Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Chleba pečený v pekárně

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 36)
  • Autor
    Příspěvky
  • #41640
    Miroslav Laurin
    Člen
    (28 odpovědí)

    Vážení kolegové, dovolím si vstoupit do vaší diskuze se svou domněnkou, co asi mohlo způsobit zmiňovaný nezdar při pečení. Podle mého to nebylo způsobeno tvrdostí norské vody, protože při svých návštěvách norských lokalit jsem se setkal převážně s vodou měkkou (oproti vodě u nás). Ale

    při přípravě těsta mohlo dojít k nechtěné záměně hrníčků s tekutinami, které byly v tu chvíli na stole. A takovou slivovičku pohledem od vody

    někdy nelze na letmý pohled rozeznat. Člověk to pozná, když to ochutná – a nevypije tu vodu, ale chudák těsto se tomu neubrání a neštěstí je hotové. Přeji mnoho dalších úspěšných pekařských a rybářských úspěchů.

    #41641
    sroubek282
    Účastník
    (6210 odpovědí)

    M.Laurin napsal:

    Vážení kolegové, dovolím si vstoupit do vaší diskuze se svou domněnkou, co asi mohlo způsobit zmiňovaný nezdar při pečení. Podle mého to nebylo způsobeno tvrdostí norské vody, protože při svých návštěvách norských lokalit jsem se setkal převážně s vodou měkkou (oproti vodě u nás). Ale

    při přípravě těsta mohlo dojít k nechtěné záměně hrníčků s tekutinami, které byly v tu chvíli na stole. A takovou slivovičku pohledem od vody

    někdy nelze na letmý pohled rozeznat. Člověk to pozná, když to ochutná – a nevypije tu vodu, ale chudák těsto se tomu neubrání a neštěstí je hotové. Přeji mnoho dalších úspěšných pekařských a rybářských úspěchů.

    :-D:-D

    Nene slivovicí to nebylo… :-D,ale sto lidí sto názorů…

    Já si bohužel nepamatuju ten poměr o jaký sme to museli snížit a nebo dát víc vody…:-?:-? sakra práce…

    #41644
    janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

    To Petr – kdyz nemam celozrnnou chlebovou mouku, co se tam da dat misto ni?

    #41646
    Step
    Účastník
    (1080 odpovědí)

    My to děláme tak, že nakoupíme 12 bochníků dobrého chleba a hned po příjezdu do kempu je šoupneme do mrazáku. Pak si jeden dva večer vyndáme na příští den, je to pohodlné a nemusíme se bát, jestli nebudeme mít zítra co jíst kvůli vodě nebo kvasnicím. 😎

    PS: s ohledem na to, že Eťácká domácí pekárna peče “prcky”, tak bychom museli péct “imrvére”.

    #41647
    zdeneko
    Účastník
    (439 odpovědí)

    My je vozíme zmražené už z domu. Jediný problém je, když ho zapomeneme včer vytáhnout z mražáku, druhý den nemáme co jíst.

    #41648
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    Chleba absolutně neřešíme. Nakoupíme dopékací bagety a máme čerstvé pečivo každý den. Za 10 min je pečivo voňavoučké a křupavoučké.

    #41649
    Vladimír Doškář
    Člen
    (542 odpovědí)

    MifakM napsal:

    Chleba absolutně neřešíme. Nakoupíme dopékací bagety a máme čerstvé pečivo každý den. Za 10 min je pečivo voňavoučké a křupavoučké.

    Jo Jo, připojuji se. Dříve jsme také řešili chleba, ale nyní kupujeme dopékací bagety a máme klid. Pokud zatoužíme po chlebu, tak si ho v Norsku koupíme. 😎

    #41650
    venda
    Účastník
    (51 odpovědí)

    To zdeneko.

    Chleba ( před zmražením rozkrájený na 1/4 ) je dobré rozmrazit v mikrovlnce cca 20 minut na 60% výkonu v mikrotenovém sáčku,potom vyndat a nechat oschnout a vypotit.Není potom takový zasušený jako když se nechá jenom pouze rozmrazit.

    #41652
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    Máme ověřeno, že 2 bagety (ty menší balené po 6 ks) pro průměrného jedlíka je tak akorát. Takže pro 6 osob vždy rozděláme 2 balení. Velký jedlík sní tak 3 max 4.

    Jen je třeba si již při nákupu dát pozor na datum spotřeby, nebo na poškození obalu. Už se mi jednou stalo, že v jednom balení byly bagety uvnitř zplesnivělé. Proto při nákupu pořádně kontroluji.

    #41653
    Vladimír Doškář
    Člen
    (542 odpovědí)

    Výhoda je, že jsou rychle hotové a po upečení krásně křupavoučké. :-P:-P

    #41656
    mara45
    Účastník
    (2722 odpovědí)

    Také jsme s sebou jednou vezli pekárnu a chleby byl opravdu výborný.Také jsme vozili zmrazené kaiserky z Makra a ty pak dopékali v troubě.Teď s sebou vezeme jen pár chlebů do začátku a pak si kupujme čerstvý.Dá se koupit za 5-6 Nkr.

    #41660
    Vladimír Doškář
    Člen
    (542 odpovědí)

    mara45 napsal:

    Také jsme s sebou jednou vezli pekárnu a chleby byl opravdu výborný.Také jsme vozili zmrazené kaiserky z Makra a ty pak dopékali v troubě.Teď s sebou vezeme jen pár chlebů do začátku a pak si kupujme čerstvý.Dá se koupit za 5-6 Nkr.

    Já chci jen podotknout, že bagetky, které vozíme s sebou nejsou mražené, ale pouze ve vakuovém obalu. Tudíž se daleko lépe skladují.

    Došky

    #41661
    Jostolen
    Člen
    (88 odpovědí)

    Zkusili jste už zmrazený bochník namočit do vody a dát ho do rozpálené trouby? Ne teplovzdušné !!! Za chvíli máte chleba voňavý a s křupavou kůrkou jako z venkovské pekárny a ty už bohužel neexistují.

    #41662
    mara45
    Účastník
    (2722 odpovědí)

    to Dosky:jo je pravda,že nezmrazené bagetky,se lépe skladují ale m ožná zaberou víc místa v krabici.Také jsme je vozívali.V Makru maji krabici zmrazených housek,nebo kaiserek za dobrou cenu a v polystyrence vydrží cestu docela dobře.Pak je jen stačí dát na chvíli do trouby a jsou jak od pekaře.

    #41664
    monty1
    Člen
    (278 odpovědí)

    MifakM napsal:

    Chleba absolutně neřešíme. Nakoupíme dopékací bagety a máme čerstvé pečivo každý den. Za 10 min je pečivo voňavoučké a křupavoučké.

    jj.:-P

    souhlasím, dopékací bagety ……jsou príma…..

    😎

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 36)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Chleba pečený v pekárně

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...