Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 21°C
polojasno
Trondheim, NO
temperature icon 12°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 13°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 13°C
slabé přeháňky
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Chleba pečený v pekárně

« Předchozí 1 2 3 Další »
petr
28.02.2011 ID: 524417

Jelikož se mi množí SZ na vyskoušený chleba pečený v pekárně v NO, dávám zde pro všechny recept:

Klasický bílý chléb Norsko

• dobrá Norská voda z kohoutku – 420ml

• 500 g hladká mouka

• 100 g hrubá mouka

• 100 g celozrnná chlebová pšeničná

• balíček sušeného droždí – 7g

• sůl – 2 čajové lžičky

• cukr – 2 čajové lžičky

• 2 čajové lžičky - drcený kmín, sušený česnek,olej

• pečeme na základní program č.2 (1 hod.52 min.) - máme pekárnu ETA Siesta

- první nalét vodu z kohoutku,pak mouku namíchanou z domova , kvasnice a po lžičkách vše ostatní, zapnou pekárnu a čekat

• nedoporučuji zapnou a jet na ryby – upečený chleba zůstane dlouho v horké pekárně a má tlustou a tvrdou kůrku a není tak vláčný, pečeme když jsme v chatě, máme rozděleno jeden dělá to a druhý ono…. Nejlépe jak pekárna zapípá, že má upečeno, vyklopit, dát na dřevěnou podložku – desku, ne na nic umělohmotného - chleba zvlhne – přikrýt utěrkou a nechat vychladnout

• když jdeme rožnit ryby místo vody použijeme pivo – jedinečné k masu – nejlépe tmavé, není podmínkou

Ať chutná

0
Odpovědět
Miroslav Laurin
15.07.2012 ID: 1041640

Vážení kolegové, dovolím si vstoupit do vaší diskuze se svou domněnkou, co asi mohlo způsobit zmiňovaný nezdar při pečení. Podle mého to nebylo způsobeno tvrdostí norské vody, protože při svých návštěvách norských lokalit jsem se setkal převážně s vodou měkkou (oproti vodě u nás). Ale

při přípravě těsta mohlo dojít k nechtěné záměně hrníčků s tekutinami, které byly v tu chvíli na stole. A takovou slivovičku pohledem od vody

někdy nelze na letmý pohled rozeznat. Člověk to pozná, když to ochutná - a nevypije tu vodu, ale chudák těsto se tomu neubrání a neštěstí je hotové. Přeji mnoho dalších úspěšných pekařských a rybářských úspěchů.

0

Odpovědět

sroubek282
15.07.2012 ID: 1041641

[citace]M.Laurin napsal:

Vážení kolegové, dovolím si vstoupit do vaší diskuze se svou domněnkou, co asi mohlo způsobit zmiňovaný nezdar při pečení. Podle mého to nebylo způsobeno tvrdostí norské vody, protože při svých návštěvách norských lokalit jsem se setkal převážně s vodou měkkou (oproti vodě u nás). Ale

při přípravě těsta mohlo dojít k nechtěné záměně hrníčků s tekutinami, které byly v tu chvíli na stole. A takovou slivovičku pohledem od vody

někdy nelze na letmý pohled rozeznat. Člověk to pozná, když to ochutná - a nevypije tu vodu, ale chudák těsto se tomu neubrání a neštěstí je hotové. Přeji mnoho dalších úspěšných pekařských a rybářských úspěchů.[/citace]

:-D:-D

Nene slivovicí to nebylo... :-D,ale sto lidí sto názorů...

Já si bohužel nepamatuju ten poměr o jaký sme to museli snížit a nebo dát víc vody...:-?:-? sakra práce...

0

Odpovědět

janka
15.07.2012 ID: 1041644

To Petr - kdyz nemam celozrnnou chlebovou mouku, co se tam da dat misto ni?

0

Odpovědět

Step
15.07.2012 ID: 1041646

My to děláme tak, že nakoupíme 12 bochníků dobrého chleba a hned po příjezdu do kempu je šoupneme do mrazáku. Pak si jeden dva večer vyndáme na příští den, je to pohodlné a nemusíme se bát, jestli nebudeme mít zítra co jíst kvůli vodě nebo kvasnicím. 8-)

PS: s ohledem na to, že Eťácká domácí pekárna peče "prcky", tak bychom museli péct "imrvére".

0

Odpovědět

zdeneko
15.07.2012 ID: 1041647

My je vozíme zmražené už z domu. Jediný problém je, když ho zapomeneme včer vytáhnout z mražáku, druhý den nemáme co jíst.

0

Odpovědět

MifakM
15.07.2012 ID: 1041648

Chleba absolutně neřešíme. Nakoupíme dopékací bagety a máme čerstvé pečivo každý den. Za 10 min je pečivo voňavoučké a křupavoučké.

0

Odpovědět

Vladimír Doškář
15.07.2012 ID: 1041649

[citace]MifakM napsal:

Chleba absolutně neřešíme. Nakoupíme dopékací bagety a máme čerstvé pečivo každý den. Za 10 min je pečivo voňavoučké a křupavoučké.

[/citace]

Jo Jo, připojuji se. Dříve jsme také řešili chleba, ale nyní kupujeme dopékací bagety a máme klid. Pokud zatoužíme po chlebu, tak si ho v Norsku koupíme. 8-)

0

Odpovědět

venda
15.07.2012 ID: 1041650

To zdeneko.

Chleba ( před zmražením rozkrájený na 1/4 ) je dobré rozmrazit v mikrovlnce cca 20 minut na 60% výkonu v mikrotenovém sáčku,potom vyndat a nechat oschnout a vypotit.Není potom takový zasušený jako když se nechá jenom pouze rozmrazit.

0

Odpovědět

MifakM
15.07.2012 ID: 1041652

Máme ověřeno, že 2 bagety (ty menší balené po 6 ks) pro průměrného jedlíka je tak akorát. Takže pro 6 osob vždy rozděláme 2 balení. Velký jedlík sní tak 3 max 4.

Jen je třeba si již při nákupu dát pozor na datum spotřeby, nebo na poškození obalu. Už se mi jednou stalo, že v jednom balení byly bagety uvnitř zplesnivělé. Proto při nákupu pořádně kontroluji.

0

Odpovědět

Vladimír Doškář
15.07.2012 ID: 1041653

Výhoda je, že jsou rychle hotové a po upečení krásně křupavoučké. :-P:-P

0

Odpovědět

mara45
15.07.2012 ID: 1041656

Také jsme s sebou jednou vezli pekárnu a chleby byl opravdu výborný.Také jsme vozili zmrazené kaiserky z Makra a ty pak dopékali v troubě.Teď s sebou vezeme jen pár chlebů do začátku a pak si kupujme čerstvý.Dá se koupit za 5-6 Nkr.

0

Odpovědět

Vladimír Doškář
15.07.2012 ID: 1041660

[citace]mara45 napsal:

Také jsme s sebou jednou vezli pekárnu a chleby byl opravdu výborný.Také jsme vozili zmrazené kaiserky z Makra a ty pak dopékali v troubě.Teď s sebou vezeme jen pár chlebů do začátku a pak si kupujme čerstvý.Dá se koupit za 5-6 Nkr.[/citace]

Já chci jen podotknout, že bagetky, které vozíme s sebou nejsou mražené, ale pouze ve vakuovém obalu. Tudíž se daleko lépe skladují.

Došky

0

Odpovědět

Jostolen
15.07.2012 ID: 1041661

Zkusili jste už zmrazený bochník namočit do vody a dát ho do rozpálené trouby? Ne teplovzdušné !!! Za chvíli máte chleba voňavý a s křupavou kůrkou jako z venkovské pekárny a ty už bohužel neexistují.

0

Odpovědět

mara45
15.07.2012 ID: 1041662

to Dosky:jo je pravda,že nezmrazené bagetky,se lépe skladují ale m ožná zaberou víc místa v krabici.Také jsme je vozívali.V Makru maji krabici zmrazených housek,nebo kaiserek za dobrou cenu a v polystyrence vydrží cestu docela dobře.Pak je jen stačí dát na chvíli do trouby a jsou jak od pekaře.

0

Odpovědět

monty1
15.07.2012 ID: 1041664

[citace]MifakM napsal:

Chleba absolutně neřešíme. Nakoupíme dopékací bagety a máme čerstvé pečivo každý den. Za 10 min je pečivo voňavoučké a křupavoučké.

[/citace]

jj.:-P

souhlasím, dopékací bagety ......jsou príma.....

8-)

0

Odpovědět

« Předchozí 1 2 3 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

  • Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

  • SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.