Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Circle hook
- Toto téma obsahuje celkem 12 odpovědí. Do diskuze (9 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel lacoh a poslední změna proběhla před 10 roky a 10 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#4872 29.12.2013 v 10:13
Ahoj všichni, máte někdo nějakou zkušenost s chytáním na circle hook?
Je v tom až takový rozdíl o proti normálnímu jednoháčku?8-)8-)8-)
#76823 29.12.2013 v 13:07Domorodci na Senje ho používají se skoro celou makrelou na Long line na halibuty. Viděl jsem a tiše záviděl 😀
#76840 29.12.2013 v 19:45PEN napsal:
Domorodci na Senje ho používají se skoro celou makrelou na Long line na halibuty. Viděl jsem a tiše záviděl
Takže to funguje?
#76841 29.12.2013 v 20:09Pokud jsem dobře viděl a dobře pomáhal nakládat na vozík tak ano. Někde mám jeden vzorek, takže ho nafotim a nakreslim jak tam tu makrelu dával.
#76847 29.12.2013 v 21:09Bacha s tímto háčkem se nezasekává, musí se nechat ryba delší dobu na háčku a potom jí spíš tahem nechat zabodnout háček, neni to z mjí zkušenosti, tet jse dočetl vánoční dárek od Rainera Korna Norsko XXL, je o tom celá kapitola … používá to na halibuty a mníky.
Budu si je taky kupovat na montáže na mňouka a halíka a ty dělat! Podle vzorů z knížky, je to dvounávazcový systém pro lov na přírodní nástrahu.
#76850 29.12.2013 v 21:202Kapitan Lipanek. Svatá pravda. Bez záseku. Ty LongLine tam leží třeba týden. A dle tvaru háčku to ani nejde. Trochu mi připomíná kdysi zakazovaný PigTeil na kapra od Partridge :-S
#76857 29.12.2013 v 22:56Ono obecně circle hooks jsou kapitola sama o sobě . Kdysi jsem to tu taky řešil a někdo mi psal , že by nástraha měla být tak , aby háček byl volný a měl dostatek pohybu . Já jsem kdysi měl na kočky od Rainera Korna chobotnici , kde byla taky dvojitá montáž a pýchal jsem to normálně do kelerů a fungovalo to . Ale , že bych v tom viděl řekněme o 100 % větší účinost , neřekl bych . Spíš si myslím , že rybář který je vyzkouší , bude ze začátku dost ryb ztrácet , ale toď můj názor a zkušenost . Zkusit se má všechno 😎
#76862 30.12.2013 v 7:38PEN napsal:
Pokud jsem dobře viděl a dobře pomáhal nakládat na vozík tak ano. Někde mám jeden vzorek, takže ho nafotim a nakreslim jak tam tu makrelu dával.
Super foto by taky bodlo
#76863 30.12.2013 v 9:13Jendo najdi si vlákno o lovu halibutů ze břehu (nepamatuju si přesně název) ale zpovídal jsem českého kolegu, který v oblasti okolo Bodo loví halibuty, tyhle háčky zkusil a už je nechce ani vidět. Ano musí se s nimi umět zacházet, ale podle mě je to nesmysl za účelem tahání peněz z kapes sportovních rybářů, kterým to nepatří do ruk.
#76871 30.12.2013 v 14:03northwolf napsal:
Jendo najdi si vlákno o lovu halibutů ze břehu (nepamatuju si přesně název) ale zpovídal jsem českého kolegu, který v oblasti okolo Bodo loví halibuty, tyhle háčky zkusil a už je nechce ani vidět. Ano musí se s nimi umět zacházet, ale podle mě je to nesmysl za účelem tahání peněz z kapes sportovních rybářů, kterým to nepatří do ruk.
s tým súhlasím, na udicu sa s tým ťažko chytá, kedže je gulatý, ja ich mám 100 na šnúre, a fungujú perfektne, ale, nahodím, a 3-5 dní to idem vytiahnuť, a stalo sa mi že ten háčik mal halibut aj dva-tri krát prešitý cez papulu 🙂 😀
#76947 1.1.2014 v 8:39To nema se sportovnim rybolovem co delat-muj nazor.
#76948 1.1.2014 v 10:09Jak píše Roman,drobátko divná rybařina,nebo snad ani rybařina ne.:-x:-x
#76984 1.1.2014 v 20:47Ja osobne som presvedčený, že hlavným poslaním circle hooh nie je zvýšenie účinnosti pri záseku, ale ochrana púšťaných, hlavne podmierečných rýb. 80 – 90% chytených rýb je zaháknutých za okraj papule, takže odháknuté a pustené ryby majú väčšiu šancu na prežitie. Z tohoto pohľadu sa považujú za humánnejšie ako klasické tvary háčkov. Ja osobne ich už roky používam na lov sumcov a zubáčov a mám s nimi dobré skúsenosti. Zaseknuté zubáče pri love na plavák aj sumce pri love na bójku sú skoro vždy v kútiku papule a niekedy je problém ich vytiahnuť aj s peanom. Moja skúsenosť s ich používaním je taká, že jemnejšie záseky sú účinnejšie, ako razantné.
Kto má zájem môže si pozrieť spôsoby viazania a nejaké štatistiky na nasledovnej adrese: http://www.fishing.sh/htmfiles/hookreports/tyingvssnelling.html
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Circle hook