Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Chleba pečený v pekárně
- Toto téma obsahuje celkem 35 odpovědí. Do diskuze (22 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Miroslav Zajíc a poslední změna proběhla před 12 roky a 4 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#18032 28.2.2011 v 16:25
2 Petr
díky to vyzkoušíme
#18034 28.2.2011 v 16:30Petře dík za recept, my doma pečem jen ty hotové pytlíkové chleby a kolikrát v nich to droždí funguje všelijak. Vyzkouším.
#3926 28.2.2011 v 17:05Jelikož se mi množí SZ na vyskoušený chleba pečený v pekárně v NO, dávám zde pro všechny recept:
Klasický bílý chléb Norsko
• dobrá Norská voda z kohoutku – 420ml
• 500 g hladká mouka
• 100 g hrubá mouka
• 100 g celozrnná chlebová pšeničná
• balíček sušeného droždí – 7g
• sůl – 2 čajové lžičky
• cukr – 2 čajové lžičky
• 2 čajové lžičky – drcený kmín, sušený česnek,olej
• pečeme na základní program č.2 (1 hod.52 min.) – máme pekárnu ETA Siesta
– první nalét vodu z kohoutku,pak mouku namíchanou z domova , kvasnice a po lžičkách vše ostatní, zapnou pekárnu a čekat
• nedoporučuji zapnou a jet na ryby – upečený chleba zůstane dlouho v horké pekárně a má tlustou a tvrdou kůrku a není tak vláčný, pečeme když jsme v chatě, máme rozděleno jeden dělá to a druhý ono…. Nejlépe jak pekárna zapípá, že má upečeno, vyklopit, dát na dřevěnou podložku – desku, ne na nic umělohmotného – chleba zvlhne – přikrýt utěrkou a nechat vychladnout
• když jdeme rožnit ryby místo vody použijeme pivo – jedinečné k masu – nejlépe tmavé, není podmínkou
Ať chutná
#18039 28.2.2011 v 17:26Pre koľko ľudí vyjde jeden chlieb?
#18040 28.2.2011 v 17:30stipko doma ho pečieme skoro bežne .je to chleba okolo 750g.čo je pre taku vypravu ako ideme 12 ludi malo a trva to zhruba 2 hodiny
#18041 28.2.2011 v 17:41Nás je vždy tak 8 – 10 a tiež si myslím, že je to málo. To chce 2 pekárne a tie zase zaberajú dosť miesta.
To skor tie rozpekacie bagety sa mi pozdávajú viac.
#18042 28.2.2011 v 17:49Souhlasím s tím, že domácí pekárna peče dobré chleby. S těmi kvasnicemi je to pravda – musí se přidat čerstvé. Chléb vydrží déle měkký než koupený. Ingredience přidáváme různé a to do kupovaných směsí. Takže získáváme různé chutě. Když je nálada namíchá se vlastní směs. Do Norska ji však neberu. Jen pár chlebů na cestu a dva dny pobytu.
#18043 28.2.2011 v 17:56Pro 6-ti clenou vypravu to odhaduji na 2 chleby, coz se da restit tak, ze jeden cleba se da pect pred odjezdem na vodu a druhy hned po prijezdu z vody (nez se vyfiletuje je chleba hotovy). Nektere pekarny zvladnou i 1,5 kg chleba na jednu varku, takze ty dve by mohli byt tak pro 10 chlapu.
Ale pohodlnejsi pro nas se mi zda dovezt si rozpekaci bagety ci toustovy chleb a pripadne cerstvy chleb koupit v mistnim obchudku. I ten z obchodu vydrzi 3 dny takze se muze koupit i do zasoby. Z tvrdsiho chleba pak se daji udelat topinky a pokud se koupi cerstvy losos, neni nad to si je dat s tatarakem z lososa 🙂
Samosebou cerstve upeceny chleb je nadevse… o tom neni pochyb!
#18141 3.3.2011 v 23:48Pekárna dobrá volba.Kupujeme v baleních(1Kg)v Německu,máme to hned vedle a do Norska fakt dobrý.S českým pytlíkovým mám špatné zkušenosti,je nechutný,pokaždé se upeče jinak atd.
Pokud máte možnost,zkuste zakoupit u sousedů(samozřejmě mají více druhů-celozrné,tmavé,světlé…)
Zkuste:Lidl,Netto,Aldi cca 0,39 euro
Ale samozřejmě čerstvý norský též dobrý-věc chuti
#41620 14.7.2012 v 17:33Dnes jsem upekl chleba na zkoušku před norskem podle tohodle receptu a je to super.moc nám chutná.na loppě si pěkně pošmáknem.
# 2,5 hrnku hladké mouky
#
# 1hrnek chlebové mouky
#
# 2 lžičky soli
#
# 1 lžička sušených kvasnic
#
# 1 lžička octa
#
# 1 lžička kmínu
#
# TOTO NASUCHO PROMÍCHAT!
#
# 1,5 hrnku vody
#
# Zamíchat a přikryté nechat 12-18 hod kynout při běžné pokojové teplotě.
#
# Pečeme ve sklokeramické míse s víkem, nebo v hrnci s pokličkou.
#
# Mísu i s víkem dáme nahřát do 200st rozehřáté trouby na 30 min.
#
# Potom těsto vyklopíme do horké mísy a pečeme při 240st 45 minut. Pak sundáme
# víko a pečeme ještě 10 min(na kůrčičku).Teplotu snižujeme na 230st.
#
# Vyndáme z trouby a po 5minutách vyklopíme chleba z mísy na mřížku.
#
#
#41622 14.7.2012 v 19:00Radyn napsal:
Dnes jsem upekl chleba na zkoušku před norskem podle tohodle receptu a je to super.moc nám chutná.na loppě si pěkně pošmáknem.
# 2,5 hrnku hladké mouky
#
# 1hrnek chlebové mouky
#
# 2 lžičky soli
#
# 1 lžička sušených kvasnic
#
# 1 lžička octa
#
# 1 lžička kmínu
#
# TOTO NASUCHO PROMÍCHAT!
#
# 1,5 hrnku vody
#
# Zamíchat a přikryté nechat 12-18 hod kynout při běžné pokojové teplotě.
#
# Pečeme ve sklokeramické míse s víkem, nebo v hrnci s pokličkou.
#
# Mísu i s víkem dáme nahřát do 200st rozehřáté trouby na 30 min.
#
# Potom těsto vyklopíme do horké mísy a pečeme při 240st 45 minut. Pak sundáme
# víko a pečeme ještě 10 min(na kůrčičku).Teplotu snižujeme na 230st.
#
# Vyndáme z trouby a po 5minutách vyklopíme chleba z mísy na mřížku.
#
#
Ahoj,ale dej si pozor v Norsku na vodu,voda je tam tvrdši a poměr vody u nás a v Norsku nejde dohromady..
Potom ti vznikne toto…
#41623 14.7.2012 v 19:29Jo,jo, a potom ve 4 ráno ten strašnej hlásič požáru ve všech boudách.
#41624 14.7.2012 v 19:32Šroubes ďík za upozornění.vezmu si radši balenou z domova.ten vítvor na fotce vypadá hrůzostrašně:-P
#41625 14.7.2012 v 19:512 sroubek
Tohle se nam stava i doma. Podle mne to neni az tak vodou, jako bych to spise videl na kvasnice.
#41633 15.7.2012 v 8:29MifakM napsal:
2 sroubek
Tohle se nam stava i doma. Podle mne to neni az tak vodou, jako bych to spise videl na kvasnice.
Není to kvasnicema,tento chleba byl přímo koupen v obchodě u nás,když sme dali naši vodu,tak bez problému,když sme dali vodu z Norska tak to dopadlo takto,vyzkoušeno mockrát…je to vodou..;-);-)
to Naki:ale to se stalo u sousedů a néé u nás…taky to bylo vodou…špatný poměr… 🙂
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Chleba pečený v pekárně