolika malo minut.
#34749 8.4.2012 v 17:05Myslím, že nejde o život. Nebereme je na ryby ale jednou dvakrát za pobyt vezmeme manželky,ženký a děti na cca 15 minutovou projíždku a jen když je pěkně bez vln a jen kousek od přístavu.Každý drží jedno dítě a pohodička.
#34752 8.4.2012 v 18:13to Ota,to zni rozumne.Podle prutu na lodi jsem myslel ze se jede na ryby;-),mala projizdka ,,kolem mola,, je myslim v pohode.
Jen jsem chtel upozornit na to ze ve studeny vode nezvladne maly dite termoregulaci.Tam kde prezije dospelej 2 hodiny,dite sotva 5 minut.Neutone ale umre podchlazenim,nebo kuli soku.
#34762 8.4.2012 v 20:52no to je otazka ako sa patri cez leto vidavam deti sotva sedem osem rokov ako sa na clnoch nori ich volaju joli prehanaju po vode.myslim ze je na kazdom ako usudi ci zobrat dieta na lod alebo nie pretoze pri najhorsom scenari dieta padne do vody je problem v tom ze dieta neznasa tak chladnu vodu ako dospeli jedinec, ako aj nema plavajuci oblek ktori nam dava v chladnej vode minuti navise ak neplitvame zbytocnim palenim energie ako je pohyb pod.Kedzie dieta padne do vody ma sok s toho je vo vode ako aj to ze je voda studena. Vela krat sa rozpravam s normi kolegami s prace o tom kedy vziat dieta na lod aj ked su vesti pre deti ktore by mali dieta drzat dieta vo vode tvarou hore teda by malo mat volne dych.cesty ,stale je tu problem studena voda.V lete to nie je az taky problem vzhladom na oblast kde sa chyta a teplou vody,ale ako mi bolo povedane aj na kurze vodcou plavidel ktori viedla skusena instruktorka,je to na zvazeni kazdeho z nas koho na lod zoberieme a ako s lodou pojdeme ,pretoze ten kto ma lod ma aj zodpovednost.nie len za lod ale aj za ludi ktorych ma na nej.a treba mysliet aj na to ze plav.oblek ma sice ce znacenie ale podla vyhlasky v norsku musi mat kazdy neplavec na lodi zachrannu vestu oblecenu a na kazdu osobu ako aj tu ktora ma plav. oblek musi byt na lodi zachranna vesta.nie vzdy to policajti toleruju.Takze myslite na to ze kazde dieta je ine jedno dokaze sediet a kukat do dalekohladu hodiny druhe moze po des.minutach povedat ze uz ho to nebavi a chce ist k mame a to v pripade ze ste na vode s partiou moze byt problem vracat sa do kempu 20 min vysadit dieta a spat na miesto kde ryby brali .takze je to na zvazeni kazdeho z nas .myslim ze naj je skusit si plavbu s dietatom aj ked na dakom jazere ,priehrade aby clovek vedel na com je a potom sa zariadit pretoze co raz skusim a na co sa pripravim a viacmenej uz ma v to neprekvapi.:-)
#34781 9.4.2012 v 8:00Ota napsal:
Myslím, že nejde o život. Nebereme je na ryby ale jednou dvakrát za pobyt vezmeme manželky,ženký a děti na cca 15 minutovou projíždku a jen když je pěkně bez vln a jen kousek od přístavu.Každý drží jedno dítě a pohodička.
Tak to je super ,že jste troufli Loppu a takhle v pohodě8-)
#34798 9.4.2012 v 14:03Já jezdím Na ryby od svých 18 let a posledních cca 8 let tak 4x do roka.(Je mě 38) A jelikož současnou přítelkiní jsem si našel před 7 lety a jezdila se mnou pravidelně a chytala tak to ani jiné vyůstění mít nemohlo. Odjed bez rodiny by nešlo a nebo by to bylo nefér a tohle byl trošku kompromis i když paní tím pádem skoro přestala chytat. Jedinný způsob jak mohla zase chytat bylo vzít jinou rodku z dětma tak aby se mohli ženský vystřídat z hlídáním……. Takhle jsem to vymyslel a jezdím dál. Hezké ne?? A všichni jsou nadšeni.
#34801 9.4.2012 v 15:19Ota napsal:
Já jezdím Na ryby od svých 18 let a posledních cca 8 let tak 4x do roka.(Je mě 38) A jelikož současnou přítelkiní jsem si našel před 7 lety a jezdila se mnou pravidelně a chytala tak to ani jiné vyůstění mít nemohlo. Odjed bez rodiny by nešlo a nebo by to bylo nefér a tohle byl trošku kompromis i když paní tím pádem skoro přestala chytat. Jedinný způsob jak mohla zase chytat bylo vzít jinou rodku z dětma tak aby se mohli ženský vystřídat z hlídáním……. Takhle jsem to vymyslel a jezdím dál. Hezké ne?? A všichni jsou nadšeni.
Ahoj Oto, to má tak někdo štěstí, že s tebou jezdí žena na ryby. Já tu mojí přemlouvám skoro 12 let a pořád ji sem nedostanu:-E
Poraď mi nějakou dobrou taktiku jak ji nalákat do Norska?:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Děti a Norsko