Co se týče polaků, tak se jim snažím věnovat v nepříznivém počasí - pokud se nedá vyjet na moře, nebo v podvečerních hodinách. Samozřejmě, že se mi několikrát poštěstilo polaka chytit i na moři, ale tam jsem se jim zatím nikdy nevěnoval. Pro mě je balzám na duši je pokoušet ze břehu na ultralehké nářadí. Jako nástrahu jsem používal twistery a rypery o délce do 12 cm většinou v průhledné nebo světle modré barvě s červenou hlavičkou a pomalým stahováním pletenky. V poslední době jsem vyzkoušel asi 10 různých woblerů od Rapaly - ani šupina. Jediné co opravdu doporučím jsou popy od Rapaly. Na ty šli úžasně makrely - doufám že to nazývám správně - jde o tu plovoucí potvoru, která při popotahování udělá skok do vody a krásně šplouchne, potom ho nechám chvilku na hladině a pak zase akce. To je vskutku zážitek. Prudký útok na plovoucího Woblera z hlubiny rychlím torpédem, nástraha cca 0,5 - 1m nad hladinu a potom na ultralehkém nářadí rychlá makrela namá chybu. Ale co se mi kromě twisterů, nebo ryperů osvědčilo, jsou velké rotačky od Mepsu - barva lopatky modrá se stříbrnými tečkami. Nahodit, počkat až třypka dopadne na dno (cca 1 cigareta) a potom opravdu pomalu přitahovat. Pokud přijde záběr, je to obrovská rána do prutu a potom krásná zábava.
2rastoSE - ježíšek mi nadělil úplně stejný model RoyBaitsu jako máš na výše uvedené na fotce. Popiš prosím techniku lovu s touto nástrahou. Díky
2Honza Dufek - koukal jsem na tvůj e-shop a moc se mi líbí gumáci a hlavičky. Jelikož si ale vše co kupuji nejdříve raději osahám, chtěl bych se zeptat, zda na adrese uvedené na webu máš i kamennou prodejnu, nebo jestli osobní nákup se s tebou musí domluvit dopředu. Díky. PS - do srpna je čas