Hasvik, NO
temperature icon 16°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon 11°C
slabý déšť
Oslo, NO
temperature icon 25°C
oblačno
Bergen, NO
temperature icon 11°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 28°C
zataženo

Chuť Tresky

Už svojho času som tu pisal,že medzi chyťenymi treskami niektore mali silnu chut za jodom/ako koral alebo morska trava/ine nie.Dnešny obed ma otom zase presvedčil. A su z jedneho balika čiže chytene v jeden den, na jednom mieste.Stretol sa už niekto s niečim podobnym?

Odpovědět

Já ne, pravda se solí a kořením při přípravě ryb jako takových nešetřím, tak jsem tu pachuť možná přebil. Nevím a neslyšel jsem také nic.

Tez se soli nesetrim,ale hodne zalezi na zamrazeni.Musi se v co nejkratsi dobe zamrazit,dlouhe zmrazeni je spatne jeto tim ,kdyz se hodne masa nanda na sebe a dlouho to promrza.

Může to být i tou solí, Zkus se kouknout kolik je v ní přidáno jodu a fluoru. Hlavně ten fluor ti může nadělat s chutí paseku. Chutná po dezinfekci. Možná je to zdravé ,ale řezníci na solení masa pro uzení  používají kvůli chuti také sůl bez přísad.

Su chytene v jeden den ,stejne mrazene po 4 filety použita jedna sol a predsa je tam ten rozdiel.

  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.