Hasvik, NO
temperature icon -7°C
mírné sněžení
Trondheim, NO
temperature icon -0°C
mírné sněžení
Oslo, NO
temperature icon -4°C
polojasno
Bergen, NO
temperature icon 2°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 28°C
skoro jasno

Co nás tolik láká do Norska?

Rybolov v Norsku? Příroda v Norsku? Moře v Norsku? Téměř neomezený pohyb po souši i moři? Zeměpisná dostupnost Norska? Poměrně slušná finanční dostupnost?

Rybařit na moři se dá i jinde než jen v Norsku. Příroda je pěkná i jinde a k moři máme jinam i blíž. Finančně je pobyt v Norsku srovnatelný jako koupací dovolené v tradičních destinacích. Jen někdo dá přednost All inclusive na jedné straně a na druhé vlastnímu vaření např. z absolutně čerstvých ryb a k tomu ve stejné a za stejnou cenu, mít pronajatý rybářský člun a vyjíždět skoro kam a kdy se mi zachce. V Norsku jako u teplých moří si můžeme navíc zaplatit fakultativní výlet. Ten v Norsku je kutr s kapitánem. Ten v Norsku bude doplněný úžasnými scenériemi a možností nevšednho rybolovu.

Které Sirény nás tam tolik lákají? Co nám nedá spát a musíme se tam stále vracet?

Co já vím, tak tohle postižení nemají jen výhradně rybařící turisté.

Pro mě by rybaření v Norsku, bez té úžasné přírody, bez možnosti rybolovu z lodi mnou řízené, bez tý svobody ve svobodné přírodě nebylo tím čím je.

Norsko je pro mě balzám pro oči i duši. Cítím pokoru k té rozervané, krásné přírodě.

Možnost rybolovu v Norsku je pro mě třešnička na dortu.

Stále s díky vzpomínám na ten den, kdy se můj otec rozhodl jet na ryby do Norska a mě vzal sebou.

Už zase se tam strašně moc těším. Těším se jako malé dítě na vánoce.

Jen těch krásně ozdobených stromků a báječných dárků je v Norsku o mnoho víc.

Odpovědět

Paní Vlasto,naprosto jste vystihla a popsala pocity jaké mám i já co se týče Norska,i půlroční potíže s krční páteří,kdy už si lékaři nevěděli rady,jsem nakonec léčila odjezdem do Norska a podařilo se,zpět jsem se vrátila naprosto o.k. Miluji Norsko a rybaření.

Mluvíte mi tady všichni z duše, ale je tu pro mně jedna stresující věc a to když se zamyslím kolikrát ještě budu mít možnost se tam podívat,protože pokud budu moct aspoň do dvaasedmdesátky tak už jenom dvacetkrát.Já tam snad i umřu.

To RK

:-D:-D:-D

Tak to náš kolega Karel ide tentokrát naposledy:-|

Ale nebude to tak zlé, pretože mi už potvrdil aj budúci rok :-D

to RK,

co to povídáš, jezděj i starší /tedy i po těch tvých 52+20/, ale máš pravdu, umřít tam by nebylo špatné. Teda pro Tebe, příbuzní by mohli mít jiný názor

To Rk tak tam jezdi dvakrat rocne a pojedes jeste čtyřicetkrat cau

Pro mne znamená Norsko absolutní volnost,svobodu,krásnou přírodu,

neomezené rybaření,únik od starostí a problémů běžného života .

Závidím jeho obyvatelům klid a pohodu a to že můžete věci nechat kde

se vám líbí a znovu je tam naleznete.Norsko je pro mne balzám na duši

a relax největší.

Norsko, Norsko..........

Člověk si tam nabije baterky a z rybářských zážitků pak žije celý rok, když to u nás u vody mnohdy nejde.....

Je pravda, že se sotva vrátíš a už zase myslíš na.......Norsko.... až tam znovu budeš.....

:-P

to RK, to je i můj případ. Bohužel do tý 72, při cestách 2x ročně, to stihnu už jen 34x.

Proto od letošního roku začínám jezdit 2x za rok.:-D

Hoši, díky za rady, kdybych mohl, jezdil bych tam třeba každý měsíc, ale zatím jsem závislý na dovolené i když letos jsem ušetřil loňskou, tak jedu taky dvakrát. No a po té 60? kdo ví, třeba bude víc času.

Do Norska musím i kdyby na chleba nebylo.:-P

Od té doby co jsem dostal Norsko k 50 narozeninám jsem úplně zanevřel na jižní válení pod slunečníkem. A kromě zážitků při rybolovu jsem si pokaždé připomněl a připomínám krásné časy vandrů v šedesátých letech na Šumavě a dobrou partu.Ty výlety nejsou jenom o rybách.

Zdravím mořští vlci,

ono je to u mě jednoznačné, než jet k moři na jih a plácat se na pláži, bez cíle bloumat uličkami a přemýšlet, co ta moje stará zase bude chtít koupit, raději na ryby, ať již kamkoliv, hlavně zažít tu svobodu a radost,když mám na prutu pěknou tresku a nikdo mi do toho nekecá.

Ještě bych se rozkecal víc, ale věřím, že tohle jako důvod stačí.

Souhlasím s názory o jižních dovolených pod slunečníkem a bez cile utácet čas....

Když na to přijde, opálím se při rybolovu nejlépe......."Sedím v loďce ...... a je mi dobře".....

:-P

Do Norska mě láká možnost úlovku. Člověk neví, co chytí. Jak velikost, tak váha. Ale je to i relax, aktivní odpočinek a hromada legrace.

to sven:přesně tak

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mpF1SY-QVm8?si=bZ0Sm2P3hgTU58p_" title="YouTube video...
Sim napsal: Dnes vyrazil nás delegát...
Když už jsme u této výroby...
Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!