Hasvik, NO
temperature icon 9°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon 16°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 20°C
déšť
Bergen, NO
temperature icon 12°C
slabé přeháňky
Malé, MV
temperature icon 32°C
oblačno

Chleba pečený v pekárně

Jelikož se mi množí SZ na vyskoušený chleba pečený v pekárně v NO, dávám zde pro všechny recept:

Klasický bílý chléb Norsko

• dobrá Norská voda z kohoutku – 420ml

• 500 g hladká mouka

• 100 g hrubá mouka

• 100 g celozrnná chlebová pšeničná

• balíček sušeného droždí – 7g

• sůl – 2 čajové lžičky

• cukr – 2 čajové lžičky

• 2 čajové lžičky - drcený kmín, sušený česnek,olej

• pečeme na základní program č.2 (1 hod.52 min.) - máme pekárnu ETA Siesta

- první nalét vodu z kohoutku,pak mouku namíchanou z domova , kvasnice a po lžičkách vše ostatní, zapnou pekárnu a čekat

• nedoporučuji zapnou a jet na ryby – upečený chleba zůstane dlouho v horké pekárně a má tlustou a tvrdou kůrku a není tak vláčný, pečeme když jsme v chatě, máme rozděleno jeden dělá to a druhý ono…. Nejlépe jak pekárna zapípá, že má upečeno, vyklopit, dát na dřevěnou podložku – desku, ne na nic umělohmotného - chleba zvlhne – přikrýt utěrkou a nechat vychladnout

• když jdeme rožnit ryby místo vody použijeme pivo – jedinečné k masu – nejlépe tmavé, není podmínkou

Ať chutná

Odpovědět

Taky už vozíme méně chleba jak dříve. Část nahradíme dopékacíma

bagetama. A pokud potřebujeme, tak si chleba kupujeme v Norsku. Cena neni zas o tolik vyššín jak u nás. Kolem 10NOK se dá koupit. Hlavně bacha na to aby si člověk nekoupil např. chleba medový. S rybama to moc k sobě nejde - na sladkou snídani to ujde.

[citace]MifakM napsal: Chleba absolutně neřešíme. Nakoupíme dopékací bagety a máme čerstvé pečivo každý den. Za 10 min je pečivo voňavoučké a křupavoučké. [/citace]

To MifakM: když bys mi strčil pod nos takovej pekáček se slaninkou jak je na fotce, taky bych chleba neřešil!!!:-D:-D:-D:-D

[citace]Step napsal:

To MifakM: když bys mi strčil pod nos takovej pekáček se slaninkou jak je na fotce, taky bych chleba neřešil!!![/citace]

To není pekáček se slaninou, ale zapékaná makrela na kořenové zelenině s cibulí a anglickou :-)

Prostě jídlo chudých :-D

Nejen, že pěkné kousky nachytáme, také dobré housky a chleba napečeme.

To Miroslav Zajíc: Vypadá to velmi lákavě. Ten cleba je z malé automatické pekárny a nebo z obyčejné el. trouby, coby součásti vybavení?

[citace]kulik napsal: To Miroslav Zajíc: Vypadá to velmi lákavě. Ten cleba je z malé automatické pekárny a nebo z obyčejné el. trouby, coby součásti vybavení? [/citace]

Z obyčejné el. trouby.

  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.