Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Chleba pečený v pekárně

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 36)
  • Autor
    Příspěvky
  • #18032
    bulik
    Účastník
    (334 odpovědí)

    2 Petr

    díky to vyzkoušíme

    #18034
    Step
    Účastník
    (1080 odpovědí)

    Petře dík za recept, my doma pečem jen ty hotové pytlíkové chleby a kolikrát v nich to droždí funguje všelijak. Vyzkouším.

    #3926
    petr
    Účastník
    (162 odpovědí)

    Jelikož se mi množí SZ na vyskoušený chleba pečený v pekárně v NO, dávám zde pro všechny recept:

    Klasický bílý chléb Norsko

    • dobrá Norská voda z kohoutku – 420ml

    • 500 g hladká mouka

    • 100 g hrubá mouka

    • 100 g celozrnná chlebová pšeničná

    • balíček sušeného droždí – 7g

    • sůl – 2 čajové lžičky

    • cukr – 2 čajové lžičky

    • 2 čajové lžičky – drcený kmín, sušený česnek,olej

    • pečeme na základní program č.2 (1 hod.52 min.) – máme pekárnu ETA Siesta

    – první nalét vodu z kohoutku,pak mouku namíchanou z domova , kvasnice a po lžičkách vše ostatní, zapnou pekárnu a čekat

    • nedoporučuji zapnou a jet na ryby – upečený chleba zůstane dlouho v horké pekárně a má tlustou a tvrdou kůrku a není tak vláčný, pečeme když jsme v chatě, máme rozděleno jeden dělá to a druhý ono…. Nejlépe jak pekárna zapípá, že má upečeno, vyklopit, dát na dřevěnou podložku – desku, ne na nic umělohmotného – chleba zvlhne – přikrýt utěrkou a nechat vychladnout

    • když jdeme rožnit ryby místo vody použijeme pivo – jedinečné k masu – nejlépe tmavé, není podmínkou

    Ať chutná

    #18039
    stipko
    Účastník
    (984 odpovědí)

    Pre koľko ľudí vyjde jeden chlieb?

    #18040
    milan
    Člen
    (36 odpovědí)

    stipko doma ho pečieme skoro bežne .je to chleba okolo 750g.čo je pre taku vypravu ako ideme 12 ludi malo a trva to zhruba 2 hodiny

    #18041
    stipko
    Účastník
    (984 odpovědí)

    Nás je vždy tak 8 – 10 a tiež si myslím, že je to málo. To chce 2 pekárne a tie zase zaberajú dosť miesta.

    To skor tie rozpekacie bagety sa mi pozdávajú viac.

    #18042
    kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

    Souhlasím s tím, že domácí pekárna peče dobré chleby. S těmi kvasnicemi je to pravda – musí se přidat čerstvé. Chléb vydrží déle měkký než koupený. Ingredience přidáváme různé a to do kupovaných směsí. Takže získáváme různé chutě. Když je nálada namíchá se vlastní směs. Do Norska ji však neberu. Jen pár chlebů na cestu a dva dny pobytu.

    #18043
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    Pro 6-ti clenou vypravu to odhaduji na 2 chleby, coz se da restit tak, ze jeden cleba se da pect pred odjezdem na vodu a druhy hned po prijezdu z vody (nez se vyfiletuje je chleba hotovy). Nektere pekarny zvladnou i 1,5 kg chleba na jednu varku, takze ty dve by mohli byt tak pro 10 chlapu.

    Ale pohodlnejsi pro nas se mi zda dovezt si rozpekaci bagety ci toustovy chleb a pripadne cerstvy chleb koupit v mistnim obchudku. I ten z obchodu vydrzi 3 dny takze se muze koupit i do zasoby. Z tvrdsiho chleba pak se daji udelat topinky a pokud se koupi cerstvy losos, neni nad to si je dat s tatarakem z lososa 🙂

    Samosebou cerstve upeceny chleb je nadevse… o tom neni pochyb!

    #18141
    Michal
    Účastník
    (14 odpovědí)

    Pekárna dobrá volba.Kupujeme v baleních(1Kg)v Německu,máme to hned vedle a do Norska fakt dobrý.S českým pytlíkovým mám špatné zkušenosti,je nechutný,pokaždé se upeče jinak atd.

    Pokud máte možnost,zkuste zakoupit u sousedů(samozřejmě mají více druhů-celozrné,tmavé,světlé…)

    Zkuste:Lidl,Netto,Aldi cca 0,39 euro

    Ale samozřejmě čerstvý norský též dobrý-věc chuti

    #41620
    Radyn
    Účastník
    (600 odpovědí)

    Dnes jsem upekl chleba na zkoušku před norskem podle tohodle receptu a je to super.moc nám chutná.na loppě si pěkně pošmáknem.

    # 2,5 hrnku hladké mouky

    #

    # 1hrnek chlebové mouky

    #

    # 2 lžičky soli

    #

    # 1 lžička sušených kvasnic

    #

    # 1 lžička octa

    #

    # 1 lžička kmínu

    #

    # TOTO NASUCHO PROMÍCHAT!

    #

    # 1,5 hrnku vody

    #

    # Zamíchat a přikryté nechat 12-18 hod kynout při běžné pokojové teplotě.

    #

    # Pečeme ve sklokeramické míse s víkem, nebo v hrnci s pokličkou.

    #

    # Mísu i s víkem dáme nahřát do 200st rozehřáté trouby na 30 min.

    #

    # Potom těsto vyklopíme do horké mísy a pečeme při 240st 45 minut. Pak sundáme

    # víko a pečeme ještě 10 min(na kůrčičku).Teplotu snižujeme na 230st.

    #

    # Vyndáme z trouby a po 5minutách vyklopíme chleba z mísy na mřížku.

    #

    #

    #41622
    sroubek282
    Účastník
    (6210 odpovědí)

    Radyn napsal:

    Dnes jsem upekl chleba na zkoušku před norskem podle tohodle receptu a je to super.moc nám chutná.na loppě si pěkně pošmáknem.

    # 2,5 hrnku hladké mouky

    #

    # 1hrnek chlebové mouky

    #

    # 2 lžičky soli

    #

    # 1 lžička sušených kvasnic

    #

    # 1 lžička octa

    #

    # 1 lžička kmínu

    #

    # TOTO NASUCHO PROMÍCHAT!

    #

    # 1,5 hrnku vody

    #

    # Zamíchat a přikryté nechat 12-18 hod kynout při běžné pokojové teplotě.

    #

    # Pečeme ve sklokeramické míse s víkem, nebo v hrnci s pokličkou.

    #

    # Mísu i s víkem dáme nahřát do 200st rozehřáté trouby na 30 min.

    #

    # Potom těsto vyklopíme do horké mísy a pečeme při 240st 45 minut. Pak sundáme

    # víko a pečeme ještě 10 min(na kůrčičku).Teplotu snižujeme na 230st.

    #

    # Vyndáme z trouby a po 5minutách vyklopíme chleba z mísy na mřížku.

    #

    #

    Ahoj,ale dej si pozor v Norsku na vodu,voda je tam tvrdši a poměr vody u nás a v Norsku nejde dohromady..

    Potom ti vznikne toto…

    #41623
    Naki
    Účastník
    (900 odpovědí)

    Jo,jo, a potom ve 4 ráno ten strašnej hlásič požáru ve všech boudách.

    #41624
    Radyn
    Účastník
    (600 odpovědí)

    Šroubes ďík za upozornění.vezmu si radši balenou z domova.ten vítvor na fotce vypadá hrůzostrašně:-P

    #41625
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    2 sroubek

    Tohle se nam stava i doma. Podle mne to neni az tak vodou, jako bych to spise videl na kvasnice.

    #41633
    sroubek282
    Účastník
    (6210 odpovědí)

    MifakM napsal:

    2 sroubek

    Tohle se nam stava i doma. Podle mne to neni az tak vodou, jako bych to spise videl na kvasnice.

    Není to kvasnicema,tento chleba byl přímo koupen v obchodě u nás,když sme dali naši vodu,tak bez problému,když sme dali vodu z Norska tak to dopadlo takto,vyzkoušeno mockrát…je to vodou..;-);-)

    to Naki:ale to se stalo u sousedů a néé u nás…taky to bylo vodou…špatný poměr… 🙂

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 36)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Chleba pečený v pekárně

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...