Hasvik, NO
temperature icon -5°C
sněžení
Trondheim, NO
temperature icon 1°C
sněžení
Oslo, NO
temperature icon 5°C
jasno
Bergen, NO
temperature icon 6°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 29°C
skoro jasno

delfíni a tuleni v Norsku

Při rybolovu kolem nás často kroužil delfín,zajímalo by mě o jaký druh se jedná ,jestli je lepší změnit místo lovu a stejně tak i při objevení

tuleně.

Odpovědět

To pilous:CHytam na běžné vybavení,podseklé mladě tuleně,nebo delfína navidím jako nareálnou věc,od toho je to diskuze,a rád si přečtu odbornou odpověd?

To bulik:Omlouvam se vypadlo mě tam slovo chraněný.

Myslím, že "zapřažení" kytovce nikomu z nás nehrozí. Na naše nástrahy neberou to za prvé. Za druhé mě vyprávěl jeden kolega, že asi před 13ti lety měli to štěstí, že nazrazili na kytovce, dle jejich vyjádření to byli vorvani. Dostali se k nim na dohoz a zkoušeli malé pikry. Pokožka kytovců vůbec na zasek neragovala, což je nepochybné jak je tlustá. Rovněž tak vorvani ani necítili že na ně něco dopadlo. Mrzí mě, že jsem u toho nebyl, protože jsem v ta místa (asi 200 km severně od Trondheimu) přijel týden po nich. Musela to být krásná podívaná. Přeji sobě a všem Vám norkům zhlédnout takové představení s dokumentací.

S kosatkami jsme se setali ve vyústění fjordu do moře v lokalitě Zanzibar. Chytali jsme bohužel na druhou stranu,tak jsme je uviděli až na poslední chvíli na pokřik kolegů"Jedou vám tam žraloci". Dvoumetrové hřbetní ploutve skupiny sedmi kosatek ve vzdálenosti asi 15 metrů od naší laminátky v nás způsobily menší šok(což kdyby se chtěly jenom podrbat),takže než jsme se vzpamatovali a vydolovali z kapes a igelitových pytlíků foťáky,byly už dost daleko.Fotky nejsou kvalitní-houpající se loď,třesoucí se ruce-ale pokusím se je sem dát. Ahoj Jonáš.

Omlouvám se,moc se mi to nedaří. Jonas.

Výborně Jonas - archivy se otevírají. Také mě mrzí když se foto nepovede, ale podmínky při kterých se fotí na moři a bez stativu s transfokací nás limitují. Nicméně je to pěkný dokument. Komu se to podaří, že má příležitost kosatky potkat.

to Jonas:Viděl jsem to taky, a kdo napíše že to v něm ani trochu navzbouří pocity,at strachu,nebo respektu,tak lže.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Ahoj, sháníme 6-tého do naší...
Dnes je neskutečný den, za hodinku...
V Kvanvaeru na Hitře sekají teď...
Sim napsal: Dnes vyrazil...
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mpF1SY-QVm8?si=bZ0Sm2P3hgTU58p_" title="YouTube video...
Když už jsme u této výroby...
Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!