Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Cormoran Corboss 640, VS Corboss 810, dále Cormoran HDC versus Deep Power
- Toto téma obsahuje celkem 11 odpovědí. Do diskuze (7 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Lucky38 a poslední změna proběhla před 6 roky a 8 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#292923 12.3.2018 v 15:09
Ahoj, řeším nákup nějakého vybavení, pojedou s námi nováčci, tak něco co budu mít na půjčení, resp co pak budu moci používat i já jako záložní nebo lehčí výbavu když nebudu chtít tahat těžkou elektriku…
1) Máte někdo prosím reálnou zkušenost s rozdíly mezi Corboss 640, případně 640 II. (vypadá lépe, ta páčka pod prutem je zjevně z méně “lámavého” plastu vs. Corboss 810 který byl novější ale záhy se přestal vyrábět… Proč..? Máte jej někdo osahaný..?? Je lehčí (trošku se bojím tedy použitých materiálů aby byl robustní)…. Oba dva se dají sehnat na webshopech v DE za velice pohodovou cenu, oproti původním prodejním… Tedy, jako alternativa, levný multík na pravou ruku s počítadlem ideál.. jen abych si tou 810 nezadělal na větší problémy než původní 640, resp 640 II… Případně, máte někdo Okumu Cold Water (tuším 303) ?? jek chodí a jak chodí “po letech”…? a je počítadlo v m nebo v jiných jednotkách…???
2) máte ozkoušený rozdíl mezi pruty Cormoran HDC a Cormoran Deep Power..? Já pochopil že Deep je asi carbon a HDC je kompozit ze skla + carbon… tedy, možná bude odolnější horšímu zacházení… mají moc hezké inline za supr ceny… Máte je někdo ozkoušené..? Mohl by se někdo podělit se zkušenostmi..??
Děkuji a ať koušou… 🙂
Mára
#292927 12.3.2018 v 20:02Ahoj,
s Corboss zkušenosti nemám, ale mám skušenosti s navijáky Cormoran. Jeden jsem měl já a několik kolegové. Jsou to sr.čky které nic nevydrží. A to mluvím o cenách nad 1500,- Kč.
Myslím, že i navijáky z Lídlu vydrží víc. Většinou první den chytání šly do kopru. Jestli chceš levný multík, který budeš mít případně jako náhradní, tak si kup použitý Penn Senátor 112, 113, nebo 114. Pravděpodobně tě přežije.
- Odpověď byla upravena před 6 roky a 8 měsíci uživatelem zdeneko.
#292930 12.3.2018 v 20:14Musím souhlasit s tím, že navijáky Corboss nepatří k odolným. Kdysi jsem si pořídil já i moji kolegové Corboss 610, neboť mne lákalo zavěšení pod prutem a klička na levou ruku. S navijákem jsem osobně neměl problém, ale mí dva kolegové u něj ulomili držák. To je asi hlavní důvod proč se přestal vyrábět a je to možné vidět na videu https://www.youtube.com/watch?v=XikMBJtOUnc. Nelichotivě se o něm vyjadřují i Němci viz https://www.blinker.de/forum/viewtopic.php?t=24716 nebo http://www.wallerforum.com/waller/thread.php?postid=295628. Odolný naviják bohužel nelze pořídit za cenu cca. 100 EUR.
#292932 12.3.2018 v 20:42Cormoran multíky nebrat, je to marný 🙂 Kdysi mi také odpadl z prutu, ulomil se, reklamováno spolu s nefunkčí brzdou a dalšími věcmi. Z levnějších multíků s pákovkou mohu doporučit Okuma Soltera, kvalita zpracování je úplně jinde.
#292944 12.3.2018 v 21:54Ahoj přátelé ,mám dotaz – mohu nabíjet gelovou baterii k multíku normální auto nabíječkou.Já to nevim.
#292951 13.3.2018 v 9:09Musím souhlasit s tím, že navijáky Corboss nepatří k odolným. Kdysi jsem si pořídil já i moji kolegové Corboss 610, neboť mne lákalo zavěšení pod prutem a klička na levou ruku. S navijákem jsem osobně neměl problém, ale mí dva kolegové u něj ulomili držák. To je asi hlavní důvod proč se přestal vyrábět a je to možné vidět na videu https://www.youtube.com/watch?v=XikMBJtOUnc. Nelichotivě se o něm vyjadřují i Němci viz https://www.blinker.de/forum/viewtopic.php?t=24716 nebo http://www.wallerforum.com/waller/thread.php?postid=295628. Odolný naviják bohužel nelze pořídit za cenu cca. 100 EUR.
Díky za názor… Je mi jasné že to není žádná “špička” ale známí ho měli (2 ks ) a do vykradení garáže jim vyfrželi mnoho Norských výprav..:-) Jinak pochhopitšlně vím že má tendenci praskat ale proto se ptám, na rozdíl mezi 640 LLCII (je vidět v reálu že úchyt prutu je “vyvložkován ” kovem, včera jsem ten naviják měl v ruce) a také, jaký je rozdíl s tou 810… ten jsem v ruce neměl.. Taktéž, co se týká ceny, jsou to výprodeje, jinak, krámská cena, i tady v ČR když jej mají je okolo 4000… Jinak, já se musím Cormoranu zastat, mám od nich 3 navijáky.. 1x nějaký malý na plavačku, ten asi posuzovat nebudu.. Ale mám 2x Chronos 11Pif, pravda, před asi 10 lety stály přes 3000/ks.. 90 % (i skříň) lehká hlijíníková slitina, jezdí semnou 2x ročně do Norska, vláčím na ně na “lehkou” vláčku (40-80g) a nejeví jakýkoli náznak “únavy” jen povechová úprava z kliček oprýskala, takže jsou hnusně hliníkové…:-) ale mechanicky drží.. ale pravda, byla to jedna z nejvyšších řad od Cormoranu…
#292952 13.3.2018 v 9:29Jinak děkuji za názory, budu ještě zvažovat… Pokud někdo máte zkušenost s tou 810 prosím o info, stejně, jako s pruty Cormoran HDC případně Deep power…
Jiank ta doporučovaná Okuma Soltera vypadá jako velice hezký naviják ale bohužel nesplňuje ani jeden z aspektů které chci a to: levá ruka, počítadlo, přijatelná cena (není to na moje hlavní chytání tam mám Dendou Maru, je to vysloveně na půjčování pro nováčky a pro mne případně na lehčí pilkrování když nechci tahat elektriku)…:-) Proto také nepadá do úvahy ten Senator, chci tam řadič. Mám dva blbuvzdorné multíky bez řadiče ale nováček nedávajíc pozor na řazení palcem vždy udělá bouli na návinu, pak spadne závit, zamotá se pletenka… je to peklo… tedy pro nováčky vhodnější řadič, když se nechce řezat šňůra….:-)
#292953 13.3.2018 v 11:54Zkus Penn Commander 30 LW, budeš spokojenej.
<h1></h1>
.#292954 13.3.2018 v 12:38Pokud jde o multik pod prut,já osobně doporučím Big Cat Mega Lifter,jestli se jedná o střední Norsko,je naprosto dostačující,sice je dražší než Corboss,ale kvalita je někde úplně jinde,zatím teda😉
#292955 13.3.2018 v 12:40I když je to taky Cormoran😀
#292968 13.3.2018 v 14:44Big Cat Mega Lifter
AHoj, to je ale přeci úplně ten samý naviják jako Corboss 810, jenom bez počítadla…? Nebo v čem se domníváš že je kvalita někde “zcela jinde”….?? Domníváš se že tam budou jiné vnitřnosti, jiné materiály..?? V podstatě jsou to navijáky ze stejné formy, ve stejné cenové kategorii (ta 810 je ve výprodeji, proto ji dávají za 70E, stála také okolo 4.000 když se prodávala…) pokud se dobře pamatuji… 🙂
#292969 13.3.2018 v 17:41Tak teď abych se přiznal,jsi mě dostal😀Díval jsem se na net a ani nevěděl,že něco podobného je taky k mání,asi jsem si ho nevsiml,kdyz jsem ten Lifter kupoval nebo třeba ještě tehdy nebyl, nevím.Já jsem měl tehdy ještě 510,i při pravidelném čištění od soli a údržbě,odešel tak,že když to řeknu zjednodušeně,celý pajšl sežrala rez,trochu jsem to nechápal😀Lifter se mi oproti němu zda kvalitněji zpracovaný, masivnější prvky,jsem s ním spokojený, zatím 😉Kdybych ji chtěl,mám dávno elektriku,ale rád si tu rybu urvu sám a to s multikem se závěsem pod prut😀
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Cormoran Corboss 640, VS Corboss 810, dále Cormoran HDC versus Deep Power