Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Chytání ze břehu, ostrov Engeloya

• Toto téma obsahuje celkem 2 odpovědi. Do diskuze (2 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Skru a poslední změna proběhla před 5 roky.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (celkem z 3)
  • Autor
    Skru
    Účastník
    (1 odpovědí)

Dobrý den,

v řijnu letošního roku máme v plánu jet na ostrov Engeloya, na loď se dostanu maximálně na jeden den, tak přemýšlím nad chytáním ze břehu.

Jak na přívlač, tak i na položenou na maso, němel by někdo nějaké rady, jaké nástrahy, místa a tak podobně?

Předem Všem děkuji za každou radu, nebo info 🙂

Skrutek

Sim
    Správce
    (11336 odpovědí)

Musíš si najít vhodné místo, kde je veká hloubka, hned v blízkosti břehu cca 20m. Na položenou budeš potřebovat pruty, které odhodí nástrahu dostatečně daleko. Budeš mít k dispozici mořskou mapu hloubek? Bez toho seš odepsaný. Přidám ti pár fotek, co tady kluci dávali, jak se chytá ze břehu. Pokud máš ještě nějaké dotazy, ptej se! Chceš poradit nějaké hotové motáže na položenou?

Skru
    Účastník
    (1 odpovědí)

Děkuji za odpověď Sime 🙂

Míst, která jdou do hloubky, je na ostrově celkem málo, ale našel jsem tak 4-5 míst kde by to šlo, jinak jsou tu hlavně mělčiny. Hloubky hledám na mapách od Navionics, používám je i na plachetnicích a celkem pohoda. Spíš jsem myslel, jestli to tam někdo nebude třeba znát, pro mě je to první Norsko, zatím jsem jezdil spíš do tepla 🙂

Nejvíce se mi líbí malý ostůvek přímo naproti ubytování ,,Klubbholmen,, nafukovacím kajakem tam budu hned a hloubka padá na 30m z jedné strany a z druhé na 15-20m, podle satelitních map by tu mělo být písečné dno https://webapp.navionics.com/?lang=en#boating@12&key=qjo%7DKqpnzA

Ohledně prutů nemam moc na výběr, dlouhé kaprové moc brát nechci (bude málo místa), ale povezu s sebou Daiwu Saltigu Air Portable 2,57m 50-160g, kde na BG navijáku mám pletenku, ten bych asi používal na položenou, vím že 2,6m není ideální na dlouhé hody, ale hází se mi s ním suprově a pak povezu ještě proutek od Zebca Light Pilk 2,4m 20-150g a ten spíš na přívlač. Nebo vzít do zálohy i jeden na kapry 3,6m?

Určitě budu rád když mi poradíš nějaké vyzkoušené montáže, případně tipy co na háček 🙂 dočetl jsem se, že jsou dobré krevety, nebo odřezky z břicha tresky?

Případně zda jsou jiné montáže na tresky a jiné na halíky? Někde jsem četl, že na halíky spíš menší háčky a pokud ano, jakou velikost třeba?

Budou tu vůbec ještě halíci v říjnu? Nemyslím na žádné kapitální úlovky, spíš si tak zablbnout u vody a třeba i něco málo odvézt domu.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (celkem z 3)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Chytání ze břehu, ostrov Engeloya

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(12)
(27)
(234)
(43)

Nahrávání ... Nahrávání ...