Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Chleba pečený v pekárně
- Toto téma obsahuje celkem 35 odpovědí. Do diskuze (22 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Miroslav Zajíc a poslední změna proběhla před 12 roky a 4 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#41640 15.7.2012 v 9:48
Vážení kolegové, dovolím si vstoupit do vaší diskuze se svou domněnkou, co asi mohlo způsobit zmiňovaný nezdar při pečení. Podle mého to nebylo způsobeno tvrdostí norské vody, protože při svých návštěvách norských lokalit jsem se setkal převážně s vodou měkkou (oproti vodě u nás). Ale
při přípravě těsta mohlo dojít k nechtěné záměně hrníčků s tekutinami, které byly v tu chvíli na stole. A takovou slivovičku pohledem od vody
někdy nelze na letmý pohled rozeznat. Člověk to pozná, když to ochutná – a nevypije tu vodu, ale chudák těsto se tomu neubrání a neštěstí je hotové. Přeji mnoho dalších úspěšných pekařských a rybářských úspěchů.
#41641 15.7.2012 v 9:54M.Laurin napsal:
Vážení kolegové, dovolím si vstoupit do vaší diskuze se svou domněnkou, co asi mohlo způsobit zmiňovaný nezdar při pečení. Podle mého to nebylo způsobeno tvrdostí norské vody, protože při svých návštěvách norských lokalit jsem se setkal převážně s vodou měkkou (oproti vodě u nás). Ale
při přípravě těsta mohlo dojít k nechtěné záměně hrníčků s tekutinami, které byly v tu chvíli na stole. A takovou slivovičku pohledem od vody
někdy nelze na letmý pohled rozeznat. Člověk to pozná, když to ochutná – a nevypije tu vodu, ale chudák těsto se tomu neubrání a neštěstí je hotové. Přeji mnoho dalších úspěšných pekařských a rybářských úspěchů.
:-D:-D
Nene slivovicí to nebylo… :-D,ale sto lidí sto názorů…
Já si bohužel nepamatuju ten poměr o jaký sme to museli snížit a nebo dát víc vody…:-?:-? sakra práce…
#41644 15.7.2012 v 13:17To Petr – kdyz nemam celozrnnou chlebovou mouku, co se tam da dat misto ni?
#41646 15.7.2012 v 13:23My to děláme tak, že nakoupíme 12 bochníků dobrého chleba a hned po příjezdu do kempu je šoupneme do mrazáku. Pak si jeden dva večer vyndáme na příští den, je to pohodlné a nemusíme se bát, jestli nebudeme mít zítra co jíst kvůli vodě nebo kvasnicím. 😎
PS: s ohledem na to, že Eťácká domácí pekárna peče “prcky”, tak bychom museli péct “imrvére”.
#41647 15.7.2012 v 13:48My je vozíme zmražené už z domu. Jediný problém je, když ho zapomeneme včer vytáhnout z mražáku, druhý den nemáme co jíst.
#41648 15.7.2012 v 14:15Chleba absolutně neřešíme. Nakoupíme dopékací bagety a máme čerstvé pečivo každý den. Za 10 min je pečivo voňavoučké a křupavoučké.
#41649 15.7.2012 v 14:47MifakM napsal:
Chleba absolutně neřešíme. Nakoupíme dopékací bagety a máme čerstvé pečivo každý den. Za 10 min je pečivo voňavoučké a křupavoučké.
Jo Jo, připojuji se. Dříve jsme také řešili chleba, ale nyní kupujeme dopékací bagety a máme klid. Pokud zatoužíme po chlebu, tak si ho v Norsku koupíme. 😎
#41650 15.7.2012 v 14:48To zdeneko.
Chleba ( před zmražením rozkrájený na 1/4 ) je dobré rozmrazit v mikrovlnce cca 20 minut na 60% výkonu v mikrotenovém sáčku,potom vyndat a nechat oschnout a vypotit.Není potom takový zasušený jako když se nechá jenom pouze rozmrazit.
#41652 15.7.2012 v 15:03Máme ověřeno, že 2 bagety (ty menší balené po 6 ks) pro průměrného jedlíka je tak akorát. Takže pro 6 osob vždy rozděláme 2 balení. Velký jedlík sní tak 3 max 4.
Jen je třeba si již při nákupu dát pozor na datum spotřeby, nebo na poškození obalu. Už se mi jednou stalo, že v jednom balení byly bagety uvnitř zplesnivělé. Proto při nákupu pořádně kontroluji.
#41653 15.7.2012 v 15:20Výhoda je, že jsou rychle hotové a po upečení krásně křupavoučké. :-P:-P
#41656 15.7.2012 v 16:03Také jsme s sebou jednou vezli pekárnu a chleby byl opravdu výborný.Také jsme vozili zmrazené kaiserky z Makra a ty pak dopékali v troubě.Teď s sebou vezeme jen pár chlebů do začátku a pak si kupujme čerstvý.Dá se koupit za 5-6 Nkr.
#41660 15.7.2012 v 16:41mara45 napsal:
Také jsme s sebou jednou vezli pekárnu a chleby byl opravdu výborný.Také jsme vozili zmrazené kaiserky z Makra a ty pak dopékali v troubě.Teď s sebou vezeme jen pár chlebů do začátku a pak si kupujme čerstvý.Dá se koupit za 5-6 Nkr.
Já chci jen podotknout, že bagetky, které vozíme s sebou nejsou mražené, ale pouze ve vakuovém obalu. Tudíž se daleko lépe skladují.
Došky
#41661 15.7.2012 v 17:04Zkusili jste už zmrazený bochník namočit do vody a dát ho do rozpálené trouby? Ne teplovzdušné !!! Za chvíli máte chleba voňavý a s křupavou kůrkou jako z venkovské pekárny a ty už bohužel neexistují.
#41662 15.7.2012 v 17:34to Dosky:jo je pravda,že nezmrazené bagetky,se lépe skladují ale m ožná zaberou víc místa v krabici.Také jsme je vozívali.V Makru maji krabici zmrazených housek,nebo kaiserek za dobrou cenu a v polystyrence vydrží cestu docela dobře.Pak je jen stačí dát na chvíli do trouby a jsou jak od pekaře.
#41664 15.7.2012 v 18:01MifakM napsal:
Chleba absolutně neřešíme. Nakoupíme dopékací bagety a máme čerstvé pečivo každý den. Za 10 min je pečivo voňavoučké a křupavoučké.
jj.:-P
souhlasím, dopékací bagety ……jsou príma…..
😎
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Chleba pečený v pekárně