Já jezdím už pár let na toto místo,pokud je tady někdo,kdo tam jezdí,tak si prohodíme pár slov a vše kolem.Nemusí to být jenom ti co tam jezdí.Třeba sa tam chystají :)
Já jezdím už pár let na toto místo,pokud je tady někdo,kdo tam jezdí,tak si prohodíme pár slov a vše kolem.Nemusí to být jenom ti co tam jezdí.Třeba sa tam chystají :)
to DOSKY: Georg (místní - Nor) nám říkal tam kde není box s povolenkama kde máš nechat peníze se smí chytat zadarmo.
Odpovědět
Hogset je stále obsadený a nikto nenapíše, ako sa darilo.
Dajte sem pár riadkov, aká je sezóna.
Bol som tam minulí rok na začiatku augusta, makrel bola plná voda a na filety brali mieni.
Ako vyzerá filetáreň, Georg ju už dokončil?
Odpovědět
Tet tam vyrazil sob na 14 dni a mi ho stridame.Taky cekam ze nekdo neco napise.Stikozubci vam tam vloni neslii?
Odpovědět
Štikozubcov sme vôbec neskúšali.
Makrel bola plná voda.
Chytali sme len makrely a mníkov.
S echom som skúšal prechádzať vodu, či sa neobjaví nejaký keleler, ale nemal som šťastie.
Nenašiel som ani hejno sleďov.
V Nórsku som bol vždy koncom jari a toto bol prvý výjazd v lete. A je fakt, že je to veľký rozdiel. Tak som hlavne zisťoval, čo vo vode je.
Ale mníci šli spoľahlivo.
Odpovědět
Skutočne nič iné. Tých pár obecných nepočítam.
Bola tom skôr dovolenka s deťmi, ako rybolov. Nebolo moc času a mníci aj makrely brali fantasticky.
No a doma, keď robíme makrely, iné ryby už nechce :-P
Odpovědět
Tak to jo.Jedem tam za tyden a chcem zkusit ty stikace.Houby nerostli?Kam jste jezdili na mniky?
Odpovědět
S hubami to bolo slabé. Niečo sme našli ale hlavná sezóna začala asi neskor.
Dva dni sme boli ešte na hranici S/N a tam to už bolo niečo iné. Huby boli všade.
S tými štikáčmi držím palce.
Začiatkom septembra ideme trochu nižšie, k Vestkapu, tak tam ich tiež skúsime. Tam sa nám zadarili aj v júni.
Odpovědět
Napíši tedy pár řádků, sice trošku pozdě po návratu, ale přesto.
Byli jsme v Hogsetu první týden v červnu. Ryby braly hlavně v noci, kdy připluly hejna malých sleďů a pod nimi na ně útočili keleři od 40 do 70 cm a postupně se přidávali další druhy ryb - dorši, polaci i mníci. Ale žádné trofejní kusy to nebyly.
Filetárna je relativně hotová - není tam ale elektřina a není tam voda. Je se kam schovat před nepřízní počasí.
A ke štikozubcům vloni - v srpnu jsme tam byli a makrel bylo všude jak nudlí v polévce a rovněž štikozubců hodně. Denně jsme ulovili cca 8 - 10 ks na hlavu. Byly v hloubkách od 40 do 100 m. Možná i hlouběji, ale nebyl důvod to zkoušet tak hluboko a velikost chycených ryb se neodvíjela od hloubky rybolovu.
Jezdím do Hogsetu přes deset let, ale ty štikozubce jsem tam zažil prvně. Možná, že to mělo i vazbu na to, že vloni byly makrely spíše malé, slušná makrela byla tak jedna mezi dvaceti.
Jedeme letos ještě v srpnu od 10.tého na 2 týdny. Tak uvidíme co bude letos, po návratu napíši.
Odpovědět
[citace]Rudolf napsal:
Jsou tam. [/citace]
Pěkný štikáč.
Gratuluji.
Odpovědět
Zdarec Naki, bylo by možné...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...