Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 21°C
polojasno
Trondheim, NO
temperature icon 12°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 13°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 13°C
slabé přeháňky
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Chleba pečený v pekárně

1 2 3 Další »
petr
28.02.2011 ID: 524417

Jelikož se mi množí SZ na vyskoušený chleba pečený v pekárně v NO, dávám zde pro všechny recept:

Klasický bílý chléb Norsko

• dobrá Norská voda z kohoutku – 420ml

• 500 g hladká mouka

• 100 g hrubá mouka

• 100 g celozrnná chlebová pšeničná

• balíček sušeného droždí – 7g

• sůl – 2 čajové lžičky

• cukr – 2 čajové lžičky

• 2 čajové lžičky - drcený kmín, sušený česnek,olej

• pečeme na základní program č.2 (1 hod.52 min.) - máme pekárnu ETA Siesta

- první nalét vodu z kohoutku,pak mouku namíchanou z domova , kvasnice a po lžičkách vše ostatní, zapnou pekárnu a čekat

• nedoporučuji zapnou a jet na ryby – upečený chleba zůstane dlouho v horké pekárně a má tlustou a tvrdou kůrku a není tak vláčný, pečeme když jsme v chatě, máme rozděleno jeden dělá to a druhý ono…. Nejlépe jak pekárna zapípá, že má upečeno, vyklopit, dát na dřevěnou podložku – desku, ne na nic umělohmotného - chleba zvlhne – přikrýt utěrkou a nechat vychladnout

• když jdeme rožnit ryby místo vody použijeme pivo – jedinečné k masu – nejlépe tmavé, není podmínkou

Ať chutná

0
Odpovědět
bulik
28.02.2011 ID: 1018032

2 Petr

díky to vyzkoušíme

0

Odpovědět

Step
28.02.2011 ID: 1018034

Petře dík za recept, my doma pečem jen ty hotové pytlíkové chleby a kolikrát v nich to droždí funguje všelijak. Vyzkouším.

0

Odpovědět

stipko
28.02.2011 ID: 1018039

Pre koľko ľudí vyjde jeden chlieb?

0

Odpovědět

milan
28.02.2011 ID: 1018040

stipko doma ho pečieme skoro bežne .je to chleba okolo 750g.čo je pre taku vypravu ako ideme 12 ludi malo a trva to zhruba 2 hodiny

0

Odpovědět

stipko
28.02.2011 ID: 1018041

Nás je vždy tak 8 - 10 a tiež si myslím, že je to málo. To chce 2 pekárne a tie zase zaberajú dosť miesta.

To skor tie rozpekacie bagety sa mi pozdávajú viac.

0

Odpovědět

kim
28.02.2011 ID: 1018042

Souhlasím s tím, že domácí pekárna peče dobré chleby. S těmi kvasnicemi je to pravda - musí se přidat čerstvé. Chléb vydrží déle měkký než koupený. Ingredience přidáváme různé a to do kupovaných směsí. Takže získáváme různé chutě. Když je nálada namíchá se vlastní směs. Do Norska ji však neberu. Jen pár chlebů na cestu a dva dny pobytu.

0

Odpovědět

MifakM
28.02.2011 ID: 1018043

Pro 6-ti clenou vypravu to odhaduji na 2 chleby, coz se da restit tak, ze jeden cleba se da pect pred odjezdem na vodu a druhy hned po prijezdu z vody (nez se vyfiletuje je chleba hotovy). Nektere pekarny zvladnou i 1,5 kg chleba na jednu varku, takze ty dve by mohli byt tak pro 10 chlapu.

Ale pohodlnejsi pro nas se mi zda dovezt si rozpekaci bagety ci toustovy chleb a pripadne cerstvy chleb koupit v mistnim obchudku. I ten z obchodu vydrzi 3 dny takze se muze koupit i do zasoby. Z tvrdsiho chleba pak se daji udelat topinky a pokud se koupi cerstvy losos, neni nad to si je dat s tatarakem z lososa :-)

Samosebou cerstve upeceny chleb je nadevse... o tom neni pochyb!

0

Odpovědět

Michal
03.03.2011 ID: 1018141

Pekárna dobrá volba.Kupujeme v baleních(1Kg)v Německu,máme to hned vedle a do Norska fakt dobrý.S českým pytlíkovým mám špatné zkušenosti,je nechutný,pokaždé se upeče jinak atd.

Pokud máte možnost,zkuste zakoupit u sousedů(samozřejmě mají více druhů-celozrné,tmavé,světlé...)

Zkuste:Lidl,Netto,Aldi cca 0,39 euro

Ale samozřejmě čerstvý norský též dobrý-věc chuti

0

Odpovědět

Radyn
14.07.2012 ID: 1041620

Dnes jsem upekl chleba na zkoušku před norskem podle tohodle receptu a je to super.moc nám chutná.na loppě si pěkně pošmáknem.

# 2,5 hrnku hladké mouky

#

# 1hrnek chlebové mouky

#

# 2 lžičky soli

#

# 1 lžička sušených kvasnic

#

# 1 lžička octa

#

# 1 lžička kmínu

#

# TOTO NASUCHO PROMÍCHAT!

#

# 1,5 hrnku vody

#

# Zamíchat a přikryté nechat 12-18 hod kynout při běžné pokojové teplotě.

#

# Pečeme ve sklokeramické míse s víkem, nebo v hrnci s pokličkou.

#

# Mísu i s víkem dáme nahřát do 200st rozehřáté trouby na 30 min.

#

# Potom těsto vyklopíme do horké mísy a pečeme při 240st 45 minut. Pak sundáme

# víko a pečeme ještě 10 min(na kůrčičku).Teplotu snižujeme na 230st.

#

# Vyndáme z trouby a po 5minutách vyklopíme chleba z mísy na mřížku.

#

#

0

Odpovědět

sroubek282
14.07.2012 ID: 1041622

[citace]Radyn napsal:

Dnes jsem upekl chleba na zkoušku před norskem podle tohodle receptu a je to super.moc nám chutná.na loppě si pěkně pošmáknem.

# 2,5 hrnku hladké mouky

#

# 1hrnek chlebové mouky

#

# 2 lžičky soli

#

# 1 lžička sušených kvasnic

#

# 1 lžička octa

#

# 1 lžička kmínu

#

# TOTO NASUCHO PROMÍCHAT!

#

# 1,5 hrnku vody

#

# Zamíchat a přikryté nechat 12-18 hod kynout při běžné pokojové teplotě.

#

# Pečeme ve sklokeramické míse s víkem, nebo v hrnci s pokličkou.

#

# Mísu i s víkem dáme nahřát do 200st rozehřáté trouby na 30 min.

#

# Potom těsto vyklopíme do horké mísy a pečeme při 240st 45 minut. Pak sundáme

# víko a pečeme ještě 10 min(na kůrčičku).Teplotu snižujeme na 230st.

#

# Vyndáme z trouby a po 5minutách vyklopíme chleba z mísy na mřížku.

#

#[/citace]

Ahoj,ale dej si pozor v Norsku na vodu,voda je tam tvrdši a poměr vody u nás a v Norsku nejde dohromady..

Potom ti vznikne toto...

0

Odpovědět

Naki
14.07.2012 ID: 1041623

Jo,jo, a potom ve 4 ráno ten strašnej hlásič požáru ve všech boudách.

0

Odpovědět

Radyn
14.07.2012 ID: 1041624

Šroubes ďík za upozornění.vezmu si radši balenou z domova.ten vítvor na fotce vypadá hrůzostrašně:-P

0

Odpovědět

MifakM
14.07.2012 ID: 1041625

2 sroubek

Tohle se nam stava i doma. Podle mne to neni az tak vodou, jako bych to spise videl na kvasnice.

0

Odpovědět

sroubek282
15.07.2012 ID: 1041633

[citace]MifakM napsal:

2 sroubek

Tohle se nam stava i doma. Podle mne to neni az tak vodou, jako bych to spise videl na kvasnice.[/citace]

Není to kvasnicema,tento chleba byl přímo koupen v obchodě u nás,když sme dali naši vodu,tak bez problému,když sme dali vodu z Norska tak to dopadlo takto,vyzkoušeno mockrát...je to vodou..;-);-)

to Naki:ale to se stalo u sousedů a néé u nás...taky to bylo vodou...špatný poměr... :-)

0

Odpovědět

1 2 3 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

  • Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

  • SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.