Jelikož se mi množí SZ na vyskoušený chleba pečený v pekárně v NO, dávám zde pro všechny recept:
Klasický bílý chléb Norsko
• dobrá Norská voda z kohoutku – 420ml
• 500 g hladká mouka
• 100 g hrubá mouka
• 100 g celozrnná chlebová pšeničná
• balíček sušeného droždí – 7g
• sůl – 2 čajové lžičky
• cukr – 2 čajové lžičky
• 2 čajové lžičky - drcený kmín, sušený česnek,olej
• pečeme na základní program č.2 (1 hod.52 min.) - máme pekárnu ETA Siesta
- první nalét vodu z kohoutku,pak mouku namíchanou z domova , kvasnice a po lžičkách vše ostatní, zapnou pekárnu a čekat
• nedoporučuji zapnou a jet na ryby – upečený chleba zůstane dlouho v horké pekárně a má tlustou a tvrdou kůrku a není tak vláčný, pečeme když jsme v chatě, máme rozděleno jeden dělá to a druhý ono…. Nejlépe jak pekárna zapípá, že má upečeno, vyklopit, dát na dřevěnou podložku – desku, ne na nic umělohmotného - chleba zvlhne – přikrýt utěrkou a nechat vychladnout
• když jdeme rožnit ryby místo vody použijeme pivo – jedinečné k masu – nejlépe tmavé, není podmínkou
Ať chutná