Hasvik, NO
temperature icon 9°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 8°C
slabý déšť
Oslo, NO
temperature icon 10°C
déšť
Bergen, NO
temperature icon 7°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno

Daiwa Leobritz 500MM – procházení menu, optimální nastavení v praxi

Přestože mám návod v češtině, potřeboval bych pár věcí objasnit polopaticky. Schéma menu je anglicky, takže vím jak se dostat do nastavování a že se mění páčkou pro změnu rychlosti. První pozice je označena písmenem C a dají se jí měnit šablony automatického pilkrování - tady tím se zatím zřejmě zajímat nebudu....

Odpovědět

To Jimmi - asi máš naviják koupený někde venku. Pochopil jsem správně,že máš návod také v angličtině a údaje na obrazovce nejsou "rozsypaným čajem"?

Já myslím,že čaj na display má JIMMI taky. Jen manuál překládali někde jinde.

[citace]Jonas napsal:

To Jimmi - asi máš naviják koupený někde venku. Pochopil jsem správně,že máš návod také v angličtině a údaje na obrazovce nejsou "rozsypaným čajem"?[/citace]

- ne, naviják mám koupený od Michala, český návod který mi poslal meilem je (řekl bych) částečný překlad z anglického návodu -(máš možnost výběru jazyka) který jsem dostal v orginálu na disketě, takže jsi to správně nepochopil...:-D

Vrchní obrázek je právě z orginální diskety, spodní je již z českého manuálu......(na displeji mám ,,rozsypaný čaj,,...:-P..)

- to mikr - takže ten ,,chumming timer,, za pozicí odvíjení šňůry je ,,tachometr,, - je tam možnost jeho vynulování ? Co udávají horní a spodní číslice a v jakých jednotkách ?

Chumming timer je to časování o kterem nevim co se tam nastavuje. Tachometr je fishing record. Horní lajna je vytažená šňůra v km. Dolní lajna je doba lovu v hodinách. Nulovat to jde.

To Jimmi - kupoval jsem ho také u Michala,ale originál návod,jak píšeš,jsem nedostal a ani jsem o něm dosud nevěděl. Proto ta mýlka.

Ještě se vrátím k tomu chumming timeru(časovači)Dle manuálu by po ulynutí nastaveného času mělo dojít k aut. vytažení nástrahy. Několikrát jsem nastavil různý čas, ale nikdy to nespustilo. Asi je někde něco jinak.

mikr- že by udělali soudruzi z EN-DÉ-ER někde chybu ??? :-D:-D:-D

Zatím se mi to jeví asi tak, že je pro mě využitelná akorát fce. nastavení rychlosti při krátkém pilkru a vypnutí motorku při odvíjení šňůry. Zbytek budu zřejmě statečně ignorovat...:-P (ale vůbec není naškodu znát systém toho nastavování)

Takže ještě jednou k Leobritzu- zkoušeli jste přesnost navijáku? Já ano a zjistil jsem drobný rozdíl. Standardně jsem navinul 300m 0,32/51kg a po změření odvinu na 20m proměřoval 0,6m do mínusu. Zřejmě rozdíl průměru šňůry. Tak jsem bádal jak to vyřešit. Prvně jsem přidal délku navinu na display po navinutí. Bylo to lepší, ale zas na druhou stranu +50cm. Lze měnit pouze po 10m.

Tak jsem na to šel jinak. Při navinutí první číslo na display je počet otáček pro navinutí 300m. To je potřeba si zapamatovat. Dokončit návin a proměřit přesnost. V případě rozdílu do- je potřeba počet otáček snížit a opačně. Změnu otáček lze provést simulovaným návinem již s plnou cívkou. Takto jsem to srovnal na pár cm. Na druhou stranu to je asi blbost, protože je stejně drift ,šňůra má průtah apod. Ale je to teprve za 45 tak neni do čeho.:-)

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Červnová soutěž o Daiwa Sealine v hodnotě 3 950 Kč!

VYHRAJ multiplikátor Daiwa Sealine 30 LWLA! – zapoj se do soutěže ještě dnes!