Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Dáváte šokovku?

• Toto téma obsahuje celkem 41 odpovědí. Do diskuze (13 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Fish a poslední změna proběhla před 8 roky a 3 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 31. až 42. (celkem z 42)
  • Autor
    Duke
    Správce
    (1401 odpovědí)

Možná sem se špatně vyjádřil ve smyslu korálku, asi myslíme to stejný, prostě gumovou kuličku (já mám fluo zelenou). Nejdnou jsem v přístavu sklidil posměch od zrovna přítomných rybářů, že sem amatér, začátečník atd. Naštěstí jsem v Norsku většinou inkognito a skoro nikdo neví, že tam zrovna “Duke”. Jenže já jsem jen prostý člověk od klávesnice, takže ode mě nejde očekávat výsledky jako od bráchy. Jednou se mě podařilo zlomit pilkrovací prut při zdolávání, ale brácha mě to nevěří… Pořád mele něco o mrtvým úhlu a vázce. 😀

Candat – Rosťa
    Účastník
    (199 odpovědí)

No tak to já právě taky dal takovou tu fluo, ale byla trochu tvrdší než guma, v prstech se dala zmáčnout, ale byla tvrdší, teď už vím, že je lepší guma (kulička).

Duke
    Správce
    (1401 odpovědí)

Nechci nějak umravňovat, ale tady už jsme sešli z cesty, jakože z tématu. Poď pokecat do volnýho pokecu, tam se můžem bavit o čemkoliv 😉 A poznámka pod čarou, mrtvej úhel to nebyl, byla tam ryba!

honzak
    Účastník
    (2585 odpovědí)

Ja davam gum.kulicku v prumeru cca 0.5 cm co pouzivaji kaprari. Kupuji ji vzdy v kaprarskem koutku, ale k cemu to pouzivaji kaprari nevim. 😅😅 . Jinak Duke myslim ze Michal zlomil taky pruty jen to nerika 😅😅😅😅😅😅

Candat – Rosťa
    Účastník
    (199 odpovědí)

Honzo nejsem kaprař, ale používám menší průměr u feederu a to proto aby mi krmítko neneráželo do uzlíku pod ním. (při použití průběžné montáže). Při použití na moři je to zase opačně, je to nad obratlíkem a chrání to očko. Taky dávám průměr 0,5 cm.

blesk
    Účastník
    (92 odpovědí)

Konečně podnětný téma. Všechny tři strany sem si chutí pročetl. Já dávám na pilkrování klasicky na konec šňůry 0,80mm silon Platil (zkoušl sem i jiný, ale s tímto je fakt příjemná práce). A na vláčku, jelikož vláčím na max 30m nedávám nic, vláčím čistě na pletenku. 😉

Jen víc těchto témat. Je tady sice archiv za x let, ale kdo to má pročítat? Úplně mě vyhovuje a příjde mě super, že se založí nové téma třeba Pilkrování 2016 a jede se od znovu. Kdo chce ať si pročítá starý. Všechno se neustále vyvijí a mě se nechce číst věci který už dneska nejsou úplně pravda. Tad yby taky mohl adamin přida letopočet do názvu, ať je v tom jasno.

Candat – Rosťa
    Účastník
    (199 odpovědí)

Pokud se bavíme o vláčce na 30 metrech tak nedávám nic a chytám pouze na pletenku. V případě, kdy mám pocit, že ryby nějak nespolupracují, tak vyměním rovnou za silon, nebo použiju na pletenku návazec ze silonu (šokovku), ale do max. délky prutu – to proto, abych pak nějak nelaboroval, jak dostat rybu do lodi (na břeh), gumovou kuličku pak použiji menšího průměru (přiměřenou tloušťce silonu).

sandokan
    Účastník
    (171 odpovědí)

Já chytám jen na vláčku a používám silon 0,28mm, takže šokovku nepoužívám vůbec. Nevadí mě ani průtažnost při záseku, prostě tu rybu po zdolání vyrvu ven. A myslím, že záběrů mám víc, než borci s pletenkou. 🙂

Duke
    Správce
    (1401 odpovědí)

Konečně podnětný téma. Všechny tři strany sem si chutí pročetl. Já dávám na pilkrování klasicky na konec šňůry 0,80mm silon Platil (zkoušl sem i jiný, ale s tímto je fakt příjemná práce). A na vláčku, jelikož vláčím na max 30m nedávám nic, vláčím čistě na pletenku. 😉 Jen víc těchto témat. Je tady sice archiv za x let, ale kdo to má pročítat? Úplně mě vyhovuje a příjde mě super, že se založí nové téma třeba Pilkrování 2016 a jede se od znovu. Kdo chce ať si pročítá starý. Všechno se neustále vyvijí a mě se nechce číst věci který už dneska nejsou úplně pravda. Tad yby taky mohl adamin přida letopočet do názvu, ať je v tom jasno.

Dobrá připomínka, do názvu přidáno 2016. 😉

sandokan
    Účastník
    (171 odpovědí)

Zkoušel někdo nanofil? Mám ho na vláčku u nás na dravce. Má to cenu zkoušet v Norsku, nebo je to úplná blbost?

bestik
    Účastník
    (297 odpovědí)

Zkoušel někdo nanofil? Mám ho na vláčku u nás na dravce. Má to cenu zkoušet v Norsku, nebo je to úplná blbost?

Pouzivam na sladke i slane vode bezne. Funguje absolutne bez problemu.

Fish
    Účastník
    (311 odpovědí)

Nanofil není na moře to pravé. Pokud nechceš průtažnost, tak si tam dej pletenku.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 31. až 42. (celkem z 42)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Dáváte šokovku?

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...